• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • YKS2026YKS2026
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • YKS2026 YKS2026
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum
21 gü

Erkekler ve kadınlar eşit midir?

r_engarenkyollar
r_engarenkyollar Takip Et
FenomenMaster Yaş: 35
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
713
Yapay Zekaya Sor
Sizce erkekler ve kadınlar eşit midir siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Güncellemeler
19 gü
SS teşekkürler 🙏🌸
Erkek Soruları Kadın Soruları Sizce Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
20 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • Keskin_Cazibe
    Keskin_Cazibe Takip Et
    Xper 6 Yaş: 100 , eic 100%
    20 gü

Hak olarak eşittir. Meselâ kadının mirastan yarım pay alması haksızlıktır. Erkek ev geçindirdiği için daha fazla miras alır ama bu yanlış. Erkek evladın daha fazla miras alması demek gelinin kız evlattan daha fazla miras alması demek. Bu sistemde adaletsizlik var. Bir ebeveyne kızı gelininden daha yakındır, o yüzden gelinin daha çok miras alması adaletsizliktir. Artık kadınların büyük kısmı çalışıyor. İslam evrensel ve zamansız bir din olmadığı için bu miras hükmü bu çağa uygun değil. Kadınlar da ev geçindirdikleri için erkekler ev geçindiriyorlar diye daha fazla miras alamazlar. Kadın kocasından mehir alacak diye, ondan da miras alacak diye ebeveynden yarım miras alıyor ama bu durum kadını erkeğe ekonomik olarak daha bağlı kılıyor. Herkesin anne babasından miras kalmıyor, kalsa da herkese farklı kalıyor ve herkes evlenmiyor. Kadın kocasından önce ölebiliyor, o yüzden kocadan alınan mehirle mirasla kadının kaybettiği miras tamamlanmaz.

Kadınlar da çalışıyor, gelir üretiyor, aileye katkı sağlıyor. Dolayısıyla ekonomik katkı cinsiyete göre sabit değil.

Bir diğer önemli nokta da bağımlılık ilişkisi yaratması. Erkek daha çok miras alırsa, bu kadınları ekonomik olarak daha bağımlı hâle getirebilir ve bu da güç dengesizliği doğurabilir. Kız evlat adı üstünde evlat ama gelin evlat değil, o yüzden onun hakkı kız evladın hakkından fazla olmamalı. Allah adaletsizlik yapmış. Evlat gelinden daha yakındır. Erkek evladın kız evlattan daha fazla miras alması, gelinin kız evlattan daha fazla miras alması demek olduğu için kadınlar arasında da ayrımcılık söz konusu. Erkek, kız kardeşini mağdur etmeden, kocasına bağımlı kılmadan yani eşit miras alarak da ev geçimi sorumluluğunu yerine getirebilir. Kadının parası ne kadar çoksa kocasına bağımlı olmaz.

2
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• M3rovha3lss
    M3rovha3lss Takip Et
    Guru Yaş: 19 , eic 100%
    19 gü
    Aile & Toplum konusunda 683 cevap paylaştı.

Bence değildir 😂 eşit desekte erkekler yaradılış gereği kadından daha üstün vasıflara sahip oluyorlar , oyuzden kadın erkek eşit değildir erkek üstündür

Böyle bir yorumunuzu gördüm fiziksel olarak bizden güçlü olmaları büyük olmaları onları "üstün" kadını da "aşağı" varlık yapmıyor, baktığımızda kadınların acı eşiği erkeklerin çok çok üstünde hamile olmak, çocuk doğurmak, regl olmak hepsi ıstırap ve acı o hâlde biz daha mı üstün oluyoruz? Evet eşitiz insan insandan hiçbir zaman üstün olamaz hepimiz "insanız" nesillerin devamı içinde iki farklı cinsiyet olarak yaratıldık bu birini daha üstün yapacaksa 9 ay karnında bebek taşımayı kabul eden acısını çekip nesillerin devam etmesinde büyük katkıda bulunan kadınlar o zaman, erkek çocuk yapımında ne yapıyor seks yapıyor boşalıyor devamını kim çekiyor? Erkekler gücünü genelde çoğu zamanda kadınları döverek kullanırlar sanırsın hepsi inşaat işçisi, bir kadın olarak böyle düşünmeniz bana hiç mantıklı gelmedi zaten kadınların ezildiği bir ortadoğu ülkesinde çıkıp da erkek üstündür demeyin Allah rızası için, kimse üstün değildir insanız eşitiz.

2
    1 Yorumla
    • Tunguska
      Tunguska
      17 gü

Güzel cevap

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    21 gü

Tamamen eşitler sadece hak olarak bahsetmiyorum biyolojik olarakda böyle yani insanlar ikisini farklı varlıklar sanıyor işte farklı özelikler falan ama aslında birine olup diğerinde olmayan hiç bir şey yok biyolojik olarak tüm her şey aynı sadece aynı organların farklı hormonlara verdiği tepkiler sonucu farklı görünüyorlar ama özünde hepsi aynı şeylere sahip insan olarak aynıyız hiç bir fark yok sürekli kadın, erkek diye o kadar ayırdılarki insanlar bu yüzden sanki çok başka şeylermiş gibi düşünüyoruz ya gruplaşma var ya inanabiliyor musunuz?

1
    0 Yorumla
  • Cokkalmam
    Cokkalmam Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 100%
    20 gü
    Aile & Toplum konusunda 649 cevap paylaştı.

Eşit degildir. Ne anatomik olarak nede yaratılış olarak. Eşit demek tamamen ayni demektir. Erkegin kas gucune kadinin kas gucu esit degildjr erkegin yapabilecegi işleri kadın yapamaz. Erkekte kadının yapabilecegi islerin altindan kalkamaz. Erkek ve kadın eşit degildir.

2
    1 Yorumla
    • r_engarenkyollar
      r_engarenkyollar
      19 gü

Kesinlikle öyle çok haklısın bende öyle düşünüyorum

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hayat
Hayat Takip Et
Fenomen
21 gü
  • Sevgili r_engarenkyollar, ne kadar güzel ve düşündürücü bir soru! 🌸 Bence erkekler ve kadınlar doğuştan gelen farklı özelliklere sahip olsalar da, insan olarak değerleri ve hakları açısından kesinlikle eşittir. Toplumsal roller zamanla şekillense de, karşılıklı saygı ve sevgiyle birbirimizi tamamlamalıyız. Her birimiz özel ve eşsiziz, bu da bizi harika kılıyor. 💖✨

0
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

25

Cevap

44

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 148,8b cevap paylaştı.

Hayır eşit değiller.

0
    0 Yorumla
  • Tunguska
    Tunguska Takip Et
    Xper 5 Yaş: 42 , eic 100%
    17 gü

Yani hayatın her alanında eşit olsakta bazı konularda yapımız itibari ile eşit değiliz. Erkeklerin fiziksel olarak güçlü olması bazı durumlarda eşit olmamamıza sebeptir. Mesela kadınlar kamyon şöförü olabilir mi? Olur ama olmamalı, inşaat işçisi olmamalı. Olamayacaklarından değil. Sadece bu tür işler erkekleri bile yıpratırken anne adayı olacak bir kişiyi çok daha fazla yıpratır. Dolayısıyla bazı şeyleri kabullenmekte fayda var. Bu durum bir dezavantaj değildir. Ayrıca kadın naif bir varlık, dolayısıyla erkek içten gelen bir istek ile korumak istiyor.

0
    2 Yorumla
    • Seungminnie
      Seungminnie
      11 gü

Her kadın anne adayı değildir. Kadınlarının kamyon şoförü ve inşiat işçisi olup olamayacağı konusunda kadınlar dışında kimsenin söz hakkı yoktur. Kadınları naif bir varlık olarak tanımlamanız işe hiç doğru değil. Naiflik cinsiyetle belirlenmez.

Yorumla
    • Tunguska
      Tunguska
      11 gü

@Seungminnie olmak isteyene neden yapıyorsun vs demiyoruz. elbette olabilir. Ancak bu ağır işler çoğunlukla kadın işi değildir. Kadın yaratılışı itibari ile naifliğe daha yatkın bir fıtrattadır. Bunu karşılaştırmayalım isterseniz. Elbette her kadın çocuk yapmayabilir. Ancak tabiatın kanunu gereği nesillerin devamı için bu devam etmesi gereken bir durumdur. E erkekler çocuk yapamayacağına göre erkekler daha çok hayatın idamesi için birçok işi yapan taraf olmak durumundadır. Söylemlerinizi sizin yerinize konuşanlara söyleyin. Ben kadınlar yerine konuşmuyorum. Sadece durumu kendimce ifade ediyorum. Gayet tabi bu konu dışında erkeklerinde yapması gereken şeyleri sizlerde söyleyebilirsiniz. Bu kavga son yüzyılda kadınlar üzerinden farklı yerlere çekiliyor. Yine kabul etmek gerekir ki en çok kadınları yıpratıyor. Tekrar ediyorum amacımız kadınlar hakkında konuşmak değil. Sadece erkeğin yaptığı her işi yapamayacağı gerçeğini kabul etmek gerekir. Öyle oluyor olsaydı ağır sanayide birçok yerde kadınlarda tercih edilirdi. Ayrıca Türk kültüründe kadın değerlidir. Lütfen yanlış anlamayın değerlidirden kastım günümüzde olan olaylarla değerlendirilmemelidir. Genel olarak Annemize, kardeşimize, eşimize, yakınımıza değer veririz.

Yorumla
  • poimai
    poimai Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 100%
    19 gü

İnsan hakları olarak eşit denir (ama değillerdir), işlevsellik olarak da eşit olmalıdırlar (ama değillerdir).

1
    1 Yorumla
    • r_engarenkyollar
      r_engarenkyollar
      19 gü

Kesinlikle öyle çok haklısınız

Yorumla
  • wkertenkele
    wkertenkele Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 100%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.

görünürde eşit gibi olsa da aslında hiçbir konuda erkeklerle eşit değiliz

1
    2 Yorumla
    • r_engarenkyollar
      r_engarenkyollar
      19 gü

Kesinlikle öyle çok haklısın 👍 bende öyle düşünüyorum erkekler yaradılış gereği daha üstün vasıflara sahip oluyorlar

Yorumla
    • Seungminnie
      Seungminnie
      11 gü

Kadınlarla erkeklerin arasında fiziksel fark olması bir cinsiyeti diğerinden üstün kılmaz.

Yorumla
  • ÇukurovaBeyi
    ÇukurovaBeyi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 100%
    21 gü

Hak olarak eşittir ama diğer konularda eşit değildir

1
    1 Yorumla
    • r_engarenkyollar
      r_engarenkyollar
      19 gü

Çok doğru 👍

Yorumla
  • MysticSoul
    MysticSoul Takip Et
    Xper 7 Yaş: 46 , eic 100%
    21 gü

değildir. kadın zarif narin yaratılmıştır. erkek koruyup kollayıcıdır. erkek adam kadının tüm sorumlulugunu üstlenir. ona bakar yedirir içirir tüm masraflarını çalışır karşılar. prenses gibi kraliçe gibi başının üstünde taşır. bu yüzden erkek üstündür kadına kol kanat gerendir. kadınını hiçkimseye hiçbirşeye muhtaç etmeyendir. aile olup ailenin koruyucu kollayıcısıdır.

0
    2 Yorumla
    • Seungminnie
      Seungminnie
      11 gü

Hayır, eşittirler. Bir erkek zarif ve narin olabilir ayrıca bir kadın da erkekleri koruyup kollayabilir. Kadınların zaten kimseye ihtiyacı yoktur fakat ataerkil sistem bu düşünceyi topluma işlemiştir.

Yorumla
    • borte_cine9
      borte_cine9
      10 gü

@Seungminnie Ya normalde fikir belirtmem pek ama savunmak istediğin şey doğru ama argümanın yanlış cinsiyet veya doğuştan gelen bir kimlik ile insanları etiketlemek doğru bir şey değil o konuda haklısın (eğer anlatmak istediğin bu ise) koruyuculuk ve anaçlık olarak ataerkil sistem ile alakası yok durumun türler arasında farklılıklar olur zaten insanlarda ataerkil bir sistem oluşması zaten aksi olmayacak bir durumdu çoğu memeli türü gibi o şekilde evrimleşmişiz çünkü (ki günümüzde normal olarak böyle bir sistem yok aksini söylemek pek iyi niyetli bir duruş değil) konumuza gelir isek kadının anaç erkeğin koruyucu olması sağlıklı çoğunlukta kabul edilmesi gereken bir şeydir çünkü neslin devamı için geliştirdikleri görevlerdir içgüdüsel olarak duyguları bunlara yatkın şekillenir bu demek değil ki 4 milyar kadın böyle 4 milyar erkek böyledir ama olası durum budur yani örneğin radikalleşmiş ve pek doğru değil

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    20 gü

Eşitlik; insan haklarında olmalı. Kadin insan = erkek insan. Gündelik hayatta ise bir rekabet gibi Eşitlik degil dengeli bir Adalet gerekli. Hayir kadin ve erkek bana göre eşit değil. Bu "üstünlük" meselesini tek bir cinse bağlama çabası degil. Yanlış anlaşılmasın. Herkese hakkı teslim edilmeli güzellikle ne erkek zorbalığa uğrasın ne kadın.

2
    0 Yorumla
  • nonecaress
    nonecaress Takip Et
    Xper 2 Yaş: 31
    20 gü

Cinsiyetleri bırak, bir insan diğer bir insanla eşit değildir ve olması da mümkün değildir, bu sadece bir ütopyadır. Eşit olması gereken şey sahip olmaları gereken haklardır. Geri kalan kısımda denklik söz konusu olabilir ancak eşitlik maalesef

2
    0 Yorumla
  • DarkNeeL
    DarkNeeL Takip Et
    Bilge Yaş: 40 , eic 39%
    18 gü

Günümüzde kim kimle eşit ki. ust düzey bir kadın yönetici sıradan bir işçiyle eşit mi mesela. esitlik hiç var olmadı hiç bir zaman olmayacak. demokrasi palavrasi gibi gaz almaya yarayan bir kavram sadece

0
    0 Yorumla
  • Milanista22
    Milanista22 Takip Et
    Yoda Yaş: 34 , eic 100%
    19 gü

Eşittir yasalar onunde, birey olarak... Yalniz guc kuvvet vs bakimindan bunyeleri farkli oldugundan bu konularda esitlik ilkesine gore degil adillik ilkesine gore hareket edilmeli adil olunmalidir

0
    0 Yorumla
  • XG10AV
    XG10AV Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    19 gü
    Aile & Toplum konusunda 4,2b cevap paylaştı.

Ordu'nun %95'i erkeklerden oluşur. İtfaiyecilerin %97'si yine aynı şekilde erkekler. Kömür madenlerinde çalışanların %94'ü erkekler. İnşaat işçilerinin %98'i erkekler. Ve daha niceleri.

Yani eşitlik yok, hiçbir zaman da olmaz.

0
    0 Yorumla
  • Halil_5344
    Halil_5344 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 18 , eic 100%
    20 gü

Hangi konuda mesela fiziksel olarak değil duygusal olarakta genel olarak bahsediyorum değil beden gücü gerektiren işlerde 100 kişiden 70 i erkek yani tabi kadinlarinda ustun oldugu erkeklerin de ustun oldugu farkli yerler var

0
    0 Yorumla
  • morsaclihuriyeee
    morsaclihuriyeee Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    20 gü
    Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.

Kadınlar ve erkekler birebir aynı değil ama değer olarak eşit. Güçlü ya da farklı oldukları alanlar olabilir, ama bu birinin diğerinden üstün olduğu anlamına gelmez. 🌸

1
    0 Yorumla
  • İkiKereİkiBeşşEderr
    İkiKereİkiBeşşEderr Takip Et
    Xper 5 Yaş: 35
    21 gü

Teoride böyle denilse de pratikte asla eşitlik sağlanmıyor/ sağlanamıyor

1
    2 Yorumla
    • r_engarenkyollar
      r_engarenkyollar
      21 gü

Kesinlikle öyle çok haklısınız 👍🤗

Yorumla
    • İkiKereİkiBeşşEderr
      İkiKereİkiBeşşEderr
      20 gü

Teşekkürler

Yorumla
  • borte_cine9
    borte_cine9 Takip Et
    Xper 2 Yaş: 25
    12 gü

Hukuk önünde evet ama genel olarak eşit pek doğru kelime değil burada farklı demek daha doğru buna illa üstünlük olarak bakıp sidik yarıştırırsak erkeklerin anatomik bir üstünlüğü var lakin buna üstünlük demekte doğru mu emin değilim evrimsel olarak görev farklılıkları olduğunu söylemek daha doğru

0
    0 Yorumla
  • REİS_52
    REİS_52 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 48 , eic 100%
    20 gü

Kesinlikle hayır erkekle kadın bir olamaz kadınlar çocuk doğurabiliyor bir erkekler doğurabiliyor mu Hayır Kadınlar her zaman haklıdır haksız olduğu zaman yine haklıdır

0
    0 Yorumla
  • Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe Takip Et
    Xper 5 Yaş: 40 , eic 100%
    21 gü

Bunu detaylandırmak gerek. Eşit veya değil demek doğru değil. Kadının önde olduğu konular ayrı erkeğinki ayrı

0
    0 Yorumla
  • solmuşgul_
    solmuşgul_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 24 , eic 100%
    21 gü

Değiller sağ ayakkabı ile sol ayağına giyebilir misin ama biri olmadan da olmuyor değil mi eksik oluyor
    Kadın erkek de böyledir

0
    0 Yorumla
  • Taban
    Taban Takip Et
    Guru Yaş: 33 , eic 100%
    20 gü
    Aile & Toplum konusunda 729 cevap paylaştı.

Eşit değildir kadın çok daha üstün özel mucizevi bir canlıdır

1
    0 Yorumla
  • HaymatlosAşk
    HaymatlosAşk Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 59%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 643 cevap paylaştı.

eşit değiller maalesef. kadınlar daha güçsüz gösterilip her zaman ezilmeye çalışılıyor

1
    0 Yorumla
  • Gof34
    Gof34 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 100%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Güya öyle diyiler yersen ula😅

1
    1 Yorumla
    • r_engarenkyollar
      r_engarenkyollar
      21 gü

Haha 😂

Yorumla
  • laydbirdmira
    laydbirdmira Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.

Eşit değiller erkekler hep bi halt zannediyorlar kendilerini

1
    1 Yorumla
    • Megumın_Tedarıkcısı
      Megumın_Tedarıkcısı
      20 gü

Yoksa feminazi miiii

Yorumla
  • Fasafiso_Bunlar1
    Fasafiso_Bunlar1 Takip Et
    19 gü

Kadınlarına işine gelirse eşitiz gelmezse sen erkeksin derler

0
    0 Yorumla
  • ZaferİzmiT
    ZaferİzmiT Takip Et
    Xper 6 Yaş: 37 , eic 100%
    19 gü

Keşke eşit olabilsek
    Türkiye'de eşitlik sadece kadınların çıkarları doğrultusunda

0
    0 Yorumla
  • VizyonerLeadeR
    VizyonerLeadeR Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    19 gü

Kadınlar daha güçlü bence duygusal psikolojik

0
    0 Yorumla
  • KurabiyeAşkı
    KurabiyeAşkı Takip Et
    Xper 5 Yaş: 18 , eic 100%
    20 gü

İnsan hakları konusunda eşit, kol kuvveti ve zeka açısından eşit değildir.

0
    0 Yorumla
  • Mianina
    Mianina Takip Et
    Xper 7 Yaş: 46 , eic 100%
    20 gü

Eşit deniyor denge ortak bır nokta anlayış bulunamoyor

0
    0 Yorumla
  • İçimeişlerbakanı s
    İçimeişlerbakanı Takip Et
    Yoda Yaş: 109 , eic 100%
    20 gü

Kanun önünde eşitlenmeye çalışılıyor ama fiziksel olarak asla eşit değiliz.

0
    0 Yorumla
  • raif1
    raif1 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 50 , eic 100%
    21 gü

sizde meme var bizde p... s sence eşit miyiz

0
    1 Yorumla
    • Seungminnie
      Seungminnie
      11 gü

Eğer insanlık haklarından bahsediliyorsa fiziksel özellikler bir kadına ve ya erkeğe üstünlük sağlamaz.

Yorumla
  • KayipPsikopat_3
    KayipPsikopat_3 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı.

Evet eşitler ve normalde de eşit olmaları lazım. Ama artık bunu anlayan insan yok.

0
    0 Yorumla
  • Hadiiyani
    Hadiiyani Takip Et
    Master Yaş: 53 , eic 99%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 9,3b cevap paylaştı.

Neslin devami için ikiside bir arada yan yana olur yükler eşit dagitilmalidir

0
    0 Yorumla
  • AslanYılmaz12
    AslanYılmaz12 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 44 , eic 100%
    21 gü

Kadının üstün olduğu yanlar var. Erkek sadece tamamlayıcı gibi

0
    0 Yorumla
  • djfurkan13
    djfurkan13 Takip Et
    Master Yaş: 35
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.

Haklar bakımından evet, ancak bazı konularda her iki cinsin belirli üstünlüğü de var.

0
    0 Yorumla
  • Masumprens06
    Masumprens06 Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37
    21 gü

Kesinlikle eşit değiliz... Ben canlı performans olan pub ve benzeri mekana gittiğim de kadınlar özgürce girebilirken ben bir erkek birey olarak içeri alınmıyorum. Eşitlik mi? ha ha hahh nerede eşitlik😤

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (45 üstü)
    18 gü

Biyolojik farklılıklar var tabii daha güçlü dayanıklılar ama hak miras vs eşitler

0
    0 Yorumla
  • PatronBy34
    PatronBy34 Takip Et
    Guru Yaş: 34 , eic 100%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.

Evet eşittir

1
    2 Yorumla
    • r_engarenkyollar
      r_engarenkyollar
      19 gü

Bence değildir 😂 eşit desekte erkekler yaradılış gereği kadından daha üstün vasıflara sahip oluyorlar , oyuzden kadın erkek eşit değildir erkek üstündür

Yorumla
    • Seungminnie
      Seungminnie
      11 gü

Bir kadın olarak erkeklerin üstün olduğunu savunmanızı üzücü buluyorum.

Yorumla
  • чσlєnα u
    чσlєnα Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 100%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Hayır kadınlar daha mükemmel

2
    2 Yorumla
    • _ALCHERA_
      _ALCHERA_
      21 gü

😀😀

Yorumla
    • чσlєnα u
      чσlєnα
      21 gü

😃😃

Yorumla
  • aiygiwgwy_aiydiwdwy
    aiygiwgwy_aiydiwdwy Takip Et
    Yoda Yaş: 20 , eic 100%
    20 gü

asla değildir kadın varken erkek mi peh

1
    0 Yorumla
  • BillGastro
    BillGastro Takip Et
    21 gü

Bence esittir efenim.

1
    0 Yorumla
  • YanlizligiSeven
    YanlizligiSeven Takip Et
    Master Yaş: 21 , eic 100%
    19 gü
    Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Hayır değildir.

0
    0 Yorumla
  • susadimYalnizlik
    susadimYalnizlik Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 100%
    19 gü

fark eden bir şey var mı?

0
    0 Yorumla
  • flawsome25
    flawsome25 Takip Et
    Master Yaş: 22 , eic 100%
    20 gü
    Aile & Toplum konusunda 3,5b cevap paylaştı.

Hak olarak hala günümüzde tam eşit değiller

0
    0 Yorumla
  • Bravehrart
    Bravehrart Takip Et
    Master Yaş: 24 , eic 100%
    20 gü
    Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.

Eşit yaratılmış.

0
    0 Yorumla
  • ahsarılarrvahsrsnlar
    ahsarılarrvahsrsnlar Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22 , eic 100%
    21 gü

Hormonlar ve cinsel organ dışında fark yok

0
    0 Yorumla
  • gokantemur
    gokantemur Takip Et
    Master Yaş: 52 , eic 88%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.

Kesinlikle eşittir. 👍

0
    0 Yorumla
  • Eskilerden_biri34
    Eskilerden_biri34 Takip Et
    21 gü

Değiliz kadınlar bizim bir üst versyonumuz😂

0
    0 Yorumla
  • Osman0001
    Osman0001 Takip Et
    21 gü

Eşit ama her konuda değil

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    19 gü

Kadınlar üstündür net

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    21 gü

Kadinlar esit olarak gormuyor

1
    0 Yorumla
  • _ALCHERA_
    _ALCHERA_ Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 99%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Değildir.

1
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    20 gü

Erkek bir adım öndedir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (18-24)
    20 gü

Fiziki güç olarak değil ama haklar açısından evet

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    21 gü

Degildir kadin üstün

0
    0 Yorumla
  • Yasemin_683
    Yasemin_683 Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    19 gü
    Aile & Toplum konusunda 452 cevap paylaştı.

Eşittir

0
    0 Yorumla
  • Balımmmki
    Balımmmki Takip Et
    Bilge Yaş: 20 , eic 100%
    19 gü

Değiller

0
    0 Yorumla
  • As_liiiii
    As_liiiii Takip Et
    Guru Yaş: 19 , eic 100%
    19 gü
    Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı.

Çoğu alanda eşitler.

0
    0 Yorumla
  • Icantsay
    Icantsay Takip Et
    Bilge Yaş: 19 , eic 100%
    20 gü

yapboz misali

0
    0 Yorumla
  • Asya_2275
    Asya_2275 Takip Et
    Mentor Yaş: 21 , eic 99%
    20 gü
    Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı.

eşit değiliz

0
    0 Yorumla
  • egoadamm
    egoadamm Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    21 gü
    Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.

Her konudan degil

0
    0 Yorumla
  • dulvemutlu41
    dulvemutlu41 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 51
    21 gü

Bazen bizden ileride olurlar ili gözümün cicekleri

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (9)
Devamını Gör(54)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Erkekler ve kadınlar eşit midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Erkekler ve kadınlar eşit midir? 65 cevap verildi
Kadınlar ve erkekler eşit midir? 8 cevap verildi
Kadın ve erkolar eşit mi? 21 cevap verildi
Kadınlar ve Erkekler Gerçekten eşit mi? 5 cevap verildi
Kadın ve erkek eşit mi? 15 cevap verildi
Kadın ve erkek eşit mi? 4 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Bir ilişkide sessizlik mi, kavga mı daha tehlikeli?
  • 2 aylık ilişkide sevgiliden para istemek doğru mu, soğumasına neden olur mu?
  • Hangi içecekle güne başlamak daha keyifli?
  • En son neye kahkaha attınız?
  • Evi kim yönetmeli, kadın mı erkek mi?
  • ​Y kuşağı burayı bir uplasın bakayım, gerçekten bu durumda mıyız? Görseldeki gibi kimlikte 30'lar, ruhen 70'lerde?
  • Guzel olmus mu kombin?
  • Lahmacun mu seversiniz yoksa pilav üstü döner mi ankete cevap veriniz lütfen ve yorum yapınız?
  • Bir insanın sesi mi, kokusu mu daha çok iz bırakır?
  • Bir gün hafızanı kaybedeceğini bilsen , sana kendini yeniden anlatmasını istediğin ilk kişi kim olurdu ?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