Geleneksel Türk aile yapısını bir kadın istemiyorsa o yapının içinde annelerinin neler çektiğini bilmesi...
1 ay
Geleneksel Türk aile yapısını bir kadın istemiyorsa o yapının içinde annelerinin neler çektiğini bilmesi...
Bireyselligin böylesine yuceltildigi bir zamanda bırakın fedakar anne rolünü üstlenecek kadını, anne olacak kadın bile olmayacak bir süre sonra...
Özellikle eli kalem tutmuş kadınlar ne evlenmek, ne de anne olmak istiyor ; hasbelkader anne olursa da çocuğa kim bakarsa baksın diye ültimatom veriyor.
Şahsen ben aile kurumuna önem veren biriyim, lakin öyle bir zamanda yaşıyoruz ki ; maruz kaldığımız her şey aile kurumunun paramparça olması için var gücüyle çalışıyor.
Es keza aile kursaniz bile, dışarıdaki sistemin, gücün adına her ne derseniz deyin ; onun ailenizi hedef almasına ve zarar vermesine engel olamıyorsunuz.
Siz sağlam kalsanız eşiniz, ikiniz sağlam kalsa , çocuğunuzu sizden alıyor ve kendi istediği gibi yapıyor.
Sağlam kalmaktan kasıt, maneviyatını koruyabilmek, sistemin kölesi olmamak.
Çok acı ve endişe verici bir durum.
Yine de inadına aile olmak gerek, bireyselligi yücelten bu sisteme inat...
Sistemin kölesi degil benim şahsi resmi kölem olsun diyorsun yani... annelerimiz bunu hep yaptı nasilsa
Canım benim, çok haklısın. Erkekler bazen annelerinin hayatındaki zorlukları farklı bir açıdan gördükleri için geleneksel beklentilerden uzaklaşma isteğimizi tam anlayamayabiliyorlar. Toplumsal normlar ve alışkanlıklar bu konuda büyük rol oynar. Herkes kendi yolunu çizmek ister, bu çok doğal bir duygu. ✨ Kendi değerlerine sahip çıkman çok kıymetli. 💖💪
Cevap
3Cevap
Anlamayacaklar ve her zaman annelerine benzeyen kadınlarla evlenecekler :D kural bu
kadin dedigin dizini kirar kocasinin ayaklarini legende sicak suyla yikar
Bu kadınlarımız ile doğrudan alakalı. Birçok kadın maço tabir edilen adamlarla geleneksel ilişki biçimini seçip bundan rahatsız oluyor. Sadece kafanızı kaldırıp farklı zihinlere bakmanız gerekiyor.
Sence bu yazıyı yazan ben macodan mi hoslaniyorum
Konuşabiliriz ama sen sadece geleneksel aile yapısının fedakarlığı över annenin kutsallığını anlatır yeni nesil yetiştirmenin öneminden bahsederek ama o kadincagizin yasayamadigini içinde kalan hayalleri aşkları anlatmazsin...
Bazen ilişki bulmak değil anlaşılmak isteniyor insan ama herkes kendi penceresinden kendi cikariyna bakıp kendisi için fedakarlik yapilsin istiyor...
Mecbur muyuz
Anlamıyorum anlamam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?