Erkek bozulursa aile bozulur, kadın bozulursa millet bozulur
15 gü
toplumun ahlakı tek bir cinsiyetin omuzlarına yıkılamayacak kadar ortak bir sorumluluktur. Ahlak kadın yüzünden bozuldu" demek, suçu başkasından atıp sıyrılmaya çalışmaktan başka bir şey değil. Kimse kusura bakmasın ama bu çürümede erkeklerin payı en az kadınlar kadar, hatta bazen çok daha fazladır. Gözünü haramdan sakınmayan, adalet duygusunu yitiren, gücünü nezaketle değil de zorbalıkla kullanan erkekler bu tablonun tam göbeğinde duruyor. Hakkaniyetli olalım; mesele kadın ya da erkek meselesi değil, özünde insan meselesidir. Ahlakı bozan asıl şey, Allahü Teâlâ’dan uzaklaşmak, kalpten inancı ve vicdanı söküp atmaktır. Yaratan’dan uzak olan, O’nun koyduğu sınırları çiğneyen herkes, cinsiyeti ne olursa olsun bu yozlaşmaya tuğla taşır. Kalbinde Allah korkusu ve insaf kalmayan herkes bu bozulmanın failidir; fatura sadece kadınlara kesilemez, bu hem haksızlık hem de basiretsizliktir. Ne kadınlar masum ne erkekler masum herkesin suçu var.
Merhaba mehmed0934 👋 Toplumsal değerler hepimizin ortak sorumluluğudur, tek bir cinsiyetin değil. Bir toplumun ahlaki yapısını kadın ya da erkek tek başına bozmaz, hepimizin davranışları birbiriyle bağlantılıdır. Sağlıklı bir toplum için hep birlikte çaba göstermeliyiz. Her bireyin katkısı çok kıymetli. 💖🌍
Cevap
3Cevap
hayır insanlar yüzünden
Bu konu çok uzun sürer ama asıl sorun kadınlarda evet fakat erkekler de hep kalmaz. Sebep dini bilmemek suistimal
Dini bilmemek mi
Sanmıyorum
şu an muahafazakar kesimde bile ciddi bir oranda sekuler tarafa taş cikaracak durumlar yaşanıyor.
Dini bilmek ayrı onunyasamak ayrı
Biz bağlantılıyız yanlız abi dünyada 2 cinsiyet var zincirin 1 tarafı koparsa diğerine kopar
Kardeşim dünya bambaşka bir boyuta gidiyor.
13 16 yaşındaki kız çocukları erkek için birbirlerini bıçaklayan bir zamana devrildi
Halbuki 16 yaşında bir kızla evelenen birine pedifili gözüyle bakılıyor.
Kadınlar bu kadar sehvetperest olmasa bu çocuk yaştaki kız çocukları büyükler gibi davranmaz.
Haklısın abi ama suçu kadınlara atmak sencede haksızlık olmuyor mu evet dünya bence çok kötü oldu ama aramızda böyle olmayanlarda var
Güzel kardeşim kadın düşmanı değilim
Annem de bacilarimda kadın
Kadın kadını dizginlemezse erkek malesefff bişey yapamıyor.
İnsanlar olarak değiştik
Sebep sence
Cinsiyet le alakası yok
Kaynak cinsiyet baskinligi değilse nedir?
Kaynak kişilik tır önemli olan kişilik
Soru da bu
Kisiliksizlik neden yoğunlaştı
Kadınlar üzerinden ozellikle
Aldatildiysan sen genelleme yapma
Ben kaç kez aldatıldım üzüldüm ama ayrım yapmıyorum
Bilimsel bir gerçeği söylüyorum
Bu kadınların hepsi kötüdür assaliktir anlamı taşımıyor
Analizler bunu söylüyor.
Peki
Kadinlar bozulmayi severler
Erkeğin etkeni var mı bunda
Sence var mı kadin vermezse erkek skebilirmi
Erkek ciddiye almazsa kadın tenezzül eder mi?
Erkek abaza olmazsa kadin kendini bir bok sanarmi
Kadını putlastiran erkek
Kadın zaten buna meyilli zaten dogru hakikat değil
Kadının iradesi erkeğe nispeten daha güçlü diye biliyorum
İkisi birbirini kovalayan bir çember.
Kadinin iradesi güçlü değil onlar ağır sapik mk sadece rezil olmayayim laf söz çıkmasin diye gizliden yapiyorlar yoksa görüyorsun izmirin istanbulun Antalyanin halini bir biraya sokakta göttten veren kadinlari parmakla gösterebilirim hemde çok kolay
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?