Galiba insan olup insani yaşamaya uygun değilim jaskfbjak

Galiba insan olup insani yaşamaya uygun değilim jaskfbjak

Gayret kuşağı, Türk geleneklerinde gelinin beline bağlanan kırmızı kurdele veya kuşağa verilen bir diğer isimdir. Bekâret sembolü olarak da bilinen bu kuşak, aynı zamanda gelinin yeni yuvasında çalışkan olması ve evine bağlılığını temsil eder. Geleneksel uygulamaya dair öne çıkan detaylar şu şekildedir:
Anlamı: Gelin baba evinden çıkarken bağlanan kuşak; yeni evinde tembellik yapmamayı, hayat mücadelesinde gayretli olmayı ve bereketi simgeler.
Bağlanma Şekli: Ailenin erkek büyüğü (genellikle baba veya abi) tarafından dualarla ve salavatlarla gelinin beline üç kez dolanarak bağlanır.
Kültürel Kökeni: Kırmızı rengin Türk mitolojisinde koruyucu gücüne inanılır; kuşağın ayrıca gelini nazardan ve kötü ruhlardan koruduğuna inanılır.
İğrenç değil. Eskiden gelinlikler de kırmızı olurdu zaten. Kırmızı kuşak gayret kuşağı kökenine dayanıyor. Baba evinden çıkan gelin tembel olmasın, gayretli olsun, yeni yuvasına dört elle sarılsın temennisi ile ailenin erkek büyüğü tarafından dualarla yapılan bir ritüel.
Son dönemlerde batı özentiliği, beyaz gelinlik, arada sıkışmışlık, yozlaşma sebepli gelinen durum bu.
Kültür iğrenç değil uygulama sorunlu. Tıpkı ülkedeki diğer her şey gibi..
Geldiği noktada durum bu hojaam. İğrenç :D
İşçiler kardeştir düğünler kalleştir :D
Bugün seninle evlenen yarın başkasıyla da evlenir 😂
3 gıdım evlilik sevdamız isteğimiz vardı onu da çaldın elimizden solo :D
Keseme bereket 🤣
Haasfhab sana pempe kuşak alçççammm
Ortasında 5'i 1 yerde olursa kabul edilebilir 🤣
5 i 1 yerde verirsen bende takabilirim asfbakjh
Puhaha 🤣🤣🤣
Hayır bide yok abisi yok babası takacakmış onlar olmazsa olmazmış bilmem ne saçma sapan şeyler hiç bir işe yaradığıda yok sırf millet benim kızım bakire demek için taktiriyor abi bizene senin kızının bakire olup olmamasından ayrıca ne kadar biliyosun acaba olup olmadığını bizi ilgilendirmez zaten ama onların cahilce düşünceleri çok saçma geliyor zaten düğün yapmak başlı başına saçmalık senin o gece yapacağın şey için niye kutlama yapiyon abi git nikah kıy olsun bitsin aaaa.
sen öyle yap saygı duyarız sıkıntı yok🤣
ayrıca sen kim taksın istiyosun yani baldız olur mu ya da görümce teyze ya da akraba olmayan biri 🤣
beklentin için geçmişe donme makinası yapılmadı daha sen bekle birazdaha ben haber veren sana🤣
bekareti simgeleyen bi sey degil miydi bu, bakire olan olmayan herkese bagliyorlar amacinin dışına da çıkılmış sacma sapan bir sey. ha beni cok rahatsız etmez olup olmamasi da, erkeklere niye baglanmiyo o zaman 😒😒
Ben mor kusak bağlıycam ajfabk
anlami nedir sjejs
Ultra seksüel demek :D
ben de %13 biseksuelim hangi kusak gider eheheh
Sana bi lgbt li gökkuşağı kuşağı :D %13 ü nasıl hesapladın bu arada ahahah. Bu arada ciddiyim kadınların %90 nı bisesk kalan %10 u da kafa yapısı olarak bu düşüncelere hazır değil kljasbfjsak
%13u az önce uydurdum ama bazen yonelimimi sorguluyorum ehehshs oyle cok varr kadinlarda biseksuel olann biliyorum ahahah
Hersexüel arkadaşlarım var asfbasfhj
Hayır değil. Kendini koruyamamış o kuşağa layık olmayan evlenmeden karı olmuş kızların kudurmasından dolayı sevmediği hakkı olan kızlarında gururla taktığı bir şey. İğrenç felan da değil. Herkesin düşüncesi farklı. Saygı duyulmalı.
Sond erece iğrenç çünkü takanların çoğu zaten ortam kızı. Bir kuşakla aaaa bu kız hiç sevişmemiş diye inanan insan benliğini sorgulasın bence.
Kimse bir kuşağa kanmıyor. Saf değil kimse. İyice emin olup hakkedene giydiriyor zaten. O ortam kızlarının kandırması yamanması yahut bilerek kabul edenin genişliği. Onların o kuşağı giymesi zaten komik bu ayrı bi mesele.🤣 Benim dediğim farklıydı da neyse önemi yok. Herkes nasıl mutluysa öyle yapsın.
Söylediğin tiplerde var. Aslında isyanım biraz da buna. Zaten hiç bir geçerliliği olmayan bir adet. E geriye kalan da sadece saçma sapan fikirler düşünceler. Herkes istediğini yapsınlık bir durum olduğunu düşünmüyorum yalnız. Sebebi şu bütün bir ülke çocukları gençleri böyle görüyor. Buna adet deniyor. Böyle görldüğü için emin ol istemese bile bu adete uymak zorunda olan insanlar var. Mesela Özbekistan ve hatta asyanın Türki bir kaç ülkesinde iki tarafın ailelerin hazır bulunduğu yerlerde jinekolojik kontrol yapılıyor herkesin önünde. Buna da mı adet diyelim kanks. Böyle mutlular herkes mutlu olduğu gibi yapsın diyelim. Oomas..
Şimdi bak doğruluğu yanlışlığı saçmalığı yahut gerçekliği tartışılır. Ama bir toplumda bu bu şekilde yapıla gelmişse ne yazıkki adettir. Zaman zaman herkes istemediği şeyleri yapmak durumunda kalır. Akla mantığa yatmayan iç sinmeyen gelenekler değiştirlebilir. Ve şahsen ülke çocuklarının evlenmeden vermeyi adet edinmesindense kuşak bağlamayı adet bilip sahip çıkması (bence) daha iyidir güzeldir masumane dir. Belli başlı kaidelerin gekeneklerin dışına çıkmamak gene (bence) iyidir. Kimse bazı gelenek adet kaideden daha üstün değildir. Ki ve dahi bu devirde lan ben bunu yapmayacağım bu benim için anlamsız dedikten sonra kimse artık kimseye bişeyi zorla dikte etmiyor. Edemez etmez de zaten. Şu jinekoljik aile önün de muayeneye gelince evet bence de iğrenç. Bu gibi durumlarda da iş sürüde bitiyor. Kendileri buna isyan edip kaldırmadıkça nasılsalar öyle yönetilirler. Ha ama gene (bence) taraflar bundan bile memnunsa ve devam ettirmek isterse bu geleneği ettirsinler. Karışmak bune böyle şey mi olur demek hadde değildir. Şu denir öyle demek yerine ben yapmam sen naparsan yap bana ne denir. Karışmak müdahale etmek seninde sözünü ettiğin rahatsızlık duyduğun dikte etmek mecbur bırakmaya kalkışmaktır. Bu hadsizliktir. Kendin gibi olmayana saygı göstermemektir. Ha evet bence de saygı duyulacak tarafı yok ama işte bence sence bizce. Onlar kültür etmiş. Yamyam kabileleri var afrikada. Ölülerini yiyorlar bazıları kabile kavgasında öldürüp yiyor. Bu bizce zelalettir iğrençtir. Ama o yörede normal etmişler. Şimdi buna son vermek için o insanları değiştirmek mümkün değil adam sıkı sıkı bağlanmış o duruma laftan anlamaz o. Geriye şu kalıyor kabileyi ya imha etmek ya da despotlukla korkutup bastırmak. E öyle yaparsak da biz de diktatör despot olmuş olmayacak mıyız bi çeşit. Demek istediğimi anladın mı? Biraz kuruldun sinirlendin sanki bana ama. 😂🤣 Yani bilmiyorum işte düşünce fikir ne diyeyim.
Ehehe hayır ya neden kurulayım sana gayet usluplu fikirlerini dile getiriyorsun :D Zaten ben bu durumdan nefret ediyorum diye bu durum bitmeyecek bunun farkındayım :D Ama en azından yazıya da dokmek istiyorum :D Bazı gelenek görenek kültürlerin değişmesi gerektiğini de savunuyorum açıkçası. Fikirlerini söyleyerek kimseye karışmış olmazsın. 3-5 kişinin fikrini değiştirirsin. O 3-5 kişi de ileri de 3-5 kişinin fikrini değiştirri böylece o ''saçma'' dediğimiz şeylerden zamanla kurtuluruz. Dünya böyle işliyor.
Değişmesini istediğim gelenekler benim de var yok değil. Ama kuşak olayı benim çok sevdiğim bi gelenek. Hah bak konuşarak nuus ederek 3-5 kişi 3-5 kişi değiştirerek yapmak harbi en hem mantıklısı hemde en demokratik barışçıl olanı. Buna katılıyorum.
Merhaba! ✨ Kültürel geleneklere dair bazen farklı hisler besleyebiliriz, bu çok doğal bir durum. Kırmızı kuşak, bazıları için masumiyetin, bereketin ve uğurun simgesi olarak anlam taşırken, bazıları içinse geçmişten gelen baskıcı anlamları çağrıştırabiliyor. Önemli olan senin kendi değerlerinle uyum içinde yaşaman. Herkesin her geleneği benimsemesi gerekmez ki! 😉 Hayatımızda anlam bulduğumuz şeyleri yaşarız. Sevgi ve saygı çerçevesinde birleşmek en güzeli. 💕
Cevap
7Cevap
İğrenç bir kültür.. ben utanıyorum bunların yerine. cahilce bir şey.
Bende böyle düşünüyorum. Bakııınn beni hiç patlatmadılar... Patlattılarsa da patlatmadılarsa da 1 bize ne. 2 sen o kuşağı taktın diye ben ne bilim seviştin mi sevişmedin mi jinekolojik muayene mi ypaıyoruz...
Markette satılan etlere fiyat etiketi yapıştırmak gibi
En iyisi ben onu gerdek gecesinde kocamın gözlerini bağlamak için kullanayım da bari bir işe yarasın 😴
zapıkcat
Fotoğraf çekimlerinde çıkarılması daha komik geliyor😅
Neden çıkarıyorlar ki?
Bilmem hoş durmadığını düşünüyorlar belkide e bacım hani çok önenmliydi fotoğrafta olsun ki dost düşman görsün de mi😅
İlk defa evlenenlere takılıyor kırmızı ikinci kez evlenenlere yeşil
Nası yaa yakın zamanda arkadaşım evlendi 3. evliliği yine kırmızı taktılar. Bölgesel mi değişiyor
Bilmiyorum ama yeşil takmalılardı
Hhuehue artık seni almıycam gelinliğin çok açık red edildin :D
Ahahaha
KLSfjkaa (çiçek)
Sana da takalım kırmızı kurdele
Bana lgbt kuşağı takın :D
Olurrr sjsjsjsj
Eskiden öyleydi de simdi kalmadi ya insanlar daha bilinçli
Hangi kadınla konussam hala hayali kırmızı kusaklı beyaz gelinlik.
Kirmizi kuşagin anlamını biliyorlar mi acaba çok aşağılayici bir sey ya
Biliyorlar. Afedersin ortam kızı olanlar yalandan, olmayanlar ise öğrenilmiş çaresizlik gibi atadan gördüğü gibi yapma ihtiyacı duyuyor maalesef.
bunu geleneksel olarak yapilmasindaki en büyük mantık kurbanlık koclarada takılır biliyorsunuz bunun sebebi eşine ömür boyu mecazende olsa sadık ve kul alması ölene kadar anlamına gelir ve sadakati simgeler beğenmeyen yapmasın kimseye zorlanmıyor banada beyaz gelinlik saçma geliyor neden beyaz he sağlık ve temizlik melekler diyeceksiniz evet ama bunlara takılmayın arkadaslar
ben en mutlu günümde en güzel bembeyaz elbiseme böylesine çirkin bir aksesuar takttırtmam asla.
evlimisin peki
@serdar3154 takttırtmam dedim. evli olsam takttırmadım derim.
👍peki
Kesinikle iğrenç koyun gibi bağlanmak ne garip
katılmaya bilirsiniz ama saygı duymak zorundasın sen bı endonezyaliyla evlensen onların ne ritüelleri var bı bilsen ohoo 3 gün uyku uyamazsin valla🤣
Güvenlik bandı gibi düşün... İlk kutudan çıkaran ilk dokunan ikk mıncıklayan sensin anlamında...
Ne anlama geldiği bilinmiyor ki.
Bu bir adet. Herkes yapıyor diye yapılan bir şey.
Bizde yok böyle bisey.
Sizin yöre hangi yöre Sinem?
Heeheuehuehu anladımmm
Bizde yok böyle bir şey
Siz kimsiniz :D
Ehueheuehue (çiçek)
Doğurganlığın mı sembolü oluyordu neydi bu
Ben hiç sevişmedim beni hiç dkmediler beni hiç patlatmadılar ben sapasağlamım gibi bişey.
Bekaretmiş hee
Bu nedir looo
Ahahah ne nedir dostt.
Düğün seromonisinde beyaz gelinlik giyen gelinin beline bağlanır. Daha bekaretim duruyor anlamına geliyor. Komik olanı 5. evliliğini yapan da lise de her sınıftan en az 3 kişiye verende gururla takıyor anlayamadım dost.
Ahaha kullanılması mı?
İlk defa mıı duydunnnn :D
Ehehehe evettt anlamı bu ben bakirim demek.
Saçma , apt**lca.😄
Kuşak bağlarım he D:
Kendine bağla jfjj
Bana lgbt li kuşak lazım asklfnjakls
Niye cinsel tercihini mi değiştirdin hayırdır jfjfj
Yok ultra seksüelim :D
😂😂
Derin anlamı var
kültürün mk
Degıl
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?