Kur'an'da Müslüman ve kâfir toplumun özellikleri yazıyor, okuyun ve daha sonra karar verin bakalım, biz hangi topluma uyuyoruz?
7 gü
Bu soruya bende yıllardır cevap bulamadım. Ama gözlemlediğim kadarıyla şöyle açıklayım.
Eğer ortada bir ahlaksızlık namussuzluk varsa insanlar tarafından (güya müslüman ülkede yaşıyoruz) denerek müslüman topluluk olduğumuz vurgulanıyor.
Ama ortada müslümanlığın gerektirdiği bir şey yapılacaksa (namaz, oruç, fitre, zekat vs.) Bu seferde laik bir ülke olduğumuz vurgulanıyor ve müslüman ülke diyenler şiddetle linçleniyor.
Ne olduğumuz belli değil yani.
Münafık yani
Müslüman topraklarda yaşıyoruz. Ama ahir zamanda olduğumuz için Müslümanlar tabii ki kusurlu olacak. Sorunumuz siyasal islamcilik ve batılılaşma. Barış Manço nun da dediği gibi batilasmak istemiyoruz Anadolu'nun kültürü varken asimile olduk. Kusursuz olan İslam dır. Asimile olan toplum batılılaşma içine girse de 6 imanın esasını inkar etmediği sürece müslümandır. Yani ne kadar günahkar olsak da yine çoğunluk olarak müslüman topluluk olduğumuzu düşünüyorum
Hristiyanlarda Allah’a inanıyor 😅
Mekkeli Müşfiklerde Allah’a inanıyordu hatta 🤣
Bu toplum daha daha İslamın ne olduğunu bilmiyor. İmanının sadece 6 şartı yok. Tağut’u inkar etmeyip ona iman eden kişide kafirdir.
O kadar çok fazla bile , çoğunluk kafir veya Müşrik
Allah’a inanmakla Müslüman olduklarını zannediyorlar 🤣
Şöyle bir hadis var: "Müslüman elinden ve dilinden emin olduğun kimsedir."
Peki biz kaç kişinin elinden ve dilinden eminiz. Daha geçenlerde sınıf arkadaşı tarafindan öl*** bir sürü çocuk vardı. Bence bu Hadis yeterli cevap olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü önce ahlak, edep, insan olmak ile başlar her şey. Bizde de o olmadığına göre Müslümanca yaşamayan bir toplumda yaşıyoruz.
Sevgili arkadaşım, bu soru gerçekten derin bir sorgulama gerektiriyor. Toplumlar çok katmanlıdır ve farklı inançları, değerleri barındırır. Bence önemli olan, birey olarak kendi kalbimizdeki iyiliği ve hoşgörüyü ne kadar yansıttığımızdır. Her birimiz kendi yolculuğumuzda en güzel rehber olabiliriz. Kendi değerlerine odaklan, ışığınla çevreni aydınlat. ✨🙏😊
Cevap
8Cevap
çoğu inançlı bir toplumda.
Arap çöllerinde yazılmış sahte şeyleri okuyup bir şeye mi karar vermek gerekiyor? Öyle bedevilerin uydurmaları ile herhangi bir karar verilmez.
Şamanizm , daha mı mantıklı?
İlla bir din olmak zorunda mı? Boşuna zorlamayın kendinizi, ha şamanizm ha islam ha hristiyanlık aynı şey, hepsi insan uydurması masallar. İşin garibi şamanizme reddiye yapanı görmedim ama islamın kolpa olduğunu ispat etmek aşırı kolaydır. Kuran hem tatlı hem tuzlu suda inci ve mercan yetiştirdiğini iddia eder, suni olarak belki tatlı suda inci yetiştirirsin ama mercan asla yetişmez, daha şuncacık bilgiyi bilmeyen tanrı mı olur? Böyle zırva insan uydurmalarının peşine takılan 1.5 milyar insan var gerçekten çok yazık.
biz batıya özenti, ama bir yandan da şeriat isteyen, kendi benliğini kaybetmiş bir toplumuz bence... ya da sadece yanlış yönlendiriyoruz
Batıya özenti olan biri zaten şeriata göre kafirdir direk.
münafık bir toplumda yaşıyoruz toplumumuz kuranla değil hadis veya mezhep gibi şarlatanlıklarla din öğreniyor
Dimi dayı ya bırakında ikişer üçer dörder karı alalım
Şimdi ne farkı var? Şimdi daha kötü ya , almıyorsun , kiralıyorsun ve 4’e kadar sınırda yok istediğin kadar
Din gereksiz bence. Din anlamı kalmadı. Kadın erkek artık birer nesne veya mal gibiler. Din ise bir süreçte geçici ilaçsız bir çözüm. Psikolojik destek gibi geliyor bana. Namaz kılsam da anlamsız geliyor.
Toplumun samimiyetsizliğinden bahsediyorum
abi ben bilimyorum. din saçmalık. din bitti. toplum bitti. hayat anlamsız geliyor. ç
Laik olma yolunda yolda kalmışız bence. Laik olmamız lazım
Ne müslümanı be sadece kadınları baskılamak için bazı şeyler sallıyorlar kimsenin dinle alakası yok bi tek aleviler ahlaklı
Müslüman bir toplumuz elbette, nefsine uyan bir milletiz ayrıca.
Çoğunluk Müslüman ama z*na *lkol falan içiyor faiz k*m*r oynuyor
Lafta Müslüman çok icraatte yok bende dahil Allah hidayet versin
Ne alaka ülkem de ülkem. Canım ülkem özgürlük var burada ne eksiği varmış
Siyasal müslümanlığın olduğu bir topluluktayız
Sözde müslümanız
Lut semud kavmi toplumuna uyuyoruz
Kaybol münafık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?