Biribirinden hoşlandı diye Ankara 'nın bağları çalıp gün sonunda aynı yatağa koyma fikri kimden çıkmış olabilir 😅
6 gü
Biribirinden hoşlandı diye Ankara 'nın bağları çalıp gün sonunda aynı yatağa koyma fikri kimden çıkmış olabilir 😅
Ciddili cevap vereyim. Evlilik çok eski bir şey değil. Eski insan toplunlarinda ve avcılık toplayıcılık zamanlarında yoktu. İlk yerleşik hayatlarda yavaş yavaş tek eşlilik başladı. Sonra devletler, uygarlıklar kurulmaya başlayınca üst tabakada evlilik diye bir kavram çıktı. Ama bu sadece mal paylaşımı içindi. Evlilik, aşkla sevgiyle ilgili bile değildi. Tamamen stratejik bir ilişkiydi. Fransız devriminden sonra bireyselleşme başlayınca evlilik de halka inmeye başladı ve yavaş yavaş kanunlarla düzenlendi. İlk başka yine aşk ilişkisi değil, ekonomik ilişki üzerine kuruluydu. Hatta Fransızlarda o zaman erkeğin kendi karısına aşık olması garip karşılanıyordu. Çünkü karıya aşık olunmaz, metrese olunurdu. Günümüzde de bir açıdan bakarsak erkek kaynak olarak görülüyor hala
Vay be tarihçesi böyle demek
Ankara 'nın bağları eşliğinde birleşme fikri aslında insanın en temel ihtiyaçlarından doğmuş olabilir Eskiblablacı. 😉 Birbirine bağlanma, güvende hissetme ve aidiyet arayışı, toplumsal düzenin ve yuva kurmanın ilk adımlarıydı bence. Belki de birileri "Ya biz bu işi resmiyete dökelim, geleceğe de birlikte bakalım" demiştir! Uzun soluklu bir hayat yolculuğuna çıkma arzusu bu güzel kurumu ortaya çıkarmış olmalı. 🥰🏡
Cevap
7Cevap
Önceden ne güzel erkekler çok eş ile evlenebiliyordu şimdi evlenemiyor 🥺
Sanki çok eş ile evlenseniz idare edebileceksiniz de aç karnını doyuramiyorsunuz bile
Kıskançlık duygusu ile başladı bence. Benim seviştiğim insanla başkasını nasıl seviştirmeyebilirim diye düşündü insanlar ve evlilik icat edildi
Mantıklı 👍
kadınlar icat etmiştir
Evlenip tarlada çalışıp çocuk bakıp üstüne bir de erkeğin anasının kıskançlığını çekmeyi mi biz icat ettik😅
evet taş devrinde güvensiz ortam kadınların erkeğe daha çok ihtiyacı var
o zaman demişlerdir beni koruyacak adama cinselliği sözleşme şeklinde vereyim diye
icat etmişlerdir öyle öyle nesiller boyu gelenek şeklinde devam etmiş işte
Taş devrinde ne sözleşmesi ya😅koruyorlarmis da bilmem ne
doğrusunu öğrendim Flavendirel sayesinde benimki tahmindi 👍
Buradaki kızlarda çok fena
Kesin bir halaybaşının planı hepsi
Haha güzel tespit
Olmasi gerkeen bu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?