29 gü

Yalnızlık içime kurt oldu yoruldum çok yalnızım?

Annem, ben 3 yaşındayken babamın evine, fıstık tarlasından bırakılarak gitmiş. Anne ve baba tarafı adeta kan davalık gibi ayrılmıştı. Süreçler, iki tarafın da olayları büyütmesiyle daha da ağırlaşmıştı. Kendimi çoğu zaman istenmeyen bir çocuk olarak hissettim. Annem ve babam evliliklerinin ilk yıllarında davalık olmuş ve boşanma süreci başlamıştı. Annemin, babamın ve dedemin baskı ve şiddeti nedeniyle ruhsal olarak ciddi şekilde etkilendiği, %87 engelli raporu bulunduğu söyleniyordu. 2010 yılından itibaren annemle tekrar görüşmeye başlamıştım ancak yaklaşık bir yıl önce annem vefat etti.

Babam da sağlıklı bir aile ortamı kurabilecek bir yapıya sahip değildi. Aşırı cimriydi, hurda ve eski eşya biriktirme alışkanlığı vardı. Çevresindeki insanların söylediklerinden çok etkilenir, sürekli dedikodularla hareket ederdi. Eğitim seviyesi ilkokul 3'tü ve çoğu zaman her şeyi bildiğini düşünürdü. En dikkat çekici şeylerden biri, annem beni bıraktığında hiç ağlamamış olmam ve o günü 37 yaşına kadar bütün ayrıntılarıyla hatırlamamdı. Yıllarca duygularımı bastırdım ve hiç ağlamadım.

Üvey anneme uzun süre anne dedim ancak o da beni çoğu zaman dışladı. Bunu yıllar sonra daha net anlayabildim. Babam beni büyütmüş olsa da yediğim lokmaları bile sayacak kadar hesap yapardı. En küçük şeyler bile büyütülürdü. Köyden gelen elmaların en iyisini yediğim gerekçesiyle dövülmeye çalışıldım. Birkaç yumurta yediğimde ağır sözler, küfür işittim. Basit davranışlarım bile büyük olaylar gibi anlatılırdı.

Günlük yaşamım sürekli baskı altında geçti. Banyoda 20 dakika kalsam saatlerce kaldığım söylenirdi. Bacağım ağrımasın diye yastık kullanmama bile tepki gösterilirdi. Fazla uyuduğum iddiasıyla sürekli sorun çıkarılırdı. Üniversite işleriyle uğraşırken laptopumun fişi elektrik harcıyor diye çekilirdi. Masaüstü bilgisayarımı üvey kardeşim kırdı, parasını vermedi ve babam zaman zaman bilgisayarların fişini gördüğünde çekerek işlerimi engellerdi arkadaşlar bu olaylar senelerce sürdü her gün sürdü.
Yalnızlık içime kurt oldu yoruldum çok yalnızım?