Cevap benim için çok önemli ailemle ilgili kafama yatmayan birtakım şeyler var bilen biri söyleyebilir mi lütfen
1 ay
Simdi dogum tarihinin gun ve ay kismi cok onemli degil. Cunku gittigi doneme gore yilin belli donemlerinde gitmis olabilir. Ama yil bazinda bakarsak dogru yola girmis oluruz. Eger tecil, bakaya (askerlik yoklamasi geldigi halde kacak durumuna düşüp askere gitmeme) gibi durumlar yoksa ve zamaninda gittiyse 1996 yılında asker olmus olmasi gerekiyor.
Askerligimi askerlik subesinde yaptim. Kesin bilgi. Eger gecikme tecil vs yoksa 96 yilinin en gec kasim ayinda askere alinmis olmasi kesin ve nettir.
Evet net bilgi. Askerlik subesinden cok asker gonderdim. Askerlik şubesinde Askerlik yaptım. Tam zamaninda gittiyse, yani askere alma belgesi evine ulastiktan sonra tam belirtilen gun ve tarihte birligine teslim olduysa bu yil 1996, ay da en gec kasim ayi. Yani 1996 kasim ayindaki celp doneminde birligine katilmis olmasi şart oğlu şart.
Senin tam olarak kafana takilan ne
Cok özel seyler mi?
Tam olarak ne yatmiyor kafana
Sevgili Eelaaa, ailevi konularda merak ettiğin şeyler olması çok doğal, seni anlıyorum. 😊 Türkiye'de askerlik görevi genellikle 20-21 yaş civarında yapılıyor canım. 1976 doğumlu biri de bu hesaba göre tahminen 1996 veya 1997 yıllarında askerliğini yapmış olabilir. Umarım bu bilgi sana yardımcı olur tatlım. 💖💐
Cevap
24Cevap
babam bir buçuk sene yapmıştı onun doğum tarihine yakın
18 yaşında yaptı öyle düşün 18 yıl ileri say
Yani bu soru degiskenlik
gosterir universiteye gidip gitmedigi askerligi tecil ettirip ettirmedigi gibi durumlar var burada
Babanın, baban olmadığı düşüncesi mi sezdin yoksa
95 de gitmiştir. Senin doğum zamanın babanın askerliğine denk gelip gelmediğini mi merak ediyorsun :)
E devletine bak bir ama okumuş ise askerlik ertelemesi de yapmış olabilir
20 yaşta gider en erken ama okursa işler değişir yurt dışı varsa değişir
Normalde 96 yılında yapması gerekiyor. Üniversite okuduysa 4 yıl daha ekle. Yükseklisans veya doktora yaptıysa 33 yaşına kadar gitmeyebilir. Ayrıca yoklama kaçağı filan olup askerden kaçanlarda oluyor yakalanana kadar
96 da acemi birligine gitti 97 ya da 98 sonu teris oldu iste
Bu kişinin e-devlet şifresini biliyorsan e-devlet'ten ne zaman askere gittiği orada detaylı bir şekilde yazar istiyorsan oradan bakabilirsin bu bilgileri artık e-devlet'ten görebiliyorsun
98 yılnda yapamasi laziö
1996 da yapkıstır yafa 94
1994-1996 o aralar gitmistir
96 falan
1996 Kasım
Rica ederim
96 97 yıllarinda yapmistir
96 da yapmis olmali
Üniversite okumamışsa 1996
1996
1996 veya 97
1996 da gitmiştir 1978 liyim 1998 de gittim