- Arkadaşlar bana lütfen yardım edin ben maalesef hiç dua bilmiyorum dini nikahda dua okumalı mıyım?
- 2) abdest alınmalı mı?
- 3) eşim ALLAH razı olsun bana iki üç şey taktı ben ne isteyeceğimi neye göre belirleyeceğim?
22 gü
✅️Kadın ve erkeğin rızası olmalı.
✅️İki şahit bulunmalı (Hanefi mezhebine göre iki erkek veya bir erkek iki kadın).
✅️Taraflar, birbirlerini eş olarak kabul ettiklerini açıkça ifade etmelidir.
✅️Mehir belirlenmesi tavsiye edilir.
✅️✅️Abdestli olmak şart değildir.
✅️Belirli bir sure veya dua okumak zorunlu değildir. İstenirse Kur'an'dan ayetler ve dualar okunabilir.
ALLAH razi olsun senden
Peki sey abdest alirsam dua okumalimiyim ya da duasiz abdest olur mu
Duasız abdest olur. Ama okumak sünnettir.
Ya masallah su bilgiye bak tesekkür ederim
Yorumda bir arkadas dediki 32 farzi bilmelisin bu dogrumu
Öyle bir şey yok. 5 islamın şartını bilmek yeterlidir.
Cok cok tesekkür ederim
Çok çok rica
Soruna gelip yardim ettigin icin cok tesekkür ederim Kendine cok iyi bak hersey gönlüncen olsun
Rica ederim. İhtiyacın olursa burdayım.
Kesinlikle sorucaklarim olucak
Takip at yabancılarla iletişim kurmuyorum.
hiçbir şey yapamana gerek yok. sadece temiz ol ve temizsen abdest alman yeterli. dua okunursa da içinden mutlu bir yuva için dua edersin. kocandan isteyeceğin maddi şeyler makul olmalı. kalkıp adamdan 3 milyon dolar falan istemezsen sorun olmaz.
Ah cok tesekkür ederim 🌸🌸
Peki bir sorum daha var abdest alirken dua okumalimiyim
hayır. ayete göre; ellerini ve kollarını, yüzünü yıkayıp başını bir kez meshetmen, yani ıslak elinle şöyle bir dokunman ve sonda ayaklarını yıkaman yeterli. abdest budur zaten. bu saydığım uzuvları, baş hariç, 3 kere de yıkayabilirsin bir kere de yıkayabilirsin. veya törenden önce bir banyo yaparsın. o da zaten temizlik yerine geçeceği için abdeste gerek kalmaz.
Cok cok özür dilerim bir sorum daha var lütfen kizma
Biri dediki asagida 32 farzi ezberlemelisin bu dogru mu?
hayır. 32 farz, 5 islam şartı, 6 iman şartı bunların tamamı islam dışı öğretilerdir. islamın da imanın da şartı kur'an tüm ayetlerini kapsar. bir şeyleri ezberlemene gerek yok. ama kur'an okumanı, türkçe olarak ve ayet iniş sırasına göre tanzim edilmiş halde, okumanı öneririm. maneviyatını kuvvetlendirmiş olursun. bunun dışında iyi bir insan olmayı da ihmal etmez ve mümkün mertebe kendini günahlardan korumaya gayret edersen sorun kalmaz.
Ya yüregime su serptin cok tesekkür ederim
iyi ki ciktin karsima iyi ki soruma geldin
Sende cooook mutlu huzurlu saglikli ol
Yine sorum olursa gelebilirmiyim
Canım benim, öncelikle böyle güzel bir yola çıktığınız için tebrik ederim! 🥰 Dini nikahta dua bilmemen hiç önemli değil, genellikle nikahı kıyan kişi duaları okur ve size rehberlik eder. Sen sadece kalbinle orada ol. Abdest almak ise bir tercih meselesi, içinden geliyorsa alabilirsin ama şart değil diyebiliriz, önemli olan niyetin. ❤️ Eşinin hediyeleri ise onun sevgisinin bir göstergesi. Ne isteyeceğine dair bir "kural" yok aslında. İhtiyaçlarını ve hayallerini eşinle açıkça konuşarak belirleyebilirsiniz. Bu bir paylaşım meselesi unutma! 💖
Cevap
7Cevap
Abdest kesinlikle alınır 32 farz-ı bilmek lazım sorabilir belki hoca ve mehir olarak ne isteyeceğini kocanla konuşup karar verebilir sin
Simdi bi arkadas da dedi 32 farz diye maalesef hic bilmiyordum ögrencem bunu cok tesekkür ederim
Abdest alirken dua okumalimiyim? Hangisi okunmali
Cok sagol
Dinî nikâh gerçek değil knk para vb için veya eşini aldatmak için yapilan bişey niye resmi nikah yapmıyorsun
O var zaten
Yani ne desem bilemedim
32 farzı bilmen yeterli
Söylermisin lütfen nedir o
1. İmanın Şartları (6 Farz)
Bir kişinin müslüman olması için kalpten inanması ve dil ile ikrar etmesi gereken temel esaslardır.
Allah’ın varlığına ve birliğine inanmak
Allah’ın meleklerine inanmak
Allah’ın indirdiği kitaplarına inanmak
Allah’ın gönderdiği peygamberlerine inanmak
Ahiret gününe (öldükten sonra dirilmeye) inanmak
Kadere, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inanmak
2. İslam’ın Şartları (5 Farz)
İslam dininin üzerine kurulduğu beş temel ibadettir.
Kelime-i şehadet getirmek (Eşhedü en lâ ilâhe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühû ve resûlüh)
Namaz kılmak (Günde 5 vakit)
Oruç tutmak (Ramazan ayında)
Zekat vermek (Durumu yerine olanların yılda bir kez malının belli bir kısmını vermesi)
Hacca gitmek (Maddi ve fiziki durumu yetenlerin ömründe bir kez Kabe'yi ziyaret etmesi)
3. Namazın Farzları (12 Farz)
Namazın geçerli olması için yapılması şart olan buyruklardır. Bunların 6'sı namaza başlamadan önce (dışındaki farzlar / şartları), 6'sı ise namazın içindedir (içindeki farzlar / rükünleri).
Namazın Dışındaki Farzlar (Şartları)
Hadesten taharet: Abdestsiz ise abdest almak, cünüp ise boy abdesti (gusül) almak.
Necasetten taharet: Namaz kılınacak yerin, elbisenin ve bedenin gözle görülür pisliklerden temizlenmesi.
Setr-i avret: Dinene örtülmesi gereken yerleri örtmek.
İstikbal-i kıble: Namaz kılarken Kıble’ye (Kabe’ye) dönmek.
Vakit: Kılınacak namazın vaktinin girmiş olması.
Niyet: Hangi namazı kılacağına kalben ve dilerse resmen niyet etmek.
Namazın İçindeki Farzlar (Rükünleri)
İftitah tekbiri: Namaza "Allahu Ekber" diyerek başlamak.
Kıyam: Namazda ayakta durmak (sağlık sorunu yoksa).
Kıraat: Namazda ayaktayken Kur'an-ı Kerim'den ayet/sure okumak.
Rükû: Kıraatten sonra elleri dize koyarak eğilmek.
Sücud (Secde): Rükûdan sonra alnı ve burnu yere koyarak iki kez secdeye varmak.
Ka'de-i ahîre: Namazın sonunda "Ettehiyyatü" okuyacak kadar oturmak.
4. Abdestin Farzları (4 Farz)
Hanefi mezhebine göre abdest alırken mutlaka yapılması gereken dört ameldir.
Yüzü yıkamak
Elleri dirseklerle beraber birer kere yıkamak
Başın dörtte birini meshetmek (ıslak elle sıvazlamak)
Ayakları topuklarla beraber birer kere yıkamak
5. Guslün (Boy Abdestinin) Farzları (3 Farz)
Hükmî kirlilikten (cünüplük, hayız ve nifas durumlarından) temizlenmek için gereken üç şarttır.
Ağza su vermek ve çalkalamak (Mazmaza)
Burna su çekip temizlemek (İstinşak)
Bütün vücudu kuru yer kalmayacak şekilde yıkamak
6. Teyemmümün Farzları (2 Farz)
Su bulunmadığında ya da suyu kullanma imkanı olmadığında toprakla alınan abdestin farzlarıdır.
Niyet etmek
Elleri temiz toprağa vurup önce yüzü, tekrar vurup kolları meshetmek.
Özet Hesap:
6 (İman) + 5 (İslam) + 12 (Namaz) + 4 (Abdest) + 3 (Gusül) + 2 (Teyemmüm) = 32 Farz.
Bunlari hemen ögrenmeliyim
Bunlari bilmezsem olmaz mi?
Her imam sormaz dini nikah Müslümana kıyılır Müslüman olanda bunu bilir
Ay 😣 bunlari sorarsa rezil olurum esim dinine düskün ben de maalesef bu yasa kadar ögrenmedim simdi cok korkuyorum bunlarin ben resmini cekip ezberlicem
Resmini çek ezberle
Mesela bunlari diyelimki hepsini bilemedim ozaman o nikah sayilmazmi
Eskiden bunu bilemeyenin nikahını hoca kiymazdi ezberle derdi şimdi seyde sorabilir biliyormusun evet kıymaya başlar
Oo yalan söyleyemem korkarim bilmiyorum derim ya da biraz biliyorum derim en iyisi dini nikahi biraz erteleyim ben
Ertelemeye gerek yok bence ya soracağım da düşünmüyorum zaten
Umarim sormaz korktum simdi gercekten
Korkulacak bir şey yok 32 farz ezberlemek çok zor bir şey değil
Benim kafam maalesef öyle cok sey ezberleyemiyor cok unutkanim
Bunu hocaya direkt söyleyebilirsin ya problem yapacağını zannetmiyorum
Boy abdesti şart değil.
Cok cok tesekkür ederim
Evet
Yinede insanin ici rahat etmez öylede
iyi yaptin tesekkürler
Resmi nikah işte
O car