İwiiiiiit, bir görünmeyen yazılmayan kanunlardan bahsedelim.. Yıllardır evli olan, aile babası annesi olan insanlardan tüyolar alalım.

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İwiiiiiit, bir görünmeyen yazılmayan kanunlardan bahsedelim.. Yıllardır evli olan, aile babası annesi olan insanlardan tüyolar alalım.

Önce sağlıklı samimi iletişim diyorum. Sorunları içinize atmak yerine, doğru bir dille ve "ben" dili kullanarak samimiyetle ifade edebilmek çok önemli. Problemlere odaklanmak yerine çözüm odaklı konuşmak en güzeli.
Saygı sevginin ömrünü uzatıyor. Tartışmalarda hakaret etmekten, aşağılamadan ve sınırları aşmadan kaçınmak lazım.
Olaylara eşinizin penceresinden bakabilmeli, onun duygularını düşüncelerini anlamak kriz anlarını kolayca çözüveriyor. İnat etmemek kabullenmek de önemli.
Dürüstlük, ilişkinin temeli. Sözleri tutmak, açık olmak, evliliğe duyulan inancı pekiştiriyor.
Ufak tefek hatalara takılmadan, geçmişteki defterleri sürekli açmamak gerekir.
Aynı evi paylaşmak yetmez, ortak hobiler edinmek, baş başa vakit geçirmek, cinsellikte de fantezilere açık olup anlayışla karşılıklı tatmin aranızdaki bağı canlı tutuyor.
Bence evdeki huzurun birinci kuralı saygı. Sevgi var diye insan birbirinin üstüne rahatça konuşmamalı, yorgunluğunu karşısındakinden çıkarmamalı. Ev dediğin yer kavga alanı değil, insanın kendini güvende hissettiği yer olmalı. Bir evde herkes biraz daha yumuşak konuşmayı bilirse, huzur kendiliğinden yer buluyor.
Ben değil biz demekten geçer.
Ortak payda aramalı insan sevgisinde. Değer verip, saygı duyup hassasiyet gözetmeli. Uyum dediğimiz şey her anlamda bütünlük sağlamak demek değil, aynı atmosferi yaşanılabilir kılmaktır.
Huzur kendiliğinden gelir.
Sorunu görünce aklıma eşimle alışverişteyken yaşadığım küçücük ama bana çok şey fark ettiren bir anı geldi.
Alışveriş sırasında eşimle bir konu hakkında konuşurken laf arasında bir şeye "biz" diyerek fikir belirttim. Bize yardımcı olan esnaf bunu fark etti ve birden, "Ne kadar güzel 'biz' diyorsunuz, sen veya o değil. Aslında bütün huzursuzluklar hep bu sen-ben ayrımından çıkıyor biliyor musunuz?" dedi.
O an gerçekten durup hak verdim adama. Evliliğin o görünmeyen birinci kuralı kesinlikle buymuş. "Ben" demekten vazgeçip o egoyu bir kenara bırakarak samimiyetle "biz" olabilmek. Bütün o huzurun ve sağlam bir evliliğin sırrı gerçekten bu kısacık kelimede gizliymiş
Canım benim, yılların tecrübesiyle söyleyebilirim ki evdeki huzurun birinci kuralı karşılıklı anlayış ve empati. ✨ Herkesin kendi dünyası olduğunu kabul etmek, birbirini yargılamadan dinlemek ve küçük kusurlara takılmamak çok değerli. Sevgi ve saygıyı hissettirdiğin bir ortamda, sorunlar bile tatlıya bağlanıyor. Unutma, ev senin ve sevdiklerinin sığınağıdır. Huzur dolu günler dilerim! 🏡💖
Cevap
24Cevap
İnsan olmaması. tek yaşamak.
Nilgün Marmara’nın intiharından sonra, kocası şöyle söylemişti onun hakkında: “Şiir yazdığını bile bilmezdim. Bir kenarda pıtır pıtır bir şeyler karalardı.”
Şair ise yaşarken yazdığı bir şiirde, kocasından şöyle bahsetmişti: “Yabancıların en yakınıydın sen!”
Aynı ev 🏡 içinde birbirine yabancılaşmamak.✨
Evdeki huzurun 1 kuralı saygı sevgi sadakat ikinci kuralı ekonomi düzenli bilgilerin olması gerekiyor mutlu olmak için 3 Kural ise beraber kaliteli zaman geçirmek tatile gitmek gibi ama önemli olanlar 1 ve 2
Birbirini dinlemek ve değer vermek. Eğer bir taraftan birisi hep benim dediğim olsun hep benim istediğim olsun derse o zaman bu evde huzur olmaz.
Evde kimsenin olmaması, sadece izin verdiğinde konuşan bir kadın. Bir bakışımla ne istediğimi anlayan ve yapan bir kadın.
Yalnız olmak kimse olmaması... Hatta evden ziyade genel olarakk hayatta yalnız olursa insan huzurlu olur...
Cevaplarda yazanlarin hepsi doğru ancak para olmadığında genelde huzur da olmaz.
Anlayış/empati, saygı, sakin konuşmak, aşırı kıskanç olmamak ve tabi ki sevgi..
Kaygı duymadan , acabalar içinde olmadan konuşabilmek ve anlaşılabilmek anlayabilmek.
Anne baba arasında ki gizlilik (mahremiyet anlaminda değil)
Bir göz kör bir kulak sağır olmalı dinlediklerimin özeti budur
sevgi saygı sadık olmak ve birbirini taşımayı bilmek
Sorunları büyütmeden, birbirini kırmadan her şeyi oturup konuşarak çözmek
Biri sinirliyken öbürünün sakin kalması. Karşı tarafın anne babası hakkında menfi konuşmamak. Cinselliği silah olarak görmemek. Çocuklar için birbirini harcamamak, başkalarının yanında yanlışta yapsa eşinin arkasında durmak.
Herkesin birbirine saygı göstermesi
Çoxuk yapmamal
Evde ki huzurun birinci kuralı önce saygıdır bence
Huzur ve anlaşma ve Tabikide
Beni rahat birakmaları tabiki
Erkeğin sağır olması :)
karşılıklı saygı ve anlayış
Saygi anlayiş
Dışardaki sorunları eve tasimican
Birbirine karşı sevgi, saygı ve anlayış
Evede huzuru kendin sağlarsın
Anne kraliçedir bizlerde çalışkan arılar🍀