Paradise diye bir film izledim. Yani spoiler içerir. 18 yaşındaki gençler ömürlerinden 15 yıl vererek yüksek paralar alıyorlar. Tabii çeşitli devlet politikaları da destek oluyor bu sisteme. İyi bir yaşamın olsun istiyorsan o parayı almak için ömrünü veriyorsun. Aklın ve zihnin bu kadar gençken bedeninin bir anda yaşlanması akıl almaz bir olay.
Filmde bir de iklim krizinin çözüldüğünden bahsediyorlar. Yani en zengin %5'lik kesim daha uzun yıllar yaşayabilecekleri için yeşil enerjiye yatırım yaparak bu sorunu çözmüşler. Güzel bir mesaj olmuş 😂
Bir de hamile kadınlardan bile ömür bağışı alabiliyorlar, borçlarını kapatmak için. Bebeği kaybediyor tabii. Bari bebeği olsun, 2-3 yıl ertelensin yani. Hiç mi dava süreci hak hukuk yok? 😂 Öyle bir şey olacaksa bile o insan buna hazırlanmalı, hiç hümanist bir sistem değil. Yani bu resmen insan öldürmek. Siz ne düşünüyorsunuz?
Gerçi düşününce günümüzde yaşadığımız da bu. Bankada belirli bir rakamın olması için 15 yıl çalışıyorsun. Sigortalarda biriktiriyorsun da biriktiriyorsun. Halbuki o 15 yılımızı daha iyi geçirebiliriz. Dünyayı gezerek, işten çok ailemize yakınlarımıza zaman ayırarak, iş bir noktada aileye zaman ayırmaya engel oluyorsa iş saatlerini kısma hakkımız olmalı bence. Ya da en iyisi istifa. 😂
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer