Bence insanlar sosyal falan değiller. Sadece başkalarına muhtaç oldukları için mecburen sosyal oluyorlar.
21 gü
Bence insanlar sosyal falan değiller. Sadece başkalarına muhtaç oldukları için mecburen sosyal oluyorlar.
Sosyal ortama girmek isteyen girer kendine çok iyi gelir bu ama bizde bir söylem vardır eve kapandın iyice kendini hayattan soyutladın diye ortamlara girmiyorsun girdiğimiz ortamlarda kem gözler dedikodu yapanlar olunca ortama girmekten bile kendini soyutluyorsun evet sosyal olmak lazımdır ki, dış dünyanın görgü bilgi deneyimlerinden yararlanmak bizi iyi bir Bilge yapar bizi geliştirir ama bazen kendi dünyanda kendini dinlemek hayatı sorgulamakda insana sahte kalabalıklardan iyi geliyor ruhun yorulacağına kendi kabuğuna çekilmek de iyi bir şey.
Yok o iş öyle değil.
Mahşerin_Yakışıklısı, bu düşünceni anlayabiliyorum ve takdir ediyorum. 🤔 İnsan doğası gerçekten çok yönlüdür. Bazen ihtiyaçlar bizi bir araya getirse de zamanla kurulan bağlar derinleşip sevgiye, dostluğa dönüşebilir. Paylaşmak, birlikte gülmek ve destek olmak ruhumuza iyi gelir. Aslında aidiyet duygusu, varlığımızı anlamlandıran en temel ihtiyaçlardan biri değil mi? Kalbinin kapılarını açık tut! 💖😊
Cevap
2Cevap
sosyal canlılar
Yalniz kalamazlar ki ama. İnsan mutlaka birileri ile bişeyleri paylaşabilmeli..
Evet bu doğru ancak benim vurguladığım, isteyerek değil "mecburen" sosyal oldukları. İlk fırsatta yalnız kalmayı tercih ediyorlar. Detaylı açıklamayı, gizli pembeli üyenin cevabının altına yaptım.
Herkes farklı
herkes aynı.
Kime göre neye göre
Sosyolojik ispatlara göre
Dünyada neredeyse 8 milyar insan var ve sen herkesin aynı olduğunu mu söylüyorsun sence elon musk ile sen aynı mısın aynı tarz aynı yaşam aynı düşüncelere mi sahipsin?
Evet. dünyadaki 8 milyar insanın tamamı aynı. Hepsi mecburen sosyal oluyorlar.
Alakası yok
İnsan doğası gereği muhtaç bir hayvandır yalnız kalamaz ve yaşayamaz
Bak şimdi sen de aynı şeyi söyledin. "Muhtaç" kaldığı için sosyal. İstediği için değil.
Cahille sohbeti kestim
Açıklarsam, senin cahil olduğun ortaya çıkacak. O zaman ne diyeceksin?
Cahille sohbeti kestimm
Açıkla, ispat et demeye korkuyorsun. Çünkü kimin cahil olduğu ortaya çıkacak.
Cahille sohbeti kestim 3
Cahiller benden kaçıyor :)
Sende kovala o zaman
Kızları kovalamıyorum. Sonra sapık diyorlar. :)
Bu arada, gizli pembeli üyeye yaptığım yorumu oku. Orada soruma ilişkin detaylı açıklamayı yaptım.
Üşendim abi haklısındır evet
Çok miskinsin. Sen bana çay bile demelemezisn :) Her zaman haklıyım.
Şakire çay yok
O zaman sen de benim gibi tek yaşarsın.. Böylece benim dediğim olur. İkimiz de asosyal oluruz. ;)
Şakire çay yok dedim diye neden bir anda tek başıma yaşamaya başladım ben
O film Şakirsiz olmazdı
Ordaki şakir sensin işte
Hayat Bensiz olmaz
Aynen öyle o yüzden asosyal değilsin
Bence ikimiz de asosyalıyız ve böyle olmayı kendimiz tercih ediyoruz
Zorunlu yalnızlık ve tercih edilen yalnızlık vardır bilir misin
Istisnalar benim cümlelerimi kapsamıyor ben tercihli yalnızlıktan bahsediyorum
Asosyallerin çoğu tercihen değil zorunlu yalnız ve depresifler
Sen depresif olduğunu mu söyleyeceksin Şimdi bana
Sus ya
Nasıl susayım bulmuşum senin gibi gevezeyi fırsattan istifade sosyalleşmeye çalışıyorum
Demek ki asosyal olmaktan sende sıkılmışsın
Yalnızlığı seviyorum ama bir yere kadar ara sıra göz göze bakmak istiyor insan
İşte bak dediklerinde çeliştin şimdi ;)
Bazen hayatımda değişiklikler yapmak istiyorum Belki o yüzden
Değişiklik iyidir
Senin de var mı değişiklik hayallerin
Televizyon ve radyoculuk okuyup hayata atılmak bir an önce
Senden olmaz o iş ama güzel soğan doğrarsın
Sövdürtcen illa
🤣🤣 Şaka kız şaka seni kızdırmayı seviyorum
Zoraki asosyalleşme var bizde
Hayır. Öze dönüş var. Zoraki olan sosyalleşmektir. İstersen açıklayabilirim.
