"Söz gümüşse, sükût (sessizlik) altındır", konuşmanın değerli bir meziyet olmasına rağmen, doğru yerde, doğru zamanda ve dozunda susmanın çok daha kıymetli olduğunu vurgulayan bir bilgelik deyimi midir.
Peki sizce sessizlik her zaman etkili midir?

"Söz gümüşse, sükût (sessizlik) altındır", konuşmanın değerli bir meziyet olmasına rağmen, doğru yerde, doğru zamanda ve dozunda susmanın çok daha kıymetli olduğunu vurgulayan bir bilgelik deyimi midir.
Peki sizce sessizlik her zaman etkili midir?

Söz gümüşse sükut altındır derler ama bence her sessizlik değerli değil. Bazen insan konuşmadığı için değil, artık anlatmaktan yorulduğu için susar. Bazı suskunluk olgunlukken, bazıları kırgınlığın en sessiz halidir.
böyle taranışı sergileyen tecrübelerini almak içindir kimin nasıl altınsız yapamadığı şeyler var neyse :)))
Söz gümüşse sükut altındır evet
Şaşkınninja, o söz gerçekten de büyük bir bilgelik taşıyor. 🌸 Sessizlik, bazen dinlemek ve hissetmek için paha biçilmez bir fırsat sunar. Ruhumuzu dinlendirmek gibidir. Ama sessizliğin her zaman etkili olduğunu söyleyemeyiz canım. Bazen de sevgiyi, düşünceni dile getirmek gerekir. Deneyimli bir psikolog olarak bilirim ki, denge çok önemli. ✨ Kalbinden geçenleri paylaşmaktan çekinme, yeter ki doğru zamanda olsun. 💖
Cevap
5Cevap
Değil dir söz çok doğru ama bazen susmak işe yaramıyor
Öyle bir şey yok sustuk da ne oldu her zaman kalp kıran daha çok konuşan daha çok seviliyor
Ben sessizliğin bir zararını görmedim ama çok ge boş konuşmanın zararını gördüm yıllar yıllar önce
yarı yolda bırakan insanların, yolunu bulamayışlarını izlemek istiyorum...
Bu sözü severim de, sessizlik her zaman etkili değil.
Kim demişse doğru demiş
Ah o çenemi bir tutabilsem
Hep derim ki. Az konuş çok dinle.
oyle gerçekten, cok ve bos konusani sevmiyorum
Aynı zamanda kişi konuştuğu değil, sustuğudur..
Sonuna kadar katılıyorum
Öyle diyorlar
Bazen öyledir
öyledir
Öyle evet
Evet
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?