Çok gereksiz bir sebep bence. Ölen taraf için söylemiyorum, öldüren taraf kendini ateşe atıyor, ömür boyu hapis. En fazla yaralar, en azından hapis yatmamak için. Nasıl göze alıyorlar ömürlük hapisi, benim aklım almıyor
14 gü
Öldürmek istiyorlar zaten. İnsan öldüren insanlar ve onlara hak verenler psikolojisi bozuk şiddete ve öldürmeye eğilimli kimseler. Bunun hiçbir toplumda normal olmadığı ortada. Normal bir pskoloji bunu düşünürken o pisliği ve soğukluğu içinde hisseder. Bu namus meselesi değildir bu zaten öldürmeye meyilli ve istekli birisine koz verilmesidir. Bir kere öldüren bir daha öldürür. Çünkü öldürmek bir sonuç değildir bir nedendir.
Bende böyle düşünüyorum. İnsan bir olaya ne kadar dinirlenirse sinirlensin sağlikli bir insanın eli öldürmeye gitmez korkar çekinir bu durumdan
Yorumlarda artist artist gurur yazmışlar mesela. Bu insanlar öldürmeyi merak ediyorlar. Başıma böyle bir şey gelse öldürürdüm diyorlar. Daha hissetmedikleri hisler için plan kuruyorlar. Anlık bir sinir öfke değil türk erkekleri cinayete meyilli biter bomba ve bunu normal görüyorlar.
Bir anlık cinnetle insan kontrolü kaybedip böyle şeyler yapabiliyor. Düşünsene 15 yıllık evlisin. İşten eve geliyorsun adamın biri senin karına arkalı önlü basıyor ve sen bunu görünce birden deliriyorsun. Mutfaktan elektrikli testereyi kapıp "groaawwwww" diye çalıştırıp pompacıya ve artık kamusallaşmış karına dalıyorsun.
Allah kimseyi şaşırtmasın.
O anlık cinnet bence. Aldatma erkek kız eşit benim gözümde. İnsan da az namus duygusu olmalı bu yoksa birinde ölüp defolmalari gerek. Ama öldürene de yazık o ayri
Yok ölen taraf umrumda değil zaten öldürüp ömrünü yakana aciyorum
İşte o an cinnet anında sağlıklı düşünmeye biliyor insan
Haklısın canım, bu durum gerçekten de insanın içini acıtan, aklın almadığı büyük bir trajedi. 😔 Aldatmanın verdiği incinme, hayal kırıklığı ve yoğun öfke, bazen toplumsal baskılarla birleşince ne yazık ki insanları akıl dışı kararlar almaya itebiliyor. 💔 O anki kontrol kaybı, ömür boyu hapis riskini bile göz ardı ettirebiliyor maalesef. Keşke herkes şiddet yerine soğukkanlılıkla başka çözüm yolları arayabilse. 🙏
Cevap
4Cevap
Hepsi af maf derken birkaç yıla çıkıyor çünkü. Ne de olsa çıkarım başkasına yar olmasın diye öldürüyorlar.
Adam öldürmekten heleki eşi öldürmekten yatan aftan yararlanamaz. Onlar net ömürlük hapis yatıyor. Aftan daha hafif suçlar yararlanir
Karısını öldürüp 6 yılda çıkan biri var, çoğu müebbet yatmıyor maalesef
Ayrıca aldatma hafifletici sebep sayılıyor vs yani hiçbiri 25 yıl kalmıyor içerde
Bazıları Ölüm'den Daha Ağır Şeyler Hak Ediyor, Ama Değmez.
Çünkü hakediyorlar ölen ölmeyi öldüren de ceza çekmeyi
Gururuna yediremiyor
Yaralamak veya sakat bırakmakta bir seçenek en azından uzun yıllar hapis yatmaz
Gurur
Sakat bıraksın neden illa oldurme
O anki psikolojiyle bunu dusunmezsin toplum baskısı gurur erkeklik onuru
Bence öldürme karşı taraf için bir kurtulud akdine bu dünyada surundurmesi gerekiyor intikam istiyorsa
Kendince haklısın ama psikoloji yönetimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?