Benden borç isteyince ahlaksız teklif yapan eski iş arkadaşımı ifşa etmeli miyim, işyerindeki kızları uyarmalı mıyım?

Üniversiteye başlamadan önce toptan satış marketinde çalışıyordum. Orada tanıştığım, benden yaklaşık 10 yaş büyük ve abi gibi gördüğüm bir kişi vardı bu kişi depoda çalışıyor, molalarda denk geliyorduk. Bana sürekli nasihat verir, hâlimi hatırımı sorardı. Ailevi sorunlarımdan da az çok haberdardı. (Kızlarla konuşurken duymuş.)

Dün maddi olarak zor durumdaydım ve kendisinden sadece 250 TL borç istedim. Hesabımda hiç param yoktu. Bana IBAN'ımı göndermemi söyledi, ben de gönderdim. Ardından beklemediğim şekilde görüntülü aradı. Daha önce konuşmuşluğumuz vardı ama genelde kısa sesli aramalar yapar, "Nasılsın, iyi misin, bir ihtiyacın var mı?" gibi şeyler sorardı, hiç görüntülü aramamıştı. Ben müsait olmadığımı söyleyince sesli aramaya geçtik. Nasılsın, iyi misin dedi, sonrasında "Bunun karşılığında bana ne vereceksin?" dedi. Ben de "Ne karşılığı?" diye sordum. O da "Sen düşün." cevabını verdi, bir şey demedim asla. Bu konuşmadan sonra kendisini engelledim. Ayrıca konuşmanın ses kaydı da elimde bulunuyor, şu an aynı yerde çalışmıyor, farklı bir yere girmiş ama nolur nolmaz acaba işyerindeki kızları uyarayım mı?

Benden borç isteyince ahlaksız teklif yapan eski iş arkadaşımı ifşa etmeli miyim, işyerindeki kızları uyarmalı mıyım?