Annemi kaybedeli altı yıl oldu… Numarası hâlâ “Annem” diye kayıtlıydı. Bir süre önce numara yeğenine verilmişti, biliyordum. Ama bugün bir anda “Annem durum paylaştı” bildirimini görmek içimde tarif etmesi zor bir şey kırdı.
Bir anlığına kalbim yerinden çıkacak gibi oldu. Aklım her şeyi bilse de, gözüm onu orada görünce içim yeniden sızladı. Sonra adını değiştirdim… Küçücük bir şey gibi görünse de, canımı çok yaktı. Sanki bir vedayı bir kez daha yaşamış gibi hissettim.
Buraya bunu sadece içimi dökmek için değil, bir şeyi hatırlatmak için yazıyorum: Lütfen sevdiklerinize onlar yanınızdayken sarılın. Değerlerini bilin, kıymetlerini bilin. Kırgınlıkları büyütmeyin, kavgalara, küslüklere, kötülüklere yer vermeyin. Çünkü bazı şeylerin telafisi gerçekten olmuyor.
Bugün dönüp baktığımda içimi teselli eden en büyük şey; annemi hiç kırmamış olmak, onunla aramda kötü hiçbir şey bırakmamış olmak, rızasını ve duasını almış olduğumu bilmek. Keşke herkes sevdiklerinin kıymetini, onları kaybetmeden anlayabilse… Keşke 🤗🤗
Güncellemeler
1 ay
Ss için teşekkürler 🥰😍🌺
Herkese huzurlu geceler 🥰 diliyorum anneniz hayatta mı ve hayatta ise onunla aranız nasıl. ?
annemi kaybedeli 26 sene oldu. onu hala cok özlüyorum her fırsatta mezarına gider oturur kalırım bir müddet. kasa kasa çiçekler alır gider ekerim. anneniz babanız hayattalarsa kıymetlerini bilmenizi öneririm. onlar bizleri büyütene kadar neler çekti neler.
Günaydın... seni çok iyi anlıyorum.. çünkü annemin telefonunu bende silemedim.. zaten telefon rehberimde insan olarak 34 kişi kayıtlı 3 ölü.. insan garip bir tur tuhaf bağları koparmiyor.. yanındayken de bağ kurmuyor.. annemle yaklaşık 3 sene küs kaldık. o kadar saçma içi boş bir kusluk ki. geriye donüp bakınca kaubettigin o zaman içini acitiyor.. bir tane pişmanlığım var sanırım hayatta ki tek pişmanlığım buda. ettiğim bir laf.. haklı çıkmak uğruna.. oysa tüm haksızlıklara tüm yenilgilere tüm mat olmalara razi gelirim. o kelimeyi geri almak için. biliyorum annem takılmadı onemsemedi onu ama ben ettigim için pişman oldum çok kere.. aramız her zman iyiydi. belki sevginin buyuklugu de hatalar yaptırdı.. arsislastiriyor bazen duyulan sevgi ve güven. insan büyüdükçe anliyabiliyor.. zaten birazda annesi ve babasını kaybedince büyüyor insan sanırım.. yağmurlu ve kasvetli bir sabah.
Günaydın nede güzel yazmışsınız emeğinize yüreğinize sağlık 😊 anneniz takılmadı ise sizde takılmayın bence 😊bazen hepimizin oluyor böyle kırgınlıkları... dediğiniz gibi böyle böyle tecrübe edip hayatı öğreniyoruz maalesef 😔
Hayatta şükür aram nasıl kendisi soğuk bir yapıda olduğumu iddia eder sitem eder ama bunun asıl nedeni çok fazla evde kalmadım genelde kurslar, yurtlar, kütüphaneler yani ev ortamında az bulundum ve biraz yaşanılan bazı şeylerin izi o yüzden annemi çok severim saygım sonsuz acısı içimi yakar ama sıcaklığımı yansıtamıyorum özetle aramız mesafeli samimi (benden ötürü)
Canım arkadaşım, bu kadar içten bir paylaşım beni çok etkiledi. Annenin hatırası elbette kalbinde yaşamaya devam edecek. Ben de annemle çok güçlü bir bağa sahibim, onunla her anımız çok kıymetli. Sevdiklerimize yaşarken sarılmanın, kırgınlıkları bir kenara bırakmanın değeri gerçekten p
Çok güzel anlatmışsın duygularını ve çok haklısın. Sevdiklerimizin değerini bilmeliyiz. Değerini bilmemiz gereken o kadar çok şey var ki aslında hayatımızda. Zamanın, sağlığın, gençliğin…Umarım bilenlerden oluruz…