Küçüklüğümden beri hep saatler olsun derdim.. Ağız alışkanlığı bu hala da öyle deim, ama bazı arkdaşlarım ''he?'' der tekrarlarım, ''sıhhatler'' :)
Bunu böyle bilen tek ben miyim (Sanmıyorum ama)
Bunu böyle bilen tek ben miyim (Sanmıyorum ama)
Yoo var arada çıkıyor. Bende eskiden saatler olsun diye bilirdim acaba anlamı ne diye düşünürdüm. Şimdi biri saatler olsun diyince, "kaç gibi olsun?" diyorum. ÖYle kalıyor. "Saatler diyorum, kaç gibi olsun?" diye takrarlayınca anlıyor bazıları.
Ve o şekilde insanları bilgilendiriyosun.. Güzel :)
Yıllar önce birine dedim saatler olsun oda sıhhatler olsun len o dedi öğrenmiş bulundum.lakin bir kerede sıhhatler olsun dedim birine oda saatler olsun len o dedi.kullanmıyorum artık o kelimeyi çıkardım bünyemden
Çok iyi bir deneyim olmuş :D
Arkdaşın yanına geliyor yeni sakal traşı olmuş,saçlarını falan kestirmiş.. Oh miss mi diosun :)))
Güzel.. senden öğreneceğim çok şey olduğuna inanıyorum :)
Ben ben ben :D ama bu sey gibi kiraathaneyi ( emin değilim boylemiydi yazilsi:D ) kahvehane olrk bilmk gibi :))))
:) aramıza br kişi daha aldık :)
Ama şunu söyleyeyim.. Eskiden kahvehane yoktu.. Kıraathane vardı.. Kıraat'ın kelime anlamı okumadır.. Kıraathanelerde toplanan büyükler gazte okur kitap dergi paylaşırdı.. Ancak bir süre sonra kitaplar yanında çay vb şeyler getirince zamanla kitap okuma bırakıldı ve kahve çay içildiği için kahvehane durumuna geldi..
sıhhatler olsun da herkes telaffuz edemeyeceğine göre saatler olsun der =)
Dİyosun... Ya da bu da Güdük ile düdük gibi yanlış anlaşılarak bu saatler e kadar geldi :)
Cevap
13Cevap
war... tıraş olurum berberin çırağı der saatler olsun diye... kafamı saçtan saat şekli verdi diye düşünüyorum:P ya niyet önemli selingül:) sempatik geliyor bazen yalan değil:)
İsmimi bildikleri halde bana niye hala selingül derler anlamam :p
Ben de duyuyorum etrafımda hep :)
ayıp ediyon ismini kamufle ediyorum ama:)
:)) benim herşeyim şeffaftır ;)
aynamsın o zaman...:)
Büyüklerimizin suçu telaffuzu yanlış yapıyorlar :) kelimenin yarısı gidiyor söylerken harfleri değiştiriyorlar falan :D
E biz de doğal olarak onlardan öyle anlıyoruzi, haklısın :)
Babam malatya şivelidir evde, dışarda da ist beyefendisi..
Evde gliyim gidiyim der :) torunuyla konuşturmmayı düşünüyorum :)
Kayseri şiveside çok garip bazı kelimeleri o kadar bozuyoruzki dışardan gelenler küfür ediyoruz zannediyor.Ben olabildiğince kullanmamaya çalışırım ama esnafla falan uğraştığımız çoğu zaman şiveli konuşmak gerekiyor.:) Mesela napıyorsun Kayseri'de nörüyon şeklinde kullanılır. Önceden nedense çok severdim şiveli konuşmayı ama sonradan itici gelmeye başladı.
İyi fikir konuşturma bence de :) benden dili ile anlaşsınlar :) :) :)
o zaman da ilk çağdaki gibi olur çocuğum ama :D uu uuu diye dolaşıratrafta :D
kayseri değişik evet :) malatyayla çok yakın olmalarına karşın şive bakımından bi o kadar da uzak :)
he he he :) :) :) şuan uuu uu dili ile anlaşıyorsunuz :) Allah hayırlı uzun ömür versin :) Malatya'ya hiç gitmedim, gördüğüm tanıdığım Malatyalı kişilerde hiç oranın şivesi yok hep istanbul türkçesi dediğimiz şive ile konuşuyorlar. Kayseri'ye geldiniz mi hiç bilir misiniz buraları :)
Yok hiç bilmem,gelmedim hiç, gitmedim yani D: tv de görüdüğüm kadarıyla, kayserili arkdaşım falan yok neden yok bilmyorum :) çocuğum yok uuu uuu diye de anlaştığım yok :D ay ben evli bile değilim çocuklu falan sanma beni :)
Yapma yaa rezil olduk desene :) :) :) :) "Evde gliyim gidiyim der :) torunuyla konuşturmmayı düşünüyorum :)" diyince evlisin gibi oldu :) pardon
Yok normaldir öyle anlaman,''ilerde'' keşlimesini kullanmadım cümlem o yüzden düşük oldu :)
Bana baya erken öğretmişlerdi bunu. Dolayısıyla saatler olsun diyenlere ters ters bakanlardandım :)
Sen bizden değilsin :D
bende saatler derdim ama sonradan öğrendim traş olana saatler hamamdan çıkana sıhhatler denir . . .
