Gizli Üye(18-24)1 ayŞimdi neredesin kardeşim, ne yapıyorsun İnan bana, benim de annemle çok sorunlarım var. Babam şu an iyi gibi davransa da eskiden onunla da kavgalıydım ve şuanda da otoriter yapısı var, yine de benim için "Sana memlekette ayrı bir ev tutayım, orada yaşa. Ofisimde de çalışırsın, kendi işlerine de ağırlık verirsin" demişti. Ben de annemle çok sorunlar yaşadım hala da yaşıyorum, başka şehirde yaşamak istedim ama biliyordum ki uçmam için önce yürümeyi öğrenmem gerekiyordu. Benim de hedefim, memlekette 2-3 yıl kalıp bir yandan freelancer-sosyal medya işlerimi büyütmek ve ilerde farklı şehirde kendi ofisimi açmak. Üzülme kardeşim, umut her zaman vardır. Benim de "Yeter artık, dayanamıyorum," dediğim çok zaman oldu. Gece ağladığım, müziksiz uyuyamadığım... ailemden özellikle annemden uzak durmak için başka şehirde üniversite okumuştum.. Hala da babamın otoritesini hissetsem de dik durmaya çalışıyorum... Bana babam geçmişte böyle şeyler demedi ama annem çok ağır konuştuğu zamanlar olmuştu... Tüm bu olanlara rağmen kendi hayatım ve işim için çabalayacağım, sen de duraksama ve hayatın için yaşa...
13 Yorumla
Soran1 ayinşallah çok yaşadığım oldu ama bu sefer ileri gittiler. burada söylemek istemediğim kadar ağır şeyler
Cevap sahibi1 ayİnşallah ikimiz için de hayrlısı olur üzülme bu hayat senin, sen yaşayacaksın iyisiyle kötüsüyle sen hayatı öğreneceksin.. bir başkası değil.. YouTube da neovetoprak kanalındaki aile ile ilgili videolara bakabilirsin bana faydası olmuştu sana da olur Mutlak Yaratıcı bizimle olsun
Soran1 ayşu an aile ile ilgili şeyleri görmek istemiyorum. kalbim çok kırık
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 770 cevap paylaştı. İlk olarak, bunları yaşamak zorunda kaldığım için cidden üzgünüm. Dilerim her şey bir an önce yoluna girer, ki girecek inanıyorum.
Aile kavramı önemli; tutumlarında ya da düşüncelerinde ciddi problemler yoksa bir şekilde o duvarların üstünden atlamaya çalışmanı öneririm. Hem ailenle bağlarını koparmamak adına, hem de bi zaman gelip de geriye dönüp bakınca "ben üstüme düşeni yaptım" diyebilmen adına.
Hepimiz yalnız hissettiğimiz ya da gerçekten yalnız kaldığımız dönemlerden geçebiliyoruz. Maalesef ki bu çok üzücü. Etrafta bu yükünü hafifletecek, sıkıntılarını kenara bırakarak vakit geçirebileceğin bir sosyal çevre varsa, onlarla daha fazla vakit geçir. Öyle bir çevren yoksa kesinlikle ama kesinlikle psikolojik destek almanı öneririm. Hoş, öyle bir çevre olsa bile bi destek almanı öneririm.
Diğer bir perspektif, her şey biz insanlar için. Düşeriz, kalkarız. Bazen yorulur, dinleniriz. Bazen de dünya dursa da bi soluklansam deriz. Ama ne yazık ki durmuyor. Hayatı yakalayabilmek güzel ama yakalayamasan bile kendini hayattan tamamen de kopartmamaya çalış. Bir yerlerinden minicik de olsa tutunmaya çalış.
Ve unutma, yalnız değilsin. Dünya genelinde dejenere olan toplumsal eğilimler, alışkanlıklar ve kültürden dolayı kendini yalnız hisseden bir sürü insan var. Bir şekilde onlarla fikir alışverişinde bulun. Onları dinle, onlar seni dinlesin. Ama ortamı vasat olan bu tarz bi sitede, benim belirttiğim bağlamda, ihtiyacın olanı bulamayacaksın, onu da önden uyarmış olayım.
Eğer bağları koparıp da tek başına ayaklarının üstünde durmak zorunda kalırsa, maddi olarak ihtiyacın olacak ve çalışacaksın, bu hem üzücü hem çok anlaşılır bi durum. Fakat, lütfen eğitimini ihmal etme.
Kendini sev. Kendini keşfet. "Yeni ben" üzerinde hayatını şekilllendirirken sana iyi gelen ne varsa hayatında tut, iyi gelmeyenlerden uzaklaş.
Geçirdiğin süreç zor bir süreç. Böyle dönemlerde insanlar hatayı kendilerinde aramak eğiliminde olur. Geçirdiğin süreçten bağımsız olarak, insanız ve hata yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bundan dolayı da kendinde "hata" olarak gördüğün birşeyi keşfedersen de kendine şefkatli ol.
Son olarak da, her insan gibi, sen de iyi olmayı ve mutlu olmayı hakediyorsun. Ama ne yazık ki, bazen hayat hakettiklerimizi sunmuyor önümüze. Biraz çabalayıp biraz uğraşıp hakettiklerimizi elde etmemiz gerekiyor. Bundan dolayı da pes etme.
Aynı dileklerle bitireyim: Dilerim bir an önce her şey yoluna girer, ki inanıyorum girecek.
11 Yorumla
Soran1 aybeni nerdeyse öldürecek insanlara hadi artık eve gel diye gidersem ben kendimi affetmem onlar beni çoktan sildi. en nefret ettiğim iki şey namusuma laf edilip şiddet uygulanması ki bunu her türlü ettiler. Allah onlara benden uzak bir hayat sunsun beni de huzurlu bir yere vardırsın ama günah zincirlerinin bağlarından kurtulayım. Kitap okumayı sevsem de konsantrasyonum bozuk. Bazen dinlemeye çalışırım. Bahsettiğiniz o kişilerden kitaplar var mı? Videoları var mı?
Psikolojik destek alıyorum, daha ilk ayrıldığımda ve öncesinde de almaya başladım evlenince sağlıklı bir yuvam olsun niyetiyle.
Günahım varsa afffola, sizden bir ricam daha; bana dua edin. Allah da sizin ihtiyacınız olan yerden bir kurtuluş nasip etsin. Sağol kardeş
1 ayBu dönem, aynı anda hem yas tutmayı hem de yeniden inşa etmeyi gerektiriyor. Nişanın bitmesi, aileyle mesafe, iş ve ev arayışı, eğitime ara verme… Bunların her biri tek başına bile insanı zorlayabilir. Buna rağmen “kendi hayatımı kurmak istiyorum” diyebilmeniz çok önemli bir başlangıç. Benim size içten dileğim şu olurdu. Kendinize karşı daha yumuşak olmanız. Bugünkü hâlinizi, geçmişteki en güçlü hâlinizle acımasızca kıyaslamamanız.
Küçük ama somut adımlarla ilerlemeniz. Geçici bir durumu, kalıcı bir kimlik gibi görmemeniz.
14.00’e kadar uyuyor olmanız, başarısız olduğunuz anlamına gelmez; şu anda zihniniz ve bedeniniz ağır bir yük taşıyor olabilir. Tedavi alıyor olmanız da önemli bir güç göstergesi.
0’dan başlamak aslında tamamen boş olmak değildir. Yanınızda hâlâ deneyimleriniz, eğitiminiz, acılarınızdan çıkardığınız dersler ve ayakta kalma iradeniz var. Bunlar güçlü bir temel oluşturur. Kişisel temennim: Bir yıl sonra, kendi anahtarınızı elinizde tuttuğunuz, düzenli bir gelirinizin olduğu, okulunuza devam ettiğiniz ve sabah uyandığınızda “Bunu başardım” dediğiniz bir hayata sahip olmanız.
Ve o güne kadar her gün sadece şu cümleyi kendinize hatırlatmanız: “Bugün mükemmel olmak zorunda değilim; yalnızca vazgeçmemem yeterli.”Şu anda hayatınız dağılmış gibi görünebilir, ama bazen yeni bir düzen kurabilmek için eski düzenin yıkılması gerekir. Gücünüz, hiç düşmemiş olmanızda değil; düştükten sonra yeniden ayağa kalkma isteğinizde. Bu isteğiniz zaten var.31 Yorumla
Soran1 ayinşallah. ecmain. belki elimden bir şey gelmez ama bir duaya hep yerim vardır. Allah size cennette karşılığını versin
Bazı insanlar hayatı yavaş yavaş kaybeder. Bazılarıysa bir günde. Sen ikinciyi yaşamış gibisin. Bir nişan bozulur sanırlar. Ama sadece nişan bozulmaz. İnsan bazen kendine kurduğu gelecekten çıkarılır. Evin gider. Düzenin gider. İnandığın cümleler gider.
