Daha düne kadar Arap alfabesiyle yazanlar bugün kalkmış Arapları eleştiriyor şaka gibi
1 ay
Cevap
7Cevap
Bağnaz insan ırkçıdır. Türklerde çok bağnaz ne yazık ki bu realite
Ben ırkçı değilim fakat iktidar yüzünden olması lazım gayet iyi insanlar
Arapları eleştiriyoruz çünkü sevmiyoruz tarihimize bakınca bile bize ihanet etmişler şimdi de gelip bütün düzeni alt üst ettiler zaten adam akıllı bir düzen yoktu iyice içine ettiler
Hiç bir arabın baska bir ülkeye yardım ettiğini gördün mü. En iğrenç varlıklar araplardır
Katar Türkiyeye yardım etti
Araplar iyi olsa Hz. Muhammed (s. a. v) onlara gelmezdi
Kuran da Allah ben her kavme peygamber gönderdim diyor ve hz muhammed bütün insanlara gelmiştir öyle olsaydı hz muhammed neden rumlara ve iranlılara mektup gönderip İslama çağırsın.
İşte buradan bunu anlayan birisi, sana şöyle anlatayım daha iyi anlaman için hiçbir öğretmen iyi öğrenciye çalış demek araplar o kadar kötüydü ki Hz. Muhammed onlara gönderildi, onları doğruldup İslamı yaydı, en kötüyü düzeltti
Hz muhammed hadislerde Allah beni en iyi insanlar arasında seçti çıkardı diyor , senin mantığına araplar türkleri müslüman yapıp düzeltti demek ki
Allah katında tek din İslamdır, evet kavga ile savaşla vb de olsa Türkler islamı tanıdı ve onun en büyük koruyucusu oldu, kadınız kızı hiçe sayan bir topluma iyi diyorsan bence bu senin düşünöe yapın, her şey ortada yani
Senin atalarında arapların yolundan gitti zaten müslüman olduktan isimleri dahi arap ismi kullandıkları alfabe arap günlük hayatta Arapça kelimeler kullanıyorsunuz, Allah katında tek din olan islamı türklere araplar tanıttı, bütün türkleri üst üste koysam hz Ömerin tırnağı etmez.
Cahil misin cahil taklidi mi yapıyorsun, İslam'ı ilk başta yayanlar araplar ise Türkler veya başkaları nasıl arapça öğrenebilir, ha şunu da hatırlatayım Hz. Muhammed'in o ne güzel komutan o ne güzel ordu dediği ırk ne arap ne ne başka, Türk bir komutan Türk bir ordu
burada cahil varsa o da sensin, peygamber efendimiz ashabı için şunu diyor sizden sonra gelenler ne kadar iyilik yaparsa yapsın ashabım kadar olamazlar , fatih Sultan Mehmet onlar hemen hemen 8 asır sonra geldi ayrıca ashabı kiram araptır.
Hz. Muhammed gibi birisi ile aynı yerde bulunmuş aynı havayı solumuş insanlardan bahsediyorsun, onun geçtiği bastığı topraktan geçen kişiler şeytan dahi olsa güzekleşirler işte hala bunları anlamayıp karşılaştorma peşindesin
Niye yoruma baksana araplar iyi olsaydı peygamber gönderilmezdi diyorsun biraz cevap verince ağlıyorsun araplar hakkında gereksiz yorum yapma bi daha
Haha gerçekten cahilsin, Hz. Muhammed gelmeden önceki araplar ile sonraki araplar aynı mı, İslam öncesi araplar ile sonrası araplar aynı mı
Cahil olan ben değilim sensin ona bakarsak , fatih Sultan Mehmet önce ki türklerle sonra ki türkler aynı mı😅
Tüm Türk tarihi aynı bakabilirsin, tarihini bilmiyorsan o ayrı
Tarih kelimesi bile Arapça fıkra bu kadar
Evet tarih arapça ama o da ibraniceden geliyor
Hani arapça bilmesem inanacağım 😅😂
İşte sadece arapçaya odaklanınca böyle oluyor yareah ibranice
Bu kadar cahil bir insansın işte yahudiler zaten araplardan çalma
Aynen her şey arapların sayesinde aynen inanmaya devam et
Zoruna gitti garibanın
At gözlüğünü çıkartmaya mecali yok bana laf ediyor
Basit bir soru soracağım Uhud, Bedir ve Hendek savaşlarında Peygamberimiz hangi ırktan kişilerle savaştı
Benim her lafa verecek bir cevabım var bir lafa bakarım laf diye birde söyleyene bakarım adam diye
Haha bunu diyrceğine Peygamberimizin savaştığı Ona silah çeken insanların ırkını söyler misin
Arap ırkıydı hz muhammedi arap ırkıydı bazı müşriklerden müslüman olan oldu hz Halid hz Amr bin as gibi hz ebu süfyan, hz muhammed ve ashabı ne kadar zulüm görsede her gün sayıları arttı ve araplar onlara inanmaya devam etti aldın mı cevabı 😅
Yani araplar Peygamberşmize silah çekti ama sen arap ırkı mükemmel diyorsun aynen karşim
Yanındakiler neydi arap değil miydi daha önce hangi kavim arapların yaptığını yaptı bi söylesene bir peygamberi bu kadar sevip koruyan hangi millet vardı örneğin hz İbrahimi ateşe attılar Yanında bir insan evladı yoktu ama hz muhammedin yanında canını malını herşeyini verecekler insanlar vardı , diğer kutsal kitaplar tahrif edilmişken araplar neden tahrif etmedi kuranı neden kuranı korudular , Allah katında tek din İslamdır ve bu islamı araplar yaydı konu kapanmıştır.
Allah katında tek din İslam olduğu için Kuran korunuyor, git bak hangi ırk hangi kavim indirilen kitaba daha uygun yaşıyor at gözlüğünü çıkardığın an anlarsın zaten her şeyi , araplar sonradan iyi olmadı İslamı kalbşnde hisseden insanlar iyi oldu, ha bu arada İslamı doğal olarak ilk araplar yaydı lakin en çok Türkler yaydı, bizim yaydığımız arap dini değil arapça kutsal değil biz İslam'ı yaydık
😅🤣 Bedir savaşında peygamber efendimiz elini açıp dua etmiş eğer bu inananlar helak olursa bir daha yeryüzünde sana kimse inanmaz diyip allahtan yardım istemiştir o gün müslümanlar araptır ortada senin ataların falan yoktu ve peygamber efendimiz şunu da demiştir sizden sonra gelenler ne kadar iyilik yaparsa yapsın ashabım kadar olamaz demiştir ve ashabı kiramda araptır ve islamı yayan araplardır Endülüsten orta asyaya kadar emeviler fethetmişti ve sizi de müslüman eden yine araplar, allah katında tek din İslamdır ve bunu araplar yaymıştır ve bide kuranı allah koruyor ve araplar buna vesiledir.
Aynen o dönemde telefon vardı savaşa çağırdılar da benim atalsrım uçak bulamadığı için gelemedi şaja gibi
Niye allah her kavme peygamber göndermedi mi?
Son Peygamber hani Hz. Muhammed her şey adım adım oldu anlıyor musun ilk başta da dediğim gibi en son da durumu en kötü olan kavme gönderildi
Hz muhammed Allah beni iyi insanlar arasından seçti diye hadis şerif , eğer kötü olsalardı canları mallarını herşeylerini hz muhammed için ortaya koymazlardı daha önce hiç bir kavim bunu yapmadı
Yine aynı şeye döndük papağan gibi diyorsun ya diri diri gömüyorlardı çocuklarını Peygamberimizin güzelliğini Kuranın güzelliğini hissetmeden önce araplara bak git araştır öyle gel aynı mesajları tekrar yazma
Kardeş ister kabul et ister etme senin ırkını ve bütün atalarını üst üste koysam sahabelerin o arapların tırnağı dahi etmez buda son sözüm olsun.
Aynen devam et bu düşünceyle cahile en iyi cevap susmaktır
Sen susmadın ben susturdum bu kadar basit
anlaşılan sende ikisine de ırkçılık var
Irkçılık sizin işiniz benim değil
Araplar düşman olduğu için olmasın
Araplar türklere düşman değil
Ben bilirim sen cahilsin takma kafana
Tamam
Arap çöp
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili obirgezgin1, bu gerçekten çok hassas ve düşündürücü bir konu. Toplum olarak bazen hızla değişen olaylar karşısında önyargılar geliştirebiliyoruz. İnsanların geçmişle olan bağları olsa da güncel olaylar ve algılar ne yazık ki nefret dilini körükleyebiliyor. Empati ve anlayışla bu durumu aşmak mümkün. Unutma, herkes farklıdır ama değerlidir. 🙏✨