27 gü

Fakir insanlar çocuk yapmalı mı, maddi durumu kötü olanların çocuk sahibi olması bencilce mi?

Bence yapmamalı. Evet kulağa acımasız geliyor ama gerçek bu. Çünkü hayatta sadece duygular yok. Para denen bir olgu var. Bugün bir çocuk oyuncak istediğinde alamamak veya ona iyi bir gelecek sunamamak, eğitim vs. verme durumu olmaması, yaşıtlarının giydiğini giyememek veya gezememek, o çocuğun istediği gibi büyüyememesi, gerektiğinde sağlık tedavisi alamaması bütün bunlar o çocuğun profilinde nasıl bir yara açabilir farkında mısınız? Sadece karın doyurmakla geçmiyor hayat. Evet okuyunca sert geliyor bütün bunlar. Ama hayat maalesef realiteler ile ilerler. Sonrasına bakarız diye bir şey yok.
Mesela 1 ay sonra kredi kartı borcun gelecekse o borç gelecektir. Banka onu ertelemez veya silmez. O borcu ödeyeceksin. Yani görünen köy kılavuz istemez. Yani olacak olan bellidir. Sen çocuk olsun sonra bakarız diyemezsin. Bugün nitelikli insan olmak için sağlam eğitim gerekiyor en başta mesela. İyi okullar, iyi üniversiteler vs. Ha mesela kaliteli okullarda eğitim almayıp çok başarılı olanlar da var ama bu istisnadır. 29 yaşındayım, sıradan bir maaşla çalışıyorum eğer istediğim gibi bir yaşama sahip olamazsam, evlensem bile çocuk yapmam. Şahsi fikrim budur. Maddi sıkıntıyı yaşayan bilir. Sadece bu kadar diyorum.
Fakir insanlar çocuk yapmalı mı, maddi durumu kötü olanların çocuk sahibi olması bencilce mi?