Sonra bir sabah uyanırsın ve eskiden saat 12’ye kadar dünyayı fethetmeye çalışan kadın, artık 14’e kadar yataktan çıkamaz olur. Bu tembellik değil. Bu yorgunluk da değil sadece. Bu insanın ruhunun darbe almış hali. Ama sana şunu söylemek istiyorum: Hayat bazen insanı sıfıra düşürmez. Sadece fazlalıkları elinden alır. Kim senin yanında, ne gerçekten senin, ne sahte… hepsini gösterir. Şu an kendini kaybetmiş gibi hissediyorsun biliyorum. Ama insan en çok tam burada değişir. Herkes güçlü kadın olmayı güzel sanıyor. Değil. Güçlü kadın dediğin bazen günlerce ağlayıp yine de ertesi gün iş ilanlarına bakandır. Canı hiçbir şey istemezken yaşamaya devam edendir. Bir gün kendi evinde kahveni içeceksin. Sessiz bir akşam olacak. Kimse seni kırmayacak. Kimseye kendini açıklamak zorunda hissetmeyeceksin. Ve o gün bugünlere dönüp bakınca şunu diyeceksin:
“İyi ki yıkılmışım. Yoksa kendimi hiç kuramayacaktım.”
Şimdi kendinden nefret ederek değil, kendini taşıyarak yaşa.
Her gün mükemmel olmak zorunda değilsin.
Bazen sadece duş almak bile başarıdır.
Bazen sadece bir CV göndermek.
Bazen perdeleri açmak.
Küçük şeyleri küçümseme.
İnsan yeniden büyük hayatları küçük hareketlerle kuruyor.
Ailenden uzak bir hayat istemen kötü biri olduğun anlamına gelmez.
Bazı insanlar ailelerinin yanında büyür.
Bazılarıysa uzaklaşınca nefes alır.
Şunu unutma:
Kaybettiğin şeyler senin değerin değil.
Bir ilişkinin bitmesi senin eksik olduğun anlamına gelmez.
Şu an dağılmış olman, bir daha toparlanamayacağın anlamına hiç gelmez.
Kendine biraz zaman ver.
Çünkü bazı kadınlar küllerinden doğmuyor.
Önce küllerinin içinde uzun süre oturuyor.
Sonra yavaş yavaş ayağa kalkıyor.
Ve en sağlam insanlar, hayata ikinci kez başlayanlar oluyor.
23 Yorumla
Soran1 ayNe güzel yazmışsınız.
ben doğdum sandım deniyordum ama çevre işte. inan ayrılık sabahı ben değil annem ağladı ama nişan süreci beni o kadar yıprattı ki beni o da o kadar kırdı ki eskiden bir gözyaşına herşeyi yapacak kızını o gün kaybetti. "Keşke öl*eydin de başımıza bunu getirmeseydin" demişti. Babam olacak adam da kendisine ilk kaç senedir yine baba diyorum, "kendini öldürsen de ray*ara atsan da evleneceksin" demişti. Ben çıktım gezdim. Spora devam ettim. Arkadaşımın nişanına gittim, o gün yüzüksüzdüm ama bir kere olsun ona yansıtmadım. Kuzenlerimle buluştum, arkadaşımın oğluyla tanıştım. Ve ailem bunların hepsini elimden aldı. Her gün küfür, iftira, suçlama. Ne anlatsam; "abartma" yeter dedim, her gün komşular bizim bağırışlarımızî duydu. Ayıldım bayıldım, "numara yapma" dediler. Oysa ben iki senedir öyleydim ve ailem benim neden panik atak hastası olduğumu bile bilmiyor. Psikoloğa daha nişanlanmadan başvurmuştum, beter etmiştiler. Bazen metro durağında nereye gideceğim şimdi eve mi yurda mı bir akrabaya mı diye 1 saat otururdum boş boş
- 1 ay
Ya kıyamam çok zor şeