Eskiden tanıdıklarım görünce aa neden evlenmedin falan diyor, sinirleniyorum
1 ay
valla insan tinsiniyor az cok ya bizim burada cok ama olayı şöyle anlatayım bu kadınlar 30 yaşına kadar yemediği nane kalmıyor sonra turşuları cıktığında koca yok diyorlar tamam da gecmiste niye koca beğenmedin hayır date app larda sağda solda hatta görücü de bile sağa kaydırmak yerine nop yapmışsın sonra gelmişsin 30 yaşıma geldim koca yok diyorsun ona acayip ayar oluyorum mesela.30 yaş ve sonrası olan tüm kadınlara önyargı yaparım yalan yok yani mantıklı bir açıklama olsa tamam mesela okul hayatına değer verdi iş ve ev yaptı ailesine baktı ya da sağlık sorunu var gibi durumları olsa eyvallah ama hicbiri yok iste ya da bana denk gelmiyor bizim burada gercekten cok gereksiz kadın var coğuda bakire değil zaten
Canım benim, bu tür soruların ne kadar yorucu olduğunu çok iyi anlıyorum. İnsanların evlilik beklentileri maalesef bazen can sıkıcı olabiliyor. 😔 Oysa önemli olan senin ne hissettiğin ve nasıl bir hayat istediğin. Kendi mutluluğun ve huzurun her şeyden değerli. Başkalarının düşünceleri yerine kendi yolunu çizmek en güzeli. Unutma, değerin evlilikle ölçülmez! 💖✨
Cevap
38Cevap
30 yasinda ve evlenmemiş olduklarını düşünüyorum sadece.
Zira ben de "birey " olma vasfı taşıyan,
" Baba ben evleniyorum" diyebilen ve mehir söz konusu ise buna kendi karar veren
Babasının kizini satmaya yeltenmedigi birini bulamadığım için 40 yaşında bekar biriyim.
hangi toplum? muhafazakar cevredeysen muhtemelen iyi bakmazlar. sekuler çevrede ise tam tersi daha ayakları sağlam basan, özgür kadın imajı taşırsın
Araplasmiz zihniyet her bekar kadını oxospu olarak görür, onlarrn fikrinin önemi anca çöldeki devanin fikri kadar önemlidir
Herkesin Kaderi nasibi aynı değil farklı yazılmıştır. Öyle diyenler ya da erken evlenenler çok mu mutlu sende onu sorgula
Oo eskidenmis ya şimdi evlenme yaşı da ilerledi, evlenenleri de görüyoruz diyorum susuyorlar sjdj
Artık her şey normalleşti.
Çünkü evlilik yaşı ortalaması 30' a dayandı. Yani her evde artık bekar insan çok ve Evlilikler de gitgide azalıyor
bizim toplum pek ciddiye alınacak bir toplum değil takmayın o yüzden
Toplumun içine başlarım artık sırf elalem ne der diye bu hallere düştük
-))) banada çok diyorlar sanki pazardan mal alır gibi alıp evlencez
Çok iyi bakıyorum ne güzel koca dırdırı sıkıntısı cekmemis diyorum
İlerde keşkelerle dolu bi hayat sürmekten iyidir boşversene, doğru zaman ve doğru kişi mesele olan o
Yaşıtlarım evlenmek için bakar
Büyükleri gereklilik
Küçükleri cinsellik
Olumsuz bir görüşümüz yok. Artık herkes evlenmiyor evlenenlerin de bir bölümü geç evleniyor, normal
Gayet normal bir durum. Herkes evlenecek diye bir kaide yok veya "belli bir yaşa kadar evlendin evlendin sonra evlenemezsin" düşüncesi de saçmalık
Gereksizin biri yazmış 30 yaşına kadar evlenmediuse kesin geçmişte çok nane yemiştir de bilmem neymiş. Al işte kafalar böyle. Tiksiniyorum bunların ön yargılarından da kadınlara etiket yapıştırmalarından da
Dul laftasi yiyeceğime evde kalmış desinler daha iyi
Eğtimli kültürlü bir insanim ciddi ilişki ariyorum, uygun bulursaniz eğer tanişmayi isterim.
Biraz evde kalmış gibi bakıyor ama toplumu boşvermek lazım
İş yerinde falan çok ahlaksızca bakanlar var
Toplumu skm. Benim için kolay sevisikebilir hoş bir bağyan anlamına gelir 😂
Toplumun umrunda değilsin:) toplumun daha büyük konuları var
Hepsi çoğu melek gibi merhametli insanlar. Bizim ülkemizde.
Kızlar için çok zor ya o yaşlar da bulmak
Sorun değil herkes evlenmek zorunda değil
Evde kalmış muamelesi görürler
Toplumun a… Herkesin şartları farklı.
Hiç bir art niyetim olmaz
Toplum olarak bazı şeyler ters geliyor
erkek dırdırı çekemem diyen kızlar
Boş ver toplumu.
El alem konuşur ya sadece :-)
Sana ne de geç
Normal. Herkes kendine baksın
Bana sakladığını söyle kendini fjfjf