15 gü

Eski sevgilim beni tehdit edip evimin etrafında dolaşıyor, ne yapmalıyım?

İki yıldır ilişkimiz vardı, ilişkinin başında her şey güzeldi, niyetinin ciddi olduğunu söylüyordu, işte tanışma olacak, nişanlanacağız falan diye ama tanıştığımızdan beri işsizlik sorunu vardı, sürekli işe girip çıkmalar, bu işi yapamıyorum, bu iş yorucu diye sürekli iş değiştirmeler falan yaşanıyordu. Benden zaman istedi işte düzeleceğini falan söyledi, iş bulacağını söyledi, o zamana kadar beklemem gerektiğini falan. Bir zaman sonra bayağı yüklü miktarda kredi borcu olduğunu öğrendim, hatta çizik duruma gelmişti. Benden yardım istedi, param olduğunu biliyordu çünkü altınım vardı kenarda. Ben vermek istemediğim için benden ayrılmak falan da istedi. Sürekli kavga ediyorduk, bir de bel fıtığı olduğu için rahatsızdı, ameliyat olması gerekiyordu, sürekli ameliyat olacağım diye para istemeler, borcum var. Sürekli benden para istiyordu, ben de ona iki tane tam altın verdim, iki ay içinde vereceğini söyledi, borçlarını kapatacağını, nişan yapacağını falan ama vakit geçirdikçe mesela dışarı çıkıyoruz, bir yerde oturacağız, benden beklenti içindeydi, sen ısmarla sana mesela, evde bana diyordu bana yemek sipariş etsene falan. Ben de patladım en sonunda, dedim sürekli benden beklenti içindesin, erkeksin bir de sürekli benden para istiyorsun maddi olarak dedim, ben dedim rahatsız oluyorum artık bu durumdan. Verdiğim altınları da geri vermedi, sürekli istememe rağmen borcunu falan da kapatamadı, verdiği sözleri tutmadı. Ben de ayrılmak istedim dedim. Birkaç ay konuşmadık, beni rahatsız etmedi ama sonra beni rahatsız etmeye başladı. Telefonumdan gizlice anne babamın numarasını da almış, beni ailemle tehdit etmeye başladı, annenle babanla konuşurum, evine gelirim. Hatta evimin etrafında sürekli dolaşmaya başladı, annem görüp rahatsız oldu hatta korktu, dışarı çıkıp onu uyardı hatta hani babası görürse sıkıntı olur, buralarda olma diye. Telefondan her yerden engelledim, yabancı numaralardan aramaya başladı, zaten biz yedi aydır falan konuşmuyorduk ama şu an beni rahatsız ediyor dediğim gibi, evimin etrafında dolaşıyor. En son iki gün önce falan yabancı numaralardan arıyor, babanla konuşurum, işte iş yerine gelirim, evine gelirim, orada beklerim, işte gelir konuşurum falan tehdit ediyor beni. Ben diyorum ki benim fikrim değişmeyecek, istemiyorum seni diyorum, söylemediğim şey kalmadı ama laftan anlamıyor, beni tehdit etmeye devam ediyor. Ablasıyla konuştum, abisiyle konuştum, beni rahatsız ediyor, evimin etrafında dolaşıyor. Onlardan yardım istedim, abisiyle falan da konuştum, konuştuktan 1. 02 gün sonra tekrar aynısını yaptı, tehdit etmeye devam etti, evimin etrafına gelmedi ama yani annem de uyardı onu babası görse sıkıntı olur falan diye. Yani ben çok korkuyorum, yine evimin etrafına gelirse, iş yerime gelirse falan, bir de iş yerinde babamla birlikte çalışıyoruz aynı yerde, birkaç defa geldi, beni zor durumda bıraktı ve şu anda da hayatımda birisi var. Yani şu an çok korkuyorum, yani gidip babamla konuşursa, evimin etrafında, iş yerimin etrafında olursa, ne bileyim şu anki hayatımda olan kişiyi kaybetmekten falan hani bir şey olursa diye çok korkuyorum. Ben ne yapacağımı bilmiyorum

Eski sevgilim beni tehdit edip evimin etrafında dolaşıyor, ne yapmalıyım?