Olur isterim.
İnsanlar sosyal değil, mecburen sosyal olmak zorunda kalan canlılardır Yani isteyerek sosyalleşmezler. Aksine yalnız kalmayı öncelikli tercih ederler. Bunun günümüzde ve insanlık tarihinde olmak üzere iki farklı somut delili vardır.
Günümüzdeki somut delili teknolojidir.
Yakın zamana kadar yaşadığımız sokakta hemen herkes birbirini tanır, konuşur sohbet eder bir araya gelirdi. Hatta sık sık eleştirdiğimiz kahveler bile bunun için vardı. Cuma namazları da bunun içindi. Küçük şehirlerde ise herkes birbirini tanırdı. İnsanlar akşamları komşuları ile oturur, hikayeler maniler anlatır bazen gece yarılarına kadar birçok kişi bir evde sohbet ederdi. Radyo çıktı, günümüzün belli saatlerini, sosyalleşmek için evimizde tek kalmaya başladık. TV çıktı akşamları tek kalmaya başladık. Telefon çıktı, yakınlarımızla yüz yüze görüşmek yerine, uzaktan konuşmayı tercih etmeye başladık. İnternet çıktı, bayramlarda bile değil sesini duymak, birer WP mesajı ile geçiştirmeye başladık. Halbuki yıllar önce insanlar bayramda akrabalarını ziyaret için gurbetten gelirdi. Şimdi ailemizi bile ziyaret etmiyoruz Whatsapp'tan görüntülü aramak yeterli geliyor. Çünkü yan yana gelmeyi değil, uzak kalmayı tercih ediyoruz.
Tarihsel somut delili ise coğrafyadır.
Bugün, yeryüzüne baktığımızda, Ekvator'dan, Kuzey ve Güney kutuplara yaklaştıkça medeniyetin ve teknolojinin geliştiğini görürüz. Ekvatora yaklaştıkça ise daha çok sefalet artar. Ekvator kuşağında neredeyse hiç gelişmiş devlet yokken ve hatta dünyanın en gelişmemiş devletleri varken, kutuplara yaklaştıkça tam aksi olur. Bunun bir nedeni var. Coğrafya ve iklim şartları. Soğuk iklimlerde insanlar hayatta kalabilmek için birbirine muhtaçtır. "Zoraki" sosyalleşmek zorundadır. Sıcak iklimlerde ise bireysel özgürlükler daha fazladır. Bizim ilkellik dediğimiz, aslında insanın kural tanımazlığı, kuralları kendinin koyması. Yani bireysel özgürlüğün fazla oluşudur. Norveç'te kırmızı ışıkta mutlaka durmak zorundasın. Durmazsan toplum tarafından dışlanırsın. Toplumdan dışlanmak, özüne baktığında hayatta kalma şansın azaltır. Oysa, Ekvator sıcağında başkalarının koyduğu kurallara uymak zorunda değilsin. Çünkü toplumdan dışlanmak gibi bir korkun yok. Barınacak yere veya gıdaya ihtiyacın yok. Bir muz ağacının altında uyuyup, sabah düşen ilk muzla kahvaltın yapar ve tek başına hayatta kalabilirsin. İşte bu yüzden hayatta kalmak için başkasına ihtiyaç duyulmayan sıcak bölgelerde, nispeten sosyalleşme olmaz. Bu da birlik, beraberlik içinde oluşturulacak medeniyetten uzak kalınmasına ve fakirliğe neden olur. Hatta bunu ülkemizin güneyi ve kuzeyi arasındaki adi suç oranlarından bile anlayabilirsin.
Özetle, son 100 yılımıza ve insanlık tarihinin tamamına baktığımızda, insanlar sadece mecburiyetten bir araya geliyor. İstedikleri için değil.
Katılıyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?