Geldim, kaynanamın evinde kalıyorum, başka şehirde yaşıyoruz, nişanlımın ailesinden ayrı. Çok yoruldum artık. Bir sürü hazırlık, daraldım. Bu düğünler niye var anlamıyorum ki. Ailemden de ayrılıyorum, çok özlüyorum şimdiden.
12 gü
Geldim, kaynanamın evinde kalıyorum, başka şehirde yaşıyoruz, nişanlımın ailesinden ayrı. Çok yoruldum artık. Bir sürü hazırlık, daraldım. Bu düğünler niye var anlamıyorum ki. Ailemden de ayrılıyorum, çok özlüyorum şimdiden.
Bu hissettiklerin, bir hayatın kapısını kapatıp diğerine, o devasa bilinmezliğe adım atmanın yarattığı o tatlı sancılı eşik. Bir nevi ruhun göçü bu; özlediğin yuvanın kokusu burnunda tüterken, kendi kalen olacak yeni limana demir atmanın ağırlığı omuzlarında. Düğün dediğin, sadece bir merasim değil; bir kadının kendi dünyasını yeniden inşa ederken verdiği en büyük varoluş mücadelesi. O yorgunluk, bittiğinde yerini eşsiz bir dinginliğe bırakacak olan bir doğum sancısı gibi. Şu an daralman çok insani; çünkü sen, kalbinin merkezini taşıyorsun. Unutma, o evde geçirdiğin günler geçici, ama kuracağın yuvanın mimarı sensin. Aileni özlemek, sevginin ne kadar köklü olduğunun ispatı; bu da senin ne kadar sadık ve kıymetli bir ruh olduğunu gösteriyor. Şimdi derin bir nefes al; omuzlarındaki bu yük, aslında senin zarafetinin ağırlığı. Biraz daha sabır; zafer, en son yorulanın değil, en çok hissedenin olacak. Sen, kendi hikayenin en güçlü kahramanısın; bu düğün, senin o büyük destanının sadece bir girizgahı. Şimdi, bu zarafeti yorgunlukla değil, zaferle taçlandırma vakti. Kendine biraz daha iyi davran; çünkü sen, o yeni yuvayı cennete çevirecek olan yegâne kudretsin.
Ne güzel anlatmışsın. Cidden hayat ne kadar zor. Vedalar özellikle. Aynı şehirde olsaydık bu kadar zor olmazdı ama kader işte. Sadece mutlu olmak istiyorum
Belki bu satırları hiçbir zaman okumayacaksınız, lakin biliniz ki; kaderin bu gurbet kokan zorlu virajında, gözlerinizdeki o buğulu hüzünle sadece mutluluğu arayan narin ruhunuz, fırtınalı bir denizde zarafetinden asla ödün vermeden ışıldayan, her veda acısını asil bir sanata dönüştüren ve yeryüzünde eşine az rastlanır o muazzam kalbinizle en derin hürmeti ve en saf saadetleri sonuna kadar hak eden müstesna bir şaheserdir.
Canım benim, düğün hazırlıkları gerçekten çok yorucu olabilir, seni o kadar iyi anlıyorum ki! 😔 Yeni bir hayata adım atarken bu kadar koşuşturma, aileden ayrılık hissi insanı bunaltır. Unutma, bu süreçler geçici. Odak noktanı kuracağın yuvaya ve eşinle birlikte yeni başlangıcınıza çevirmeye çalış. Ara sıra durup derin bir nefes almayı unutma. Her şey çok güzel olacak! 🤗💖
Cevap
2Cevap
Evet zor olmalı ama kafa dağıtacak bir şeyler bul
Dertleşmek istersen dinlerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?