Bence her ikisine de sıhhatler denir :)
mantıken düşününce traş olan adam nasıl sıhhat kazanıyor bilimsel veya fiziksel açıklamasını yapar mısınız :D rica etsem
hamamdan çıkan nasıl kazanıyor peki sen onu anlat..:)
her ikisi de temizlenmek değil midir.. 2 sinde de sağlıklı olasın diyor işte .)
hamam ın bir çok faydası vardır en basiti mutluluk hormonlarını devreye sokar ayrıca güzellik sağlar ciltte yumuşama olur gözenekler açılır kan dolaşımı hızlanır ölü deri vücuttan atılır bakteri ve mikroplar ölür (ayrıca mikropların ölümü soğuk algınlığının önüne geçer) soruma soruyla cevap verdiniz onuda unutmadım : ))
Sıhhatler olsun olduğunu biliyorum ama nedense sahatler olsun diyorum kolay heliyor :D
Sen aşmışın iyice :) sahat ne yahu :)
saatler ile sıhhatler olsunun karışımı 2 side zor geldiginden bir birine karıştırdım daha kolay bir kelime ürettim :D
ben doğrusunu ne zaman öğrendim hatırlamıyorum..çok da önemli değil, söylendiğinde farkları belli olmuyo ha saatler demişsin ha sıhhatler :D
... Bi'de bunun öpücüğü vardır.Sıhhatler olsun der ve öperler :)
:)) şapur şupur mu, ıyhh öpülmeyi hiç sevmem..
Ben bu konuda şanslıyım galiba, türkçeyi sonradan yazılı olarak öğrendiğim için bu tip kelimeleri çoğu ana dili türkçe olandan daha iyi telaffuz edebilmek biraz göğüs kabartıyor :)
Saatler olsun derim bende yani saatler geçsin saçların uzasın manasında.
:) ckk cık cıkkkk :)
bende saatler olsun derim gerçeğini bildiğim halde ama alışkanlık :)
ben de bildiğim halde hala derim :D
yüzyüze syleynce blki anlamazlar ama mesaj da yazayrken griliorum ne yazsam diye :)
:D :D sıhhat yazman daha doğru alay konusu olmamak açısından :D
:))
bnde saatler olsun olarak biliyordum ama bikaç sene önce doğrusunu öğrenmiştim :D
tek sen değilsin bi aralar bende öyle söylüyordum ama aceleyle laf kalabalığı oluyor ve ağız alışkanlığı arada saat ler olsun çıkıyor ağzımdan :)
çocukluğunda insanların büyük bi kısmı böyle biliyodu galiba bende onlardanımm :))
uzun yıllar ben de öyle sanırdım. niçin saate bu kadar değer verip, dileklerimizde kullanıyorduk?
Şimdi öğrenmiş oldum.
Bravo bana :D
Öyle valla:) o değil de genel de bunu berberler söylerdi. Düşünürdüm o zaman ne alaka lan saat falan hımmm neyse boşver traş güzel olmuş der geçerdim.
:D Tamamen yanlış anlaşılmadan ibaret herşety :)
ben sen ve cem yılmaz yanlız değilsin :)
O da mı :D ahaha hiç ummazdım
evet hatta bak :-Annem banyodan çıktıktan sonra babamın söylediği, ?Sıhhatler olsun? lafını ?Saatler olsun? diye anlardım. Bunun da, ?Banyoda amma çok kaldın? gibi bir şey demek olduğunu sanıp babamın anneme kızdığını düşünürdüm. Annemin buna karşın niye sadece, Sağol? dediğini merak ederdim. ?Ne kibar kadın,derdim.
:))) güzelmiş, teşekürler :)
sıhhatler olsunu kullanırım genellikle..
ağız alışkanlığı ve söylemesi daha kolay
ben ben ben :)
Nick indeki 9 profilindeki 9 zeytinden mi gliyor?
Görsel zihin yüksekmiş bende, o yzden dikkatliyim, elimde değil, bazen gıcık oluyorum bu huyuma :D bilerek yaptığını düşünmüştüm :D
Sıhhatler olsun :)
bende öyle biliyordum :)
ben yıllarca öyle sanırdım
küçükken ben
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar