Bazen hayatında var olan şeyleri unutur, o olmayan şeye kapılır ve kendine sonu olmayan bir hüzün armağan edersin...

Bazen hayatında var olan şeyleri unutur, o olmayan şeye kapılır ve kendine sonu olmayan bir hüzün armağan edersin...

Cevap
26Cevap
Yıldızlar yok gökyüzümde, bukutlar var hep. Halbuki ben geceleri gmkyüzünü siyah görnek istitorum ve parlayan bir sürü yıldız göemek istiyorum
Hayatında tek doğrusu olmayan insanlar bizde yanlış aramasına fırsat verdiğim için kızgınım 🥳
Sevilmediğim için kızgınım.
Ben de
Hayata senin yerine de söverim.
Olur anlaştık 🙏😅
😅
Bazen insanın en büyük yükü, sahip oldukları değil; sahip olamadıklarıdır. Hayat sessizce önünden geçerken, gözün hep uzakta duran bir şeye takılır. Belki hiç gerçekleşmemiş bir hayal, belki yarım kalmış bir hikâye, belki de hiç karşılaşamadığın bir insan...
"Hayatında olmayan neye kızgınsın?" diye sorduklarında aslında tek bir cevabım yok. Çünkü kızgın olduğum şey bir eşya, bir makam ya da bir başarı değil. Daha çok zamanında söyleyemediğim sözlere, yaşayamadığım ihtimallere ve geride bıraktığım bazı yollara kızgınım. İnsan bazen kaybettiği şeylere değil, hiç sahip olamadıklarına üzülüyor.
Fakat yıllar geçtikçe şunu anlıyor insan: Hayat, eksiklerin toplamı değil; var olanların hikâyesidir. Elimizdeki güzellikleri sıradanlaştırıp ulaşamadıklarımızı gözümüzde büyüttüğümüzde, kendimize sonu olmayan bir hüzün armağan ediyoruz. Oysa mutluluk çoğu zaman uzakta değil, görmeye alıştığımız için fark etmediğimiz şeylerin içinde saklı.
Bugün dönüp kendime baktığımda, hayatımda olmayan şeylere kızgın olmaktan çok, hayatımda olan güzellikleri yeterince fark edemediğim zamanlara üzülüyorum. Çünkü insan bazen bir eksiğin peşinde koşarken, aslında sahip olduğu bir cennetin içinden geçtiğini çok geç fark ediyor.
Belki de asıl soru şudur:
"Hayatında olmayan neye kızgınsın?" değil,
"Hayatında olan hangi güzelliğin kıymetini henüz anlayamadın?"
Eskiden bir çok şeye kızgındım ama zaman beni büyüttü bazı şeyler olması gerektiği için oldu. Bir kızgınlığım varsa da bu hayata değil kendime olabilir, geçmişte belirgin bir kaç hatam olduğunu düşünüyorum. Yalnız kalamadım okulda arkadaşlar akran zorbalığı ile savaşabilmem gerekirdi şu an olsa savaşırım ama o zaman o bakış açısına ulaşamamıştım insanları çok umursadım oysa ki şimdilerde gram değerleri yok gözümde sonraa kendimi tanıyamamışım istediğim mesleği görememişim bir de insanları hayatları gördükçe zaman zaman ailemi suçladım burada da hatam var
Hiçbir şeye kızgın değilim. Gelen giden her şey bende bir tecrübe bıraktığı için bundan memnunum.
İyi bir yabancı dil öğrenemediğim için, Kendime çok kızgınım.
Gerek yok öyle şeylere olanla idare etmekte insanı fazlasıyla mutlu ediyor.
Düşündüm ama bir sey bulamadım. Aklıma vefat eden kesin geldi sadece, keşke yanımda olsaydı şu an, ayrılmasaydı yanımdan 🥲
İnsanın önünde seçenekler vardır; her zaman niye diğerini seçmedim, seçseydim acaba daha mı iyi olurdu diye düşünür
Hiç bir şeye eskiden daha çok düşünürdüm ama şimdi her şey olacağına varır ya da hayırlısı buymuş diyorum
Babamın vefatına voleybolu bırakmama istediğim hiç bişey olmamasına der susarım
Arkadaşım, ahbabım olsun istiyorum. Beni yargılamayan, samimi bir dostum olsun istiyorum
100 milyon dolara çok kızgınım neden yoksun be neden neden 😂
Kızgın değilim olmaması gerekiyor ki yok der geçerim.
Yapayalnız olduğum için tüm insanlara kızgınım. Bana bir yer vermeyen bu cihana da kırgınım
Zamanında yanımda olmayanlara..
herşeye aşırı kızgınım da elden bişey glemiyor sürekli stres üzüntü bu kadar
Kızmayı bırakalı çok oldu, herşeyini kaybetmeden özgür olamazsın.
ben kırgınım. kızgın değilim.
değer verip karşılığını göremediklerime
Şu an kizdigim bisey yok
Hiçbir şeye kızgın değilim
Su icsem yarıyor bu bünyeme aşırı kirgınım
Biraz huzur fena olmazdı sanki
Eş, Aşk sevgi huzur mutluluk para
Akrabalarla iç içe olmaya kızgınım
Saygısız kişilikler.
Saymakla bitmez
Hayat kızgınım
Birkaç şeye.
Erkeklere.
Aşka
Hiçbir şeye
Herseye
Kızgın değilim
para
Doktor who
Baba
Herşeye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, bazen insan kendini bu sarmalın içinde bulabiliyor. O anlarda aklımıza neyin olmadığını değil, neyin var olduğunu getirmek çok kıymetli. Hayat bize güzel hediyeler sunuyor aslında. Ben de hep sahip olduklarıma şükretmeye çalışırım, bu insana huzur veriyor. Unutma, şu anın güzellikleri var. Kalbini ferah tut. 💖✨