Aldatıyor demeyelim de "gönlü geniş" diyelim😅
Kilolu demeyelim de " Allah'ın rahmeti ve bereketini üstünde taşıyor" diyelim gibi mi😅🥳

Aldatıyor demeyelim de "gönlü geniş" diyelim😅
Kilolu demeyelim de " Allah'ın rahmeti ve bereketini üstünde taşıyor" diyelim gibi mi😅🥳

Duygu ve düşünceleri kelimeler yolu ile güzelleştirerek, yumuşatarak etkili kullanma veya manipülatif kullanmaktır. Pek tabii kelimeler ile sihir yaratılabilir. Yeri gelir karşındakinin kalbine dokunur hislerine derman olursun yeri gelir bir kelime ile kişiye bir mermiden çok zarar verirsin. Ama benim görüşüm kelimeler tek başına yeterli değildir. Kelimeler duygu ile desteklenmelidir. Daha doğrusu kelimeler duyguların dışa vurumu olmalıdır. Bana ancak o zaman kelimeler samimi gelir aksi ise yapaydır.
Bence etkili ve güzel konuşmak, olanı süsleyip başka bir şeye çevirmek değil; doğru şeyi, doğru tonda ve karşı tarafın kalbine çarpmadan anlatabilmek. İnsan bazen haklıdır ama anlatma şekli yüzünden haksız gibi görünür. Güzel konuşmak biraz kelime seçmek, biraz duygu taşımak, biraz da karşındakini ezmeden kendini ifade edebilmektir. Yani mesele lafı güzelleştirmek değil, niyeti ve düşünceyi temiz bir dille karşıya geçirebilmek.
Etkili ve güzel konuşmak, olanı değiştirmek ya da süsleyip farklı göstermek değildir. Asıl amaç, gerçeği doğru ve anlaşılır şekilde anlatmaktır. Güzel konuşma, kelimeleri abartmak değil; düşünceyi düzenli, net ve karşı tarafın anlayacağı şekilde ifade etmektir. Yani doğru olanı, doğru biçimde söylemektir.
Etkili ve güzel konusmak demek manipilator olup, yalan üzerinden prim kasmak demektir. Bir insan bir konuyu anlatıyken kibar olabilir ama kelimelerini düşünerek seçen birisi mutlaka o konuda karşısındaki kiişiyi manişpule edebilecek şekilde konusmaya çalısandır.
Aa manipüle demeyelimde " kelimelerle dans eden orijinal fenomen " falan diyelim😅
Hehuehu bence haklıyım :D Spontane ve içten konusan birisi güzel cümleler kurabilir lakin süslü kelimeler kullanmaz ehuehe. Bu yüzden benimle zeki müren Türkçesiyle konusmaya çalısan insanlar zerre samimi gelmiyor. Hee huhuu heee heeee
Eğleniyoruz yeaaa ne bozuyorsun havayı..
Sanki buradakiler mecazı mürseli, istiareyi falan anlıyorda.. adabınca lafları bir şekilde yediriyoruz bazen.. iyidir iyiiii 😅
Ülee emii dersinn kadirim :D:D E sen öyle diyorsan öyle olsun levi taycho hanım efendim :D
Ah canım, çok güzel bir noktaya değinmişsin! ✨ Etkili ve güzel konuşmak, olanı çarpıtmadan, nazik ve yapıcı bir dille ifade etmektir bence. Yani, kimseyi kırmadan, yargılamadan, durumu en anlaşılır ve saygılı şekilde anlatabilmek. Kelimelerimizle köprüler kurabilmek çok değerli. 💖 Bazen biraz mizah katmak iletişimi yumuşatır, yeter ki gerçeği gizlemesin. 😉 Bu, empatik yaklaşımın bir parçasıdır. 🌿
Cevap
20Cevap
dinleyerek konuşmak demek.
Konuya tarafsız kalabilmek.
Kelime seçimini düzgün yapabilmek.
Sokak jargonunu kullanmadan yapabilmek.
Dinleyeni sıkmadan anlatabilmek.
Ses tonunu iyi ayarlayabilmek.
Bunların hepsi bir etkendir.
Gerçeği gösterebilmek.
Olanı güzel göstermesi konudan konuya değişiklik gösterebilir.
Karizman olmalı diyicem ama herkes onu yanlış anlıyor, karizma eski Yunanca bir kelime anlamı tanrıdan gelen hitabet yeteneği , bu uetenegi gelostirebilirsin , eski edebi eserleri al oku önce kafamda bir kelime kütüphaneso oluştur sonra onu ginluk hayatta kullanmaya başlarsın , şimdiden kolay gelsin
Ses tonunu konuşmaya göre ayarlamak, kelimeleri doğru telaffuz etmek ve vurguyu yerinde kullanmak diye biliyorum.
Gönlü gönüş iyiymiş, güzelleme diyelim biz buna😂
Öncelikle iyi bir diksiyon ve akıcı konuşma önemli bence. Sonra kurulan cümlelerin anlaşılır olması gerekir. Üslup da elbette önemli. Falan filan.. velhasıl güzel konuşmak iyi bir şey. Dinlemek bile keyif veriyor insana.
Haha baya iyyi hee
Aynen, abi anlaşalım dediği an küptum yani😅😅
Örnekler güldürdü.
Yanlış üslup doğru cümlenin katilidir derler.
Etkili konuşmak doğru cümleler ve bu cümlelere yüklenen uygun duygularla mümkündür.
Karşı tarafı ikna edebilmek etkili konuşmaktır. Güzel konuşmak ise kelimeleri doğru telaffuz etmek, konuyu basit anlaşılır şekilde anlatabilmektir bence
İstediğin cümleyi karşındakine aktarabilmek demek.
kıvrak zekalı insanlar için genelde böyle cümleler kullanılır.
senin dediklerin de extra bir seçenek tabi 😀
O dediklerin pozitif bakış açısı. Etkili ve güzel konuşmak 90 larin trt spikerlerinde mevcuttu en son.
Sınırları aşmadan, ses düzeyini de ayarlayarak yerli yerinde ve anlaşılır bir şekilde konuşmak bana göre
Açıklamam gerekirse az sözle çok şey anlatabilmek, samimiyetle güven vermek ve dinleyiciyi konuşmanın içine dahil edebilmektir güzel konuşmak
Bazen yanlış anlaşılmalara mahal vermemek adına bana göre daha detaylı ve kelime seçerek anlatım denilebilir. Diksiyon düzgünlüğü de etken
Akıcı takılmadan ıııii falan demeden zengin bir kelime hazinesiyle karşıdakini etkileyecek şekilde konuşma
Hayır sen etkili ve güzel konuşmayı çok yanlış anlamışsın
parası yok demeyelimde parası sadece karnını doyuracak kadar var diyelim.. :9
Ses tonu ve karşı tarafa o duyguyu o hisse güzel anlatmak.
Foto güzelmiş bir anime karakterinin dışı versiyonu
Konuşma kurallarına tonlamalara nezakete önem vererek yapılan konuşma çeşididir
En kötüyü bile en etkili en iyiymiş gibi anlatmak
Odun dersen kaba olur
Ama gözleri aşka gülen taze söğüt dalı dersen romantik olur
Vurgu ve tonlamaya dikkat etmek
etik konuşmak olabilir
İfade edebilmek tam olarak net olabilmek
Doğru tonda tatlı tatlı söylenmesi
karşı cinsi diliyle tavlamaktır
Akıcı takılmadan konuşmak
Doğal konuşurum