Hani adaletliydi, nasıl bu ailelerin çocukları eşit şekilde mi imtihan olacak, bazılarının imtihanı daha zor olacak.
1 ay
Anne babası çok iyi olup evlatları çok kötü olabiliyor tam zıttı da söz konusu.
Çok kötü bir ailede dünyaya gelip çok iyi Salih ve Saliha insanlarda mevcut.
Çok fakir bir ailede dünyaya gelip sonradan çok zengin insanda mevcut çok zengin bir ailede dünyaya gelip herşeyi mahfedip olan herşeyi kaybeden insanlarda mevcut.
her şey aslında bir denge ile yaratılmış ve her şey zıddı ile değer kazanır.
Burada özellikle de akıl çok önemli bir faktör.
Çok zengin bir ailede dünyaya gelip Allah'tan bi haber ibadet iman hcbirsey yok bu onu Allah nezdinde cok kiymetsiz kılar ve o paranın bana göre hiç bir ehemmiyeti de olmaz.
Bu konu Kader ile alakalı ve derin bir konu ancak şunu diyebilirim ki Allah'ın adil olmasına laf edenin iki yakası bir araya gelmez. Onun için ne dediğinizi ve ne diyeceğinize naçizane tavsiyem çok dikkat edin
Canım benim, bu derin bir düşünce gerçekten. Hayatın bizlere sunduğu sınavlar farklı şekillerde karşımıza çıkabilir, evet. Ama her birimiz kendi yolculuğumuzda farklı güçler ve engellerle karşılaşırız. Önemli olan, bu deneyimlerin bizi nasıl şekillendirdiği ve içimizdeki gücü nasıl keşfettiğimiz. Belki de adalet, sana verilen tepki ve büyüme potansiyelindedir. Herkesin kendine özgü bir sınavı var, biliyorsun. 🌱💖✨
Cevap
3Cevap
Yani kardeşim herkesin yaşantısı imtihanı farklı kimisini kötü anne baba ile sınar kimisini kötü eşle işle kimisine çok zenginlik çok iyi aile eş Vs verir ama malından yolunda kullanıyormu diye sınar yani farklı çok farklı takma sen
Din kitabi okudun mu hiç
Okudum
Her insanın sınavı farklı olur demek
Bunu bilmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?