24 gü

Sevgilim evlilikten neden bu kadar korkuyor, eski iliskisi yuzunden mi guven sorunu yasiyor?

Arkadaşlar yaklaşık bir yıldır süren bir ilişkim var. Her şey güzel gidiyor, erkek arkadaşımın dilinde de hep evlilik lafı vardı, hatta ben yakın zamanda teklif gelir diye düşünüyordum ama gelmeyince ben biraz konuyu açtım, hani bak seneye ona göre iş planı yapacağım falan deyince o da böyle ciddi bir konuyu böyle şeylere bağlayalım gibi falan yaklaştı, hatta bayağı birbirimize küstük. Yine o adım atınca barıştık, bana belli bir zaman vermedi söz ya da nişan için. Akışına bırakalım, zaten olacak bir şey bozmayalım falan dedi, gidip biraz da evli komiser. Son iki haftadır babamın rahatsızlık süreci oldu, şüpheli kötü hastalıktan şüpheleniyorlar. Babam da haliyle benim geleceğimi sorguladı, onunla ne yaptığımı. Ben de kendisine söyledim, o da şimdi hemen mi yapalım, sonuçta baban bir çıksın da o zaman gibi konuştu. Ben de babama, baba biz hazırız seni bekliyoruz, dedim. Dün de konuştum, sevgilime de söyledim böyle söylediğimi, o da sanki niye o kadar net konuştun der gibi oldu. Ben de tabii sen rahatın bozulmasın özgürlüğün kısıtlansın diye düşünüyorsun herhalde, o da ben tam tersi bir sevdiğim insanla evlenip beş olsun isterim, benimle aynı düşünen aynı şeylerden zevk alan biriyle bir hayat yaşamak istiyorum ama önceki sevgilimle beş yıl çıkmamıza rağmen ilk 2-3 yıl devam etseydik o halindeki gibi olsaydı biz zaten evlenirdik ama kendini gizlemiş huylarını dedi. O yüzden sadece biz üzülmeyeceğiz, ailemiz üzülecek ondan korkuyorum dedi. Sizce bu şekilde korkması doğru mu?
Sevgilim evlilikten neden bu kadar korkuyor, eski iliskisi yuzunden mi guven sorunu yasiyor?