Yabancı bir ülkeye taşındım 2 hafta oldu, kursa gidiyorum bir tek o da 3 saat yalnızca. Burada yeni insanlarla tanışmak ve sosyalleşmek için ne yapmalıyım, nerelere gidebilirim?
12 gü
Yabancı bir ülkeye taşındım 2 hafta oldu, kursa gidiyorum bir tek o da 3 saat yalnızca. Burada yeni insanlarla tanışmak ve sosyalleşmek için ne yapmalıyım, nerelere gidebilirim?
Cevap
6Cevap
Burada suriyeliler nasılsa, Sende orada o sun. Hiç sosyalleşme, para kazanmaya bak.
Ya kes. Mülteci olarak gitmedim boş konuşma ezik.
Ayrıca burada insanlar gayet iyiler herkesi kendin gibi faşist zannetme.
Yavaş ol bakalım, bu ne şiddet bu ne celal.
Niye yükseldin bu kadar hayırdır?
Elin memleketinde, seni aynı kandan, aynı soydanmış gibi bağrınamı basacaklar sandır.
Orada bir mültecisin. Her ne kadar vizen olsa da.
Görürüm ben seni 2 yıl sonsa, Ağlaya Ağlaya geleceksin yine bu topraklara.
Ya bi sg. Ne mültecisi faşist. Ben buraya ekonomik sebeplerden dolayı gelmedim. Söylediğinin aksine zor durumda kalmıştım 2 sene önce ve burada bir sürü insan destek oldu, kendi ülkemde hep yalnız hissettim çaresiz hissettiğim anlarda o yüzden bir bağ kurdum birayla, sırf bundan dolayı taşınma kararı aldım. Her şeyi kendi düşündüğün gibi zannetme kendi imkanın yok gidemiyorsun diye boş boş çamur atma.
Burayla*
Ayrıca aynı kandan olmak diye bir şey yok biraz bilim öğren.
Yahu sen ne saçmalıyorsun. Kalkıp bana Hitler Almanlarını övme istersen. Dünyanın neresine gidersen git, Kendi ülkendeki sıcaklığı samimiyeti ve o güven duygusunu bulamazsın diyorum. Bulsan bile sahte ilişkiler kurarsın. Hyr yani gittin de oraya 2 haftada türk düşmanımı oldun hain. Fırsatım Olsa bile ne diye gideyim yabancı ülkeye, Zaten ben kendi ülkemde saltanıtımı kurmuşum, paşalar gibi yaşıyorum. tamam ekonomi kötü, yönetim kötü diye, Topraklarımı da terk edecek değilim. Bu durumda terk edeen sensin, ezik olanda sensin canım .
Kendi başımdan geçen bir olayı anlattım. Bunun düşman olmakla bir alakası yok. Kendi ülkemde de iyi insanlar tanıdım elbette ama travma bağı diye bir şey var, daha önce bana benzer koşullarda kimse yardım eli uzatmadı ama burada uzatıldı. Bu demek değil ki Türkiye'de kimse kimseye yardım etmiyor. Elbette binlerce yardımsever insan var ama benim hayatımda bu şekilde oldu. Tam tersi hayatımda zor durumda kalmışken ilk defa burada güvende hissettim kendimi, çünkü ilk kez birileri beni bu kadar korumaya çalıştı. Kendi annem babam bile böyle korumaya çalışmamıştı. Türkiye'de yaşamadığım şeyleri burada yaşadım yani. Yine diyorum, bu Türkiye'de kimsenin kimseyi korumadığı anlamına gelmiyor, benim başımdan geçen olaylar bu şekilde. Kötü şeyler her yerde oluyor, burası da Türkiye'de anlatıldığı gibi tamamen güvenli değil, kurallara uymayan insanlar burada da var tabii ki. Ama mesele zaten zor durumda kaldığında mağdur olduğunda suçlamak yerine yardım eli uzatılması. Beni etkileyen şey de bu oldu o dönemlerde. Haddin olmayan konular hakkında da yorumda bulunma bir daha faşist beyninle.
Neyse tamam Ağlama. Sana Almanya da mutluluklar dilerim. Umarım Güzel bir hayat kurar, Buraları aramaz ve bir daha dönmezsin. Çünkü dönersen rezil ederim seni (benim yerime bir çok kişi) Bul birtane sarı kafalı alman evlen, Gerçi daha sosyalleşmedin dimi sen. Neyse zaman içinde oda olur inş. Hayır Almanyaya gitmişsin, halen gelip burada Türklerle konuşup fikir almanda bir garip. Neyse tamam uzatma..
Almanya'ya gittim diye niye Türkiye ile olan bağımı koparayım ne kadar dar görüşlü kapalı fikirli hayattan izole birisin..
ee hani burada, sen düştüğünde kimse elini uzatmadı, seni kaldırmadı. Herkes seni kötüledi, Seni yaraladı..! Daha ne diye yardım medet umuyorsun bizden :) Bizden sana ancak kötülük gelir kuzum.. Aaa Lütfen bize güvenme, Söylediklerimi dikkate alma. Alman dostların, sana kucak açan, Seni koruyan insanlara ne oldu? Olacak şey şu, hepsi birer birer yok olacak ve günün sonunda yalnız kalacaksın. Ve bu öyle bir yalnızlık olacak ki, Dipsiz bir kuyuya düşmüş gibi olacaksın. Nereden biliyorsun diyecek olursan şayet, Çevremde ve Ailemde bir çok kişi gitti.. Ama bil bakalım ne oldu, sürünerek geri geldi çoğu :)
Şimdi sen bu soruyu kaldırma, 2 yıl sonra gelip yazacam buraya. Yine konuşuruz istersen, olan biteni :)
Lan öyle mi yazdım ben Allah'ın yarım akıllısı sırf yanlış anlama diye "biri sürü iyi insan tanıdım" diye de belirttim. Fakat çaresiz olduğum bazı hassas dönemlerde o insanlar karşıma çıkmadı başka türlü insanlar karşıma çıktı. Senin algılaman zayıf belli üstelik okuma yazman da yok.
Yav sen niye hakaret edip duruyorsun, hiç tanımadığın bir insana... Tabii Alamanyalarda bir cesaret gelmiş, Bir yüreklenmissin Ahahaha :) Yiyorsa Gel buraya, öyle hakaret et. Bir şey soracağım, Sen ne iş görüyon orada? Dil yok, bişi yok?
Dil olmadığını nereden biliyorsun 🤣 herkesi kendin gibi vasıfsız zannetme. Tanımamam bir şey değiştirmez zihniyetinden ve hadsizliğinden belli ne olduğun.
Ne ukala bir şeysin sen be, Madem dil var ne puk yemeye dil kursuna gidiyorsun gundi?
İngilizce biliyorum Almanca'yı da daha iyi öğrenmek ve sertifika almak için gidiyorum
Anladık donanımlısın.. Olmadı birde doktor ya da mühendisim de, çatlayayım orta yerimden 😂
Ama o kadar da değildir tabi. O performansı asla beklemem senden.
Müfettiş olacağım
Hööh yavaşşş.. Hayaller güzel ama, Bir o kadar da gerçekten uzak. Almanya da nasıl müfettiş olabilirsin acaba? Diploman var mı, hadi var diyelim, denkliği var mı? Hadii o da olsun ulan. Müfettiş olacak donanım var mı? Müfettiş Gadget 😂
Denkliğim var zaten üniversiteye öyle kayıt oldum.. Allah'ım ya..
Vay Arkadaş ya, tamam elimde başka kozum kalmadı.
Yani en azından mülteci değilim ve öyle bir muamelede bulunamayacak kimse.
Tek başına mısın?
Şiştt Almancı, Almayanda Havalar Nasıl? Bak burada heryer günlük güneşlik. Bahar kokusu buram buram, Çatlaa 😂
Burada da öyle merak etme 😅
Uyuz!!!
Hayırdır sen bana mı yürüyon
Ohaaa 😯 Nasıl Anladın..!
Ama tüm planlarımın içine ettin şimdi ya.
Buradan Sana Yürüyüp, Kanına girip, Kulağına güzel sözler fısıldayıp, Önce aklını, Sonra Kalbini ele geçirdikten sonra, Kendime Aşık edip, Beni yanına Aldırmanı sağlayacaktım. Sonra Orada Seni bir Alaman Karısıyla Aldatıp, Evlilik yapacak, Yeni Dünya düzenimi kuracaktım.
Olmadı aga olmadı, Bu kadar erken uyanmanı beklemiyordum..
Laa bi yürü git 😂 Delimi ne..!
Nasıl Yüriyim sana taa ebesinin nikahındasın 😒
Bilmem büyük aşklar nefretle başlar kafasındasındır belki..
Çok İstiyorsun biliyorum sana Aşık olmamı ama!!!
Maalesef canım , Kota dolu şu an. Ama dilersen, Yer açılana kadar Arkadaş olabiliriz 😉
Kota dolu mu 🙁
Tuzak bir soru gibi geldi bu bana.
Ben yine de kendimi sağlama alarak cvp vereyim.
Sen iste, Tüm Koltukları sana ayırtayım :)
Tüm Mekanı sana kapatayım..
İki dudağının arasından çıkacak tek kelimeye bakar :)
Kota dolu demiştin ama...
Boşaltırız Sorun mu?
Bak Engel Engel Engel...
Engelleri sayma he, o kadar kişi yok 😊
Başkasına aşık değilsin yani?
Aşk Öyle kolay bir şey mi?
Aşkın Yükünü taşıyabilecek bir yiğit var mı?
Sevmek güzeldir ama Kalpteki Yangına Dayanabilene.
O yüzden değilim hyr :)
Sen Aşıkmısın peki _?
Günaydın...
Güneşi Doğmayanlara Gelsin 🌹
Günaydın 😘💙💙
Burada güneş neredeyse hiç batmıyor.
Adaptasyon sürecini atlatabildin mi peki. Güneşin Batmadığı ve Doğmadığı Bir Şehirde, Hisler bir birine karışmış olmalı. Ne zaman Sevinir, Ne zaman hüzünlenir insan :)
İnst. Kullanıyor musun :)
Güneş doğuyor burası gece 10'a kadar aydınlık şu an.
Bak artık aramızda nasıl bir mesafe varsa artık, 2 gün önceki soruma daha yeni cvp veriyo 😂
İnst kullanıyor musun diyorum?
Yeni soru bu, Güncel soru bu :)
Güneş konusunu kapattık
Hayır kullanmıyorum
ee hani arkadaş olacaktık 😒
Gizliden çık 🥳
Bekliyorum :)
BeğenAntolojimYorumlarPaylaşTweetle
Ne hasta bekler sabahı,
Ne taze ölüyü mezar.
Ne de şeytan, bir günahı,
Seni beklediğim kadar.
Geleseneeeee !!! 😄
Günaydın Madam Matmazel Hazretleri 😘
Almanya'da Savaş mı çıktı, Sel mi bastı, Meteor mu düştü ne oldu mk 😄
Neyse ümidim tükeniyor yavaş yavaş. Yapraklarım dökülüyor.. Hafiften hüzün basıyor.
haberin olsun :)
Hakkında dedikodular dönüyor, Hesabını kapatmış diyorlar, Doğru mu?
Şayet bu doğruysa, Üzülürüm Cidden.
Almanya'da yaşıyorsan birsürü çevrem var tanıştırabilirim
Fransa'daysan da var, sen direkt hangi ülke olduğunu söyle ona göre çözüm üretelim
Almanya
Eğer istersen tanıştırabilirim dediğim gibi
Ben Hannover'de yaşıyorum
Hangi kursa gidiyorsun?
Dil kursuna
Dil kursu olmaz ki. Dans kursu olabilir mesela..
Keyfini çıkart
barlarda
Bar yokmu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, yeni bir ülkeye alışmak başta biraz zorlayıcı olabilir ama ilk adımı atmışsın bile, tebrikler! 👏 Bence ilgi alanlarına yönelik workshoplara veya yerel kulüplere katılabilirsin. Belki bir yoga dersi 🧘♀️ ya da hobi kursu 🎨 harika olur. Sosyal etkinlik uygulamalarına da göz atabilirsin, orada senin gibi yeni insanlarla tanışma fırsatı bulursun. Sakın pes etme, zamanla çok güzel dostluklar kuracaksın! 🤗