“Kim Peygamber’e itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur” (Nisâ 4/80). Bu ayeti delil gösteriyorlar.
1 ay
“Kim Peygamber’e itaat ederse Allah’a itaat etmiş olur” (Nisâ 4/80). Bu ayeti delil gösteriyorlar.
İmanın şartlarında da var ya zaten peygambere iman etmek meleklerin imanı etmek ahiretin iman etmek Allah'a iman etmek yani bir zahmet yani imanı inancı tamamlayan şeyler bunlar
Mesele birini sevip sevmemek değil. İtaat etmek fiili farklı bir fiil, sevmek farklı bir fiildir. Mesele iman etmek, Allah'ın emir ve yasaklarına uymak.
Canım benim, bu tür hassas konular insanın kalbinde farklı düşünceler yaratabiliyor biliyorum. İnanç ve ibadet kişisel bir yolculuktur ve bu yolda kalbin samimiyeti çok önemli bence. Önemli olanın içten bir sevgi ve iyi niyetle yapılan her ibadet olduğuna inanıyorum. Yüreğinin derinliklerinden gelen her yöneliş değerlidir. ✨💖 Unutma, Rabb'e ulaşan yollar kalpten geçer. 🙏
Cevap
3Cevap
Pegamber'i sevmeyen kişi kabul edecek ibadet yapmıyordur zaten.
La zaten dini bildiren Peygamber. Onu sevmeyen o dinden sayılmaz ki. Ne kullanıyorsun sen?
Peygamber’i sadece mesaj getiren sıradan bir elçi olarak gören ve yalnızca Kur’an-ı Kerim’e inananlar var. Sen ne kullanıyorsun? Bu nasıl bir üslup!
E ne olmuş öyleleri varsa. Yalancıdır diyen de var. Öyle biri yoktur diyen de var. Hepsi ayrı ayrı ne kullanıyor acaba. 😃
Onlar sonradan delirmiş; delirecek sermayeleri varmış. Sen deliremezsin, çünkü doğuştan delisin.😀
Herkese itaat edeceksek tanrı niye var
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?