11 gü

Bu konuda Haksız mıyım?

Bayramda köydeyiz. 5 yaşında bir çocuğum var ve kurban ortamında ete dokunmak istedi. Ben de o ortamda midesi bulanan, tiksinen biriyim. Ete dokunma dedim çocuğuma. Kayınvalidem dokunacak bir şey olmaz falan dedi. Ben yanlarına gittiğimde çocuğum kesik kafada göz ile oynuyordu. O an çocuğuma bağırdım kayınvalideme saygısızlık olmasın diye. Ama kayınvalidem bana çocuk senin gibi mi olsun istiyorsun dedi. Ben de annesi benim, tabii ki benim gibi olacak dedim. Kayınvalidem seni nasıl yetiştirdiler bilmiyorum ama psikoloğa görünmen gerek dedi. Ben de tamam haklısın sus dedim. O sırada sesimize eşim geldi, annesini haklı bulur gibi bunda yanlış bir şey yok dedi ama çocuğumuzu alıp içeri gitti. Ben kayınvalideme dedim ki bak ben annesi olarak herhangi bir şeye hayır diyorsam o hayır demek, çizdiğim sınıra saygı duy. Cevap vermedi, o arada kahvaltı hazırlanıyordu. Bir gece önceden muhallebi vardı dolapta. Çocuğum muhallebi yemek istedi. Ben önce kahvaltı yapılacak, sonra yiyebilirsin dedim. Kayınvalidem ise bir kaşık verdi ama bir daha yok dedi. Ben de kayınvalideme dedim ki bak anne yine aynısını yapıyorsun, ben çocuğumu tanıyorum, birazdan yine gelip isteyecek ve sırf bir kaşık muhallebi yedi diye kahvaltı etmeyi reddedecek. Derken aradan 5 dk geçti, çocuğum muhallebi için geldi, hayır dedim ve ilk seferde verildiği için ısrar edip kendini yerlere attı. Ben de herkes kendi çocuğuna anne olsun dedim. Görümcelerim de annesine sormadan bir şey verme dedi. Eşim olay kapandıktan sonra polemiğe girmesen keşke, sonuçta yaşlı insanlar onlara he de yine kendi bildiğini yap falan dedi ama benim içimde o ana kadar olmayan bir nefret oluştu kayınvalideme karşı. Aynı ortamda olmak istemediğim için şu an eşimden de ayrı bir yerdeyim. Bu durumda haklı olan taraf kim veya nasıl daha net sınırlar çizerim

Bu konuda Haksız mıyım?