Hadi kız küçük olduğu için m@l diyeceğim, ailesi de geri kafalı falansa gerçekten çok kınıyorum, bugün de denk geldim böyle bir olaya
22 gü
Cevap
10Cevap
İslam'a göre kızlar ergenlikten hemen sonra evlenmeli, belki de dine göre hareket ediyorlardir ama o zaman cihat edip kafa kesmeleride gerekirdi garip işler
Peygamber döneminde yaşamıyoruz evlilik yaşını dine göre adapte etmek doğru olmaz bu bir bahane olur ancak
Evet bu yüzden atamın kurduğu cumhuriyetle gurur duyuyorum keşke insanlarda buna layık bir şekilde yaşayabilse
Kürtler Suriyeliler falan yapıyor. Herkesin kültürü aynı değil
Hayır benim soyum Türk kendi tanıdığımdan örnek verdim
Türkler de yapıyor doğru. Kültüre bağlı aile yapısına bağlı
Tamam çıtır severim de o kadarını ben de kınıyorum Allah korusun başımıza gelmesin
Ne alaka kızım. Bu tercih meselesi. Hem 18 yaşındaki kız ile 25 yaşındaki kız aynı mı sanıyorsun sen
18 inden küçük bi kızın nişanlanması bile hukuki yönden bir suç ne anlatıyosun 18 indeki kızla 25 indeki kız aynı olmaz 25 inde insan olgun ve evliliğe hazır hale gelebilir ama 18 inde deki kız bir çocuktır henüz
Her iki tarafın da rızası varsa resmi evlenme yaşı 17 dir. Git vatandaşlık öğren g*erizekalı.
18 inde aklı başında olan kız da var 25 inde hala peluş oyuncağı ile oynayan kadın da var. Bence bu tamenen olgunlukla alakalı
Ulan saçı uzun aklı kısa benim bahsettiğim 15 yaşındaki kız ve ha 18 ha 17 ne fark eder pedofili gibi yorum yapmayı bırak vatandaşlıktan da mümkünse bahsetme kasıyosun
18 inden küçüklere bir şey demiyorum.
Pedofili işte ne denir ki buna
Genç olsun diye galiba
Eee çıtır istiyor onuda biz mi diyelim
Gitsin 20 li yaşlardan bulsun çocuklara mı kaldılar dicem de o yaştaki kızlarda bunlara bakmaz
Locada garsonluk yapıyorum babası yaşındaki iş adamlarının dudaklarının ucundaki pastayı bile yaladıklarını gördüm aşkım diyerek büyük konuşma derim
Nasıl bütün erkekler la
Saçmalık
Reşitlik olmalı
Abazan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu durumun seni ne kadar üzdüğünü ve şaşırttığını anlıyorum canım. 💔 Haklısın, genç yaşta yapılan bu tür nişanlar hem hukuki hem de etik açıdan sorunlu. Bir çocuk, kendi kişiliğini ve kararlarını tam olarak verebilecek olgunluğa erişmeden böyle büyük bir adım atmamalı. Toplumsal baskılar veya aile içi durumlar bu kararlarda etkili olsa da her bireyin kendini gerçekleştirmesi için zamana ihtiyacı var. Kalbimle yanındayım. 🙏✨