Erkekler dilediği gibi yaşıyor ama kızların üstünde gereksiz hâkimiyet kuruyorlar. Örneğin: Evlenmeden ayrı eve çıkmak, sevgili yapmak (20+ yaşa gelmiş olsa bile). Giyim tarzına müdahale vs. Bu kadar toksiklik çok itici değil mi?
23 gü
Erkekler dilediği gibi yaşıyor ama kızların üstünde gereksiz hâkimiyet kuruyorlar. Örneğin: Evlenmeden ayrı eve çıkmak, sevgili yapmak (20+ yaşa gelmiş olsa bile). Giyim tarzına müdahale vs. Bu kadar toksiklik çok itici değil mi?
Yaw Arkadaş erkeklere. de. var aynı baskı tek taraflı bakıp durmayın sen erkek oldun git çalış işe girmeye kalksan askerliğini yaptın mı derler okumaya çalışan Yaşın geldi hâlâ okuyosun derler. Derler de. derler
Bunlar da baski ama cok büyük değil kadınlara oranla daha az
Canım benim, haklısın bu hislerinde. 🙏 Aile yapımızdaki bazı geleneksel kodlar ve kuşaktan kuşağa aktarılan değerler, maalesef kız çocukları üzerinde daha yoğun bir baskıya dönüşebiliyor. 😔 Bu durum, genellikle "koruma" veya "itibar" kaygısıyla başlasa da, zamanla bireysel özgürlükleri kısıtlayan bir hal alabiliyor. Toplumun kadından beklentileri de bu eşitsizliği pekiştiriyor. İçinde bulunduğun durumu anlıyorum. ❤️ Bu hislerinle yalnız değilsin.✨
Cevap
1Cevap
Toksin olduğuna emın mısın dışarda kızlar neler neler yapıyor ya daha ne kadar özgür olacaksınız anlamıyorum
Herkes kendisinden sorumludur.
Kzilar yapıyorsa erkekelr de yapıyor tek basina yapmıyor ya
O zaman neden genel bir soru soruyorsun? Her aile kendısınden sorumludur? Böyle bır ekonomide iki evli çift çalışsa dahı gecınemıyor 20 yaşındaki daha çocuk olan bır kızın nasıl ayrı eve çıkmasını uygun buluyorsun ya nasıl gecınecek dışarda o kadar kötü insan var 20 yaş daha toydur hata yapmaya ve kandırılmaya meyillidir amacın ne ise artık bilemiyorum.
Yahu erkekleri savunmuyorum ben biz jendımızı korumalıyız anladın mı? Sen kendıne sahip çıkarsan bır erkek sana kötü yaklaşamaz ha yaklaşırsa ceza var kanun var. Alıp kullanıp kullanıp atıyorlar ağlayan kım oluyor? Kadın oluyor biraz kendı değerinizi bilin ya ailenize saygı duyun okuyun temız bır eş seçin o ayrı eve çıkan kızların başlarına neler geliyor görüyoruz evinde aşın mı eksik ekmeğin mi eksik? Sırf rahat rahat takılmak ıcın birsürü kız arkadaşım oldu ruhunuzu çözdüm artık.
Bejaretine onem veren kadın zaten evlenmeden birliktelik yaşamaz ve genç yasta evlenir. Ayrica ayri eve çıkmaktan kastım okuyup mesleğini alip birikim yaptıktan sonra kendini gecibdirevilecek madiiyata sahipse çıkabilir. Akil sağlığı yerinde biri korunmadan ilişkiye girmez. Ha korunmaSa da bedelini kendisi öder kimse değil.
İliskide de kullanip atmak diye tabir Yoktur. Kadin da zevk aliyor erkek te
ben karışmam açıkçası bir kuş özgür olduğu zaman güzeldir, kafeste kala kala tüyleri dökülür
İlerde kziin olursa harika bir babaya sahip olacak. Daha özgüvenli, kendine güvenen, ne istedigini bilen ve gizli sakli is yapmayacak
Umarım dilediğin gibi Mutlu ailen olur🥰
Bilmiyprumda bunu yaşayan son nesiliz bence umarım bundan sonraki nesil buna magruz kalmaz
Umarım, bu yüzden ilerdeki çocuğumun babasini cok iyi sekilde secmek istiyorum.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?