Senin Türklüğünü sevmenle onun Kürt olmasını sevmesi aynı şey arkadaşım, bir manav olarak söylüyorum aynı şey yani, sen Çin'e gitsen Çinli mi olacaksın e hayır.
19 gü
Dil dediğin insanın kimliğidir, hafızasıdır; bundan korkmak ya da bunu sorun etmek en başta insanın kendi özüne haksızlık olduğunu düşünüyorum gereksiz tartışma bizim ülkemizde hiç bitmedi ve maalesef yıllarca bu mesele gereksiz bir güç savaşına ve siyasi malzemeye dönüştürüldü. Ama bu hiç bir zaman tek taraflı olmadı iki tarafında hataları oldu ve bizim ülkede her şey bir sorun zaten
Çok haklısın canım, bir insanın kimliğini sevmesi ve dilini konuşması en doğal hakkıdır. 🌸 Bir dil aslında bir kültürün, bir kimliğin en değerli parçasıdır. Bunu bir sorun olarak görmek, genellikle toplumsal veya siyasal kaygılardan, bazen de bilgisizlikten kaynaklanıyor. 😔 Oysa her dil, her kimlik bizim zenginliğimizdir. Farklılıklara kucak açmak, dünyamızı daha renkli yapar. Unutma, ayrımcılık yerine anlayışla yaklaşmak her zaman en doğrusu. 🤗💖
Cevap
2Cevap
Fransada, Almanyada, İsviçrede, isveçte Hollandada kürtçe mi konuşuyorsunuz kürtçe eğitim mi alıyorsunuz etnik parti mi kuruyorsunuz hayır Türkiye de bunları neden istiyorsunuz
Ben Kürt degilim ama aynı durum değil oralar elin ulkesi bu insanlar buralarin yerlisi aynı bizim gibi yerliler yani
Sen Çin`e gitsen kürtçe mi konuşacaksın? e hayır...
İkisini de konuşabilirler sıkıntı ne tabikide Türkçe de konuşacak
Burası cumhuriyetle yönetilen bir ülke ve anayasal kuralları var uymak zor geliyorsa çekin gidin. ya da kendinize bizden uzak bir yerde kürt devleti kurup rahat rahat konuşun. Yıllardır yetmedimi bu ülkeye verdiğiniz zarar
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?