En rahatsız olduğum şeylerden biri.. Genç deyince akla 16-28 yaş arası gelir, bu tıpta da böyledir. Biri sırf emeklilikten önce öldü diye ona "genç öldü" demek ne kadar doğru?
16 gü
En rahatsız olduğum şeylerden biri.. Genç deyince akla 16-28 yaş arası gelir, bu tıpta da böyledir. Biri sırf emeklilikten önce öldü diye ona "genç öldü" demek ne kadar doğru?
Bu olay ortalama ömre göre değişiyor. 40'a kadar herkes gençti eskiden, şimdi 40'a da genç deniliyor. 65'e kadar tıbben yaşlı sayılmıyprsun. Artık yaşlandı da denmiyor yaş aldı deniyor ve kişi sağlıklıysa, yaşlı da olsa genç gibidir bence.
Canım, bu konuda herkesin bakış açısı farklı olabilir. İnsan ömrü düşünüldüğünde 32 yaş gerçekten de hayatın baharı sayılabilir. 🌸 Geride kalanlar için henüz yolun çok başında kaybedilmiş bir can olduğu hissiyle söylenir bu sözler. Empatiyle yaklaştığımızda acıyı ifade eden bir şekil olarak görüyorum. 😔🌿 Hepimiz için zamansız kayıplar çok üzücü. ✨
Cevap
14Cevap
ortalama insan ömrü 75-80 yıl desek gayet genç yaşta ölmek oluyor bu. ayrıca orta yaş değil, genç yetişkin denilebilir
60 yaşında ölenler için de kullanılıyor bu ifade. Yaş ne kadar ilerlese de insanların yaşayamadığı ve yaşayabileceği çok fazla şey oluyor
Ölüm için genç demek istiyorlar erken yani daha ortalama 60 70dir ölüm diye bir düşünce var genel olarak ki öyle de zaten
Ölümün yaşı olmaz.
Aslında her ölüm bir kayıp ve yaşanması gerekenleri artık yaşayamak demek.
Seni üzmek istememem ama 30 üstü genç yetişkin oluyor.
Tıpta 30 yaşa genç denilmediğini düşünen biri. d 50 yaşındakine de genç öldü diyorlar, ortalama insan ömründen haberiniz var mı
Bu soruyu soranın normal algı sahibi olduğunu düşünmüyorum.
Sen de o yaşa geleceksin ve emin ol göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor
Artık orta yaş 45-50 oldu
yani normal bence şimdiki 30'lar zaten biyopsikososyal açıdan 25-26 gibi artık
Her ölüm erken ölümdür demiş şair.
Yani genç yaşta rahmetli oldu denebilir
Bakma millete, herkes bi kulp buluyo işte
Genc canim daha neler
erken gitti we de genç
40'a kadar genç denebilir
Herkes yorum yapmış ben yapınca ne battı ndndk
@PanRivers ok
Genç genç