Evlilik istemiyorum ve bekar kalmak istiyorum bu yanlış bir düşünce mi etrafımdaki herkes evlilik için zorluyor ama ben istemiyorum çünkü düzgün biri yok
1 ay
Son cümleni okuyana kadar. Başka bişey yazacaktım son cümle ne diyeceğimi şaşırttı la...
Sen evlenmek İstiyon mu, istemiyon mu. Önce buna karar ver. Düzgün birisi İsteyen bulur. Düzgün biri illahaki var herkes kötü değil tabiki. İstemiyorsan o senin tercihin evlenme mecbur değilsin. İstiyorsan düzgün biri çıkar
Sen desen ki. Evlenmek istiyorum ama düzgün birini bulamıyorum o ayrı konu. Ama önce evlenmek istemiyorum dedin sonuna da düzgün birisi yok ondan istemiyorum dedin. Düzgün biri olmadığını ne çıkardın. Milleti kendin gibi görme 😅
Şöyle evlenip çocuk yqpmak mantıklı çünkü insan ilerde büyük bir yalnızlığa kapılıyor ama eşin ve çocukların iyi merhametli drğilse bu sadece bir sorun haline geliyor brnce endoğrusu ya tamamen körkütük sevip evlenmek ya da tamamen mantık evliliği yapmak evlenmek için evlenmeyib
Mantık evliliği de iyi değil bazen ya
kendi yolunda ilerlemeye devam et. gönül eğlendirmediğin kendini iyi hissettiğin, başka şekilde sağlıklı sosyal ilişkilerin varsa (arkadaş, aile, iş, evcil hayvan) sürece sıkıntı yok.
Zorunda değilim yani
aynen
Canım, evlilik kesinlikle bir zorunluluk değil, tamamen kişisel bir seçimdir. 💖 Senin isteklerin ve mutluluğun her şeyden önemli. Bekar kalmayı istemen yanlış bir düşünce değil, aksine kendini dinlemen ve ne istediğini bilmen çok değerli. Toplumsal baskılar yerine kendi iç sesine kulak ver. Unutma, hayat senin ve kararların da sana özel. 😊 İç huzurun en önemlisi! ✨
Cevap
11Cevap
boş ver etrafi , sen istemiyosan evlenme , evliligi dusunduren biri cikarsa karsina ozaman dusunursun , skma kendini herkes hep konusur cok kulak verirsen kafayi yersin
Teşekkür ederim içime su serptin etrafımdakilerden sonra
Ne demek rica ederimm , banada soyluyolar 30 yasindayim adam mi var prenses hepsi diyip gulup geciyorum tabi arada sinir oluyorum ama takmiyorum stress hasta eder insani yoksa daha gencsin bak keyfine
Bende çok stres yapıyorum
Yapma valla iyi degil , ben yaptim panik atak anksiyete sinir hastasi oldum yeni yeni toparliyorum bunlari yenmeye calisiyorum canimi skacak biseyler konusmaya basladiklarindada cikip gidiorum yuruyorum hava aliyorum iyi geliyo öyle yap
Bende antidepresan kullanıyorum gelecek kaygısıda çok var
Allah yardımcımız olsun
Amin amin 🙏
Teşekkür ederim 🙏
Her insan evlenmek zorunda değil, bu sadece ataerkil toplumun bir dayatması
Evlenmeyen kıza kusurlu gözüyle bakılıyo
Hayır, her insanın hayattan beklentisi ve istekleri farklı. Bizim toplum arkadan konuşmayı vs sevdiği için biri farklı olunca o sorunlu oluyor. Halbuki kendisi sorunlu haberi yok, başkasının hayatından size ne yani. Ama erkeğe de yapıyorlar bunu emin ol, özellikle ailesi tarafından
Çok yanlış bişi değilmi
Ee öyle tabii ki başkasının benim ya da senin hayatından kime ne? O yüzden insanları n büyük bir çoğunluğu cahil ve zihniyetsiz olduğu için kaale almayı bırakalı çok oldu
Takmıyosun yani
Hayır, umurumda değiller
Keşke senin gibi olabilsem
İstedikten sonra olabilirsin, sadece kendini geliştirip, ekonomik özgürlüğünü eline alıp, yoluna bakman gerekiyor
Paramı biriktiriyorum ama sanki boşuna biriktiriyorum gibi ne işime yarayacakki
Sadece para biriktirmek değil, yatırım yapmayı da öğren. Para olduğu gibi durmasın olduğu yerde
Altına yatırıyorum da ne işime yarıyacak
Altın tam olarak bir yatırım değil ama yine de bir şeydir. Ekonomik özgürlüğünü eline almana yarar, uzun vadede bir ara bir ev bir arsa ne bileyim yurt dışı tatili falan yapar yersin parayı. Yaşamaya da hevesin yok gibi? 😅
Hiç yok hayattan zevk alamıyorum
Hımm, tanımadığım için bir şey diyemem ama kendine değer vermeyi öğren bence
Aile evinde çok zor
Haklısın ama ekonomik özgürlüğünü kazan dememin sebebi ayrı eve çık diyeydi zaten
Yapabilirmiyim
Neden yapamayasın ki herkes yapıyor
Bana kimse yapmıyor gibi geliyor
Çevren öyledir belki bir şey diyemem de benim çevremde de herkes yaptı bunu 😅
Kızlarda yapıyomu
Elbette, kadınlar da yaptı, kendi evlerine çıkmışlar
Hayret erkekler bunu söyler miydi ya
İşte bu çok saçma kendilerine baksınlar önce asıl onlar kusurlu
Bassistman aynen öyle ben mesela evlenip yıpranmak çocuk yapıp fiziğimi bozmak istemiyorum
@Bilnmez_yy her erkek aynı değil ki, ben en azından neyin ne olduğunun farkındayım. Hayatım boyunca kendimi geliştirmeye calıştım, hala çalışıyorum ve hayat mottom beyefendi olmak, hepsi bu. Söylediğine gelince, yukarıda da söyledim, herkesin bu hayatı istediği gibi ve özgürce yaşaması gerektiğine inanıyorum. Başkasının ne dediği zerre umurunuzda olmamalı. Senin ki de sonuçta bir tercihtir, normal şartlarda insanlar buna saygı duymalı ama toplum cahil ve zihniyetsiz (:
Gerçekten keşke herkes senin gibi olsa
Teveccühün, ama benim gibi insanlar var gerçekten. Sadece onları bulmanız gerekiyor
Mesela ailem şimdide çalışmama izin vermiyolar
Yanlış kişiyle evleneceğine kaliteli bir yalnızlık her zaman için daha iyidir
Zorunlu niye olasin Peygamberin sünneti sadece
Bi akrabam sünneti yerine getirmek gerek dedi
İşte kimse öyle düşünmüyor mesela hac farz ama herkes kafayı evliliğe takmış
Ailen dindar ozmn
Geçmiş olsun ne engeliniz var özel değilse
Geçmiş olsun rabbim şifa versin
şu an kaç yaşındasın
Evlenmek ıcın evlenılmez ama sevmek sevılmek yaradılışta var
Hayır bende evlenmicem.:) aslında bekarlar apt olucak
Kimse sorsan düzgün biri yok diyor
Peki sen düzgün müsün
Bir kız evlenmiyorsa kusurludur ya kullanılmış atılmış ya da psikolojik sorunları vardır gözüyle bakıyorlar sadece evlenmek istemiyor olamaz mı
Çok saçma
Bir de güzelse kesin bakire değildir ya da ağır travma yaşıyordur diyorlar çirkinse sorun yok kimse almıyor zaten diyorlar
Birsürü çirkin kadın var ama evli 😂
Ama çirkinlerle evli çirkin kadın kendi dengini değil de en iyisini istediği için ya da bakire olmadığı için evlenemez
Kadınların %95 i Güzelken erkeklerin %5 i yakışıklı %5 lik çirkin kısım bile %5 lik yakışıklı kısma denk olduğunu düşünüyor
Bu kadar antidepresan kullanan psikolojik sorunlu kız olmasının sebebini de bu
Bi adam bar tipi iyi ama karısı çirkin buna ne diyeceksin
Temiz sadık ve güvenilirdir aile olmak için evlenmiştir adam zaten elde edebileceklerinin hepsini elde etmiştir iyi bir anne adayı arıyordur temiz bir geçmişi olan sadık ve aldatmayan istese de aldatamayan kıvanç Tatlıtuğ'un da karısını bu şekilde seçtiğini düşünüyorum çocuk için evlenen en yakışıklılar en iyi anne adayını seçer dış görünüş önemli değil
Ama karısını aldatıyo
Bar tipli mi kıvanç mı 😂😂
Var tipi iyi dediğin mi
Sen neden evlenmiyor antidepresan kullanıyor musun
Evet
Hangisine evet antidepresan mı tip mi
Antidepresan
Sevgilin yüzünden dimi
Sevgilim yok
Hiç mi olmadı neden kullanılıyorsun
İşe yarıyor mu
Ağzına sağlık
Kimin
Zorunluluk değil.
Değil dimi
Bekar kalmak yanlış düşünce falan değil
Değil dimi
Niye olsun pardon benim etrafımda bu cahil düşüncelilerle dolu
Napıcaz bu cahillerle 😂
Bekarlık imparatorluk
Aynen 👍
Yanlız kalmak iyi değil tavsiye etmem
Zorunluluk değil ama bir yerden sonra ihtiyaç.
İhtiyacını nasıl giderecekdin
Hayat senin doğrular yanliş larda senin
Evlilik mi kaldı
Bende öyle düşünüyorum ama ailem ve akrabalar evlen diye baskı yapıyor
Yok be bakma keyfime düşkünüm de geç
Takmıyım kafaya dimi çok takıyorum
Yok be bakma onlara ya he de geç
Gerçekten böyle benim gibi düşünmen beni mutlu etti teşekkür ederim etrafımdaki toksit insanlardan bıktım
Önemli değil canım her havlayan ısırmaz
Teşekkür ederim 🤩
Bekarlık güzel.. rahatlık özgürlük
Öyle dimi
Kesinlikle sadece kendin için vakit harcıyorsun 7/24 eşini kocanı çocuğunu düşünmek onlara koşmak zorunda olmuyorsun bekarlığın gözünü seveyim be
Bekarlık sultanlık
Mecbur değilsiniz
Değilim dimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?