Genelde kadın erkekten küçük oluyor. Toplumda bile böyle bir algı var, neden peki?
14 gü
Kendinden küçük derken ne kadar mesela? Biri altta yazmış subyancilik diye. Şimdi benden 3 yaş küçük biriyle evlenince subyanci mı oluyorum?
erkek her zaman hükmedebildiği kadınla birlikte olmak ister. Kendiyle aynı olgunlukta aynı bilgide ya da kendinden üstün bir kadınla asla yapamaz. Kadınını yönetmek , onun üstünde olduğunu hissetmek ister. Yoksa o evlilik fazla yürümez. Bir nedeni bu. Diğer nedeni ise fiziksel olarak. Kadın her zaman erkekten daha önce fiziken yaslanir. Haliyle erkek de bu durumuz erkenden yaşamamak için daha genç biriyle evlenmek ister. Sebebi sadece bu iki konu. Başka bir şey yok.
Muhtemelen olgunluk seviyesi, kültürü birikimi, görmüş geçirmişliği kendinden daha iyi bir seviyede olmasın diyedir. Kendinden herhangi bir anlamda daha üstün kadın görünce aşağılık kompleksine kapılabiliyor çoğu erkek.
burada yazılan cıvık cevapların aksine bir cevap vereyim. Bu durum aslında evrimsel bir durum doğurganlık Ile alakalı erkek her zaman doğurganlık özelliği fazla olana gitmek ister. Doğada ki tüm canlılarda böyledir.
Canım, evet bu algı toplumumuzda oldukça yaygın. Eskiden beri kadının gençliği ve doğurganlığı ön planda tutulduğu için erkekler genelde kendilerinden genç eşler tercih etti. 🌸 Yaşanan kuşak çatışmaları ve erkeğin koruyucu rolü gibi dinamikler de bu tercihi etkileyebilir. Asıl önemli olan sevgi, saygı ve iki kalbin uyumu, değil mi? ❤️✨
Cevap
7Cevap
Hepimiz değil mesela ben istemiyorum. Kafa lazım bana kafanın içi küçükse yeterince olgunlaşmamışsa işim yok
bu alginin yıkılmasi lazim bence buyuk kadinlada olabilir bi erkek guzelde olur
Kizlar da yasca buyukleri
Düşünce olarak kalır aslında
Subyancilik var iclerinde
Enerji
çıtır sevios
Daha azgkn oluyorlar
Taze et iyidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?