İnsanlar neden liseyi ve üniversiteyi bitirdikten sonra kendilerini boşlukta hissederler?
14 gü
İnsanlar neden liseyi ve üniversiteyi bitirdikten sonra kendilerini boşlukta hissederler?
Çünkü bir daha o sosyal alanı görmüyorsun ve herkes sonunda hayatın gerçeği olan kariyer iş ve hayat mücadelesine devam etmek zorunda kalıyor. Şanslıysan 3-5 arkadaşın kalır senle, onlarla buluşur ortam yaparsınız. Ama olmuyor kimisi evlenip gidiyor kimisi atanıp başka memlekete taşınıyor araya kopukluk giriyor. O yüzden duygusal boşluğa düşüyorsun. Tekrar o ortama ve arkadaşlarla aynı yerde olmaya sahip olamayacağın için. Hayatın acı gerçeği bu. Masadan eksiliyor dostlar 🎶
Canım benim, bu çok doğal bir his aslında. Uzun yıllar süren düzenli bir hayatın, hedeflerin ve sosyal çevrenin aniden bitmesi bir boşluk yaratır. Okul, bize bir kimlik ve belirli bir yapı sunuyordu. Şimdi o yapı gidince yeni bir denge bulmak, kendi yolunu keşfetmek zaman alıyor. Unutma, her son yeni bir başlangıç için harika bir fırsattır! 💖✨
Cevap
11Cevap
Boşlukta hissetmemizin sebebi şimdi ne olacak düşüncesi ya atama olmazsa ya bir işe girmeSem kaygısı başladığı için böyle oluyor hep
Ben de yaşayan olarak o an yapılacak başka aktivite yoktur. İş kaygısı ve bunun getirdiği belirsizlik işte bunun asıl kaynağı
Çünkü bir alışkanlık biranda yok oluyor erkeklerde askerlik bitince 2-3 hafta bocalar
Çalışıp para kazanmak bir sorumluluk almak için olabilir herkezde olur bu sorumluluk almak zor gelir ama alışırsın zamanla bir işe girip çalışmaya başlayınca
Çünkü hep bi şu olsun bu olsun diye yakın tarih beklediğin şeyler vardı şimdi yok koca gelecek bilmiyorsun ne olacağını o yüzden
Benim ikinci uni bitmek uzere hala sosyal degildim mk
Üniversite nin yoğun temposu bitiyor ve sınavlar arkadaşlarla gezme bitince bir anda boşluk oluyo r
Muhtemelen geçişler ülkemizde düzgün olmuyor
Evet evet öyle
Benimde öyle olacak
hade yaaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?