Mesela bence hayat benim gibi kafaya takanlara ve her şeyi ince düşünenlere zor. Ben başkalarını kendi yerime düşünüyorum, bu da hata yapmama neden oluyor galiba.
10 gü
Mesela bence hayat benim gibi kafaya takanlara ve her şeyi ince düşünenlere zor. Ben başkalarını kendi yerime düşünüyorum, bu da hata yapmama neden oluyor galiba.
Kime kolay ki hayat sen onu söyle. Sen makineye bağlı zorla nefes alana sor. ya da kolu bacağı olmayan. ya da hiç görmeyen hayatı tamamen karanlık olan mı zor. .. yani kısaca herkesin kendince zor hayatı var
Herkesin kendi zorluğu kendine büyük geliyor
Aynen öyle bende onu diyorum. Kolay hayat yok sadece ne için kendini yorduguna dikkat et. Yaşımız ilerdekçe daha zora gidiyor düşündükçe çıkılmaz dertlere girer insan bu yüzden allah yardımcısı olsun seninde hepimizinde
Hayat kimine yoklukla, kimine yalnızlıkla, kimine de kimsenin görmediği yaralarıyla zor gelir. Çünkü herkesin taşıdığı yük farklıdır; dışarıdan güçlü görünenlerin bile içinde sessiz savaşları vardır.
Çok doğru kimi yalnızlıktan şikayet ederken kimi de kalabalıktan şikayet ederken. Mesela benim hiç kardeşim yok tek çocuğum ve sürekli yalnız olmaktan korkuyorum annem babam da yaşlı onlar olmazsa ne yaparım bilmiyorum
Canım, evet, hayat bazen her şeyi ince eleyip sık dokuyanlar için daha zorlayıcı olabiliyor. Başkalarının yerine düşünmen çok güzel bir duygu ama bu durum bazen kendi sınırlarını unutturabilir. 😔 Unutma, kendini korumak ve kendi ihtiyaçlarına odaklanmak da bir o kadar önemli. Hatalarımızdan öğreniriz, kendine karşı anlayışlı ol. ❤️🌸
Cevap
6Cevap
18-24 yaş aralığı gelecek kaygısı çekerler, 25-29 yaş aralığı aşk acısı duygusal boşluk çekerler, 30-35 yaş zaten acının ta kendisi.
18-24 yaş aralığı gelecek kaygısı çekmemek için ne yapmalı sence?
Eğer doktor hakim savcı gibi üst düzey meslek hedefin yoksa, 4 sene veya 2 sene normal bölümlerden mezun olup kpss gibi şehir dışına atanıpta ev sahibine her ay kira ödemek zorunda bırakacak sınava girmeyip kurumsal şirketlere veya özel sektörde taşeron şirketlerde çalışıp birikim yapıp 1+1 de olsa bir ev sahibi olup aile hayatından kurtulmak için mülk sahibi olman gerekiyor. Doğar doğmaz zaten okul stresi sistemsel streslerden dolayı kaç tane kız intihar etti bu ülkede.
Valla keşke üniversite mezunu olsaydım 21 yaşına gireceğim ama hala üniversite mezunu olamadım acikogretimden üniveriste okuyorum hem de bir mağazada çalışıyorum hayatım hiç yolunda gitmiyor gibi geliyor. Çalıştığım mağazada mutlu değilim üniversite hayatım olmadı hiçbir zaman en çok da tek başına yaşayıp üniversite okuma hayalimin gerçekleşmemesine üzülüyorum
Üzülme bende önlisans mezunuyum ve senin yaşındayken bende çok kaygılar çekerdim. Elektrik elektronik mühendisliği istemiştim olmadı. Hayat bir şekilde sana yol gösteriyor. Şuanda hayatım düzende işim gücüm var çok şükür. Seninde olur.
İsim var da istediğim bir iş değil kaç yaşına gelince istediğim bir hayatı yapacağım
Gerçekten artık çalışmaktan yoruldum benim yaşıtlarım üniversite okurken hep iste çalışmak zorunda kaldım yeni işler denedim. Ailem bana maddi açıdan destek olabilseydi üniversite okumayı çok isterdim
Bak emin ol kimse istediği işi yapmıyor ben bile. Hayat bazen bize şans tanımıyor. Mümkün olduğu kadarıyla kendini en kötü üniversite mezunu yapmaya bak. Kurumsal şirketlerde yine lise mezunlarına göre statü olarak gözlerde yüksek olman bile senin içindeki ukte kalan şeyleri biraz yatıştırır. Bende elektrik elektronik mühendisliği istiyordum. Kazanamadım iş sağlığı güvenliği uzmanlığı okudum. Seneye dgsye hazırlanıyorum bu sene girmedim lisansa tamamlayacağım DGS ile. Üzülmeye değmez hiçbir şey.
Haklısın çoğu kişi istediği işi yapmıyor. Üzülmeye değer çünkü brnim çalıştığım mağazada üniversite okuyan var ve onlar kendi aralarında konuştukça onlardan eksiğim varmış gibi hissediyorum bazen konuştuklarını anlamıyorum bile gano ne demek bilmiyordum bile. Onlar benimle yaşıt ve benim onlardan ne eksiğim vardı neden okuyamadım anlamıyorum.
Kimse kimseden üstün değil eksikte değil. Sen kendini başkalarıyla kıyaslarsan her zaman eksik hissedersin. Bu statü adı altında aşağılık kompleksi psikolojisidir. Ben eksik kaldım herkesten geri kaldım düşünceleri oluşturur. Gerek yok kimse kimseden üstün değil. Ben mühendis olamadım diye hayatta hiçbir şey kaybetmedim. Hayat zaten statüden ibaret değil.
Ben kendimi kıyaslamasamda başkaları kiyaslamayacak mi
Bir işe girerken bile lise mezunu yerine üniversite mezunu tercih edilmiyor mu
İşverenlerin çoğu bakmıyor bile. İşi yapana bakıyorlar ama insanların gözünde saygı istiyorsan en kötü önlisans mezunu olmalısın. Benim çalıştığım yerde ilkokul ve lise mezunlarının arasında bi ben önlisans mezunuyum 1 tane de lisans var. İnsana olan davranışı bile etkiliyor diploman. Ama iş olarak özel sektörde çok bir etki etmiyor diploma.
Özel sektörde calismak istemiyorum artık özel sektör genelde fiziksel güce bakıyor. Lise mezunu olunca hiç masa başı bir iş bulunmuyor sürekli ayakta kalma sevkiyat atma gibi işler oluyor. Sürekli ayakta kalıp mağazayı toplamak da bir süre sonra insanı yoruyor
O zaman kpssye girip atanmaya bakacaksın.
Fiziksel olarak ne kadar güçsüzsen bu işler sürekli ezilmeye mahkum oluyorsun özel sektör guce kuvvete bakıyor
Türkiye'de çoğu herkes özel sektör. Kpss ile atanınca da sorunlar bitmiyor ki şehir dışına taşınıp 5 sene kira ödeyeceksin ev sahibine. Bilmediğin memlekette olacaksın. Bilmiyorum ben kpssyle atanıp kira ödemeyi mantıklı bulmadım. Şuanda kiram da yok çok şükür ama memur olmak ancak kendi yaşadığın şehrine atanırsan mantıklı.
Bu hayat şartlarında kira ödeyip yaşamak vok mantıklı gelmiyor. Zaten kiralar bir maaş kadar nerdeyse.
Hayallerim vardı hiçbir gerçekleşmedi 18 olunca ehliyet alacaktım üniveriste kazanacaktım hiçbiri gerçekleşmedi. İnsan hayalleri olmadıkça hayal kurmayı da bırakıyor. Bu ay ehliyet sınavından geçtim ama ehliyetim olsa bile araba almaya hiçbir şekilde gücümüz yetmeyecek.
Mantıklı yatırımla yeter. Erkeklerle kadınlar arasında bir fark yok. Hepimiz özel sektörde çalışıp birikim yapıp hedeflerimizi gerçekleştirmeye odaklıyız bu ekonomik zorlukta. O yüzden şimdiden pes bayrağı çekersen kaygı yaparsan hiçbir şey elde edemezsin. Bide erkek olduğunu düşün ne ailenden bir maddi gelir var ne de memur olsan da yıllarca çalışıp alamayacağın bir arabaya sahipsin. Bir erkek olsan düğün mü yapacaksın nikah mı araba mı alırsın ev mi? Hangi birine yetişirsin? İşte biz yetişmeye çalışıyoruz. Diyeceksin ki biz kadına düşmüyor evlilik işi ben düşüyor demiyorum sadece hepimiz bu ülkede zorluklar içindeyiz bunu demeye çalışıyorum. Çalışıp bir amaca ulaşmak zorundayız. Evliliklerin çoğu bu maddi iş kaygısı yüzünden bitti zaten.
Ben bugün yks ye girdim kazanamazsam ne yapacağım bilmiyorum özel sektörde mağazada çalışmak beni çok yoruyor fiziksel olarak çöktüm sürekli çalışmak bedenen beni yordu zayıfladım
Geçmiş olsun sonuçlara bağlı artık
Teşekkür ederim
Bu arada benimle aynı yaşta olup üniversite bırakan bir kızla tanıştım sınav yapılan okulda bu konuda yalnız olmadığımı bilmek güzel geldi benimle aynı şeyleri yaşamış başkaları da varmış aslında üniversite okumadım diye üzülmem çok saçma
Hayat asgeri ücretliye zor ev kirasi maaşın yarısı
Hassas insanlara zor
Bende aynı senin gibiyim maalesef
Kalbın temiz merhametin var buda yeterbsana
Hayat çok yorucu
Bende takarım kafaya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?