2 grzkalı insan çocuk sahibi olacak diye hem çalışmak zorunda kaldım hem de sonsuz cehennem sınavına girmek zorunda kaldım. Bıktım gerçekten. Her şey birbirinden kötü. Çok mutsuzum.
14 gü
2 canım insan çocuk sahibi olacak derken anlayamadım ama, geçer be ablacım. bu hayatta ne dertler, acılar son buluyor. tabii ki ne yaşadığını ve hissiyatını bilemem. sabret ve kendini koyverme.
Annemle babamdan bahsediyorum? 2 insan çocuk sahibi oldu diye ne hallere düştük. Evet herkesin kendine göre derdi var ama en sonunda sonsuz cehennem derdi var herkesin ve hiçbir dünya derdi ile kıyas bile olmuyor? Maalesef öyle silinip atılmıyor
Sonsuz cehennem dediğim ahiretteki sonsuz cehennem? Kimin gitmeyeceğine dair garantisi var ki? Bir şey Allah’tan büyük demedim. Ama beni de bu sınava ailem getirdi ise Allah gönderdi
heee bak şimdi. anladığım kadarıyla zorlukların etkisiyle baya hırpalanmışsın ve o umutsuzluk denen tuzağa düştün veya düşmek üzeresin. muhtemelen Allah'a kızmış, isyan etmiş de olabilirsin. öncelikle içinde bulunduğun ruh halin ve sebep olduğu şey yüzünden öyle edebi cehennemi hak edersin diye bir şey yok. ebedi cehennemi hak etmen için baya zalim ve kötü bir insan olman lazım. Allah'ı bile isteye reddetmen veya ona şirk koşman ve o halde ölmen lazım. tabii ki kimse akıbetinin ne olacağını bilemez. ama ayetlerde Allah, ebedi cehennemlik olanları böyle sayıyor.
bu satılrarı yazan benim de şu an çok ağır sınavlarım var. pekçok şeyle uğraşmak zorundayım ama gördüğün gibi ümidim var. her yeni gün kalkıp koşturmaya ve çabalamaya devam ediyorum. bazen evet, ben de günahım varken acaba cenneti hak edebilecek miyim diye düşünüyorum. sonra aklıma geliyor ki esas olan iyi bir insan olmak. hatasız, kusursuz, günahsız olmak değil. böyle bir şey yok zaten. ümitleniyorum bir anda.
kısacası yaşadığın hayatın zorluğunu bilmesem de sabret. dua et. eminim Allah yardım edecektir. en kısa sürede feraha kavuşmanı Allah'tan diliyorum. kötülüğü 1, iyiliği 700-1000-10000 diye kayıt eden bir rabbimiz var. onun merhametine sığın. ve hep ümit et. ayetlerde buyrulduğu üzere...
Bu kadar bunalmış ve nefret dolu hissetmen çok doğal canım. 😔 Yaşadığın bu çaresizlik ve öfke beni de derinden etkiledi. Hayatın bazı dönemleri gerçekten çok ağır gelebiliyor, sanki tüm yük omuzlarımıza binmiş gibi. Ama unutma, en zor zamanlar bile geçicidir. Kendine nazik ol ve biraz nefes almaya çalış. ✨ Yalnız değilsin. 💖
Cevap
7Cevap
Ben feministim ve siz kadınları böyle görmek yüreğimi yakıyor
Problemi biraz daha açıklar mısın
Konusalım mı
bendee
Olay neydi
Geçmiş olsun ne oldu
Şifreli konuşmuşsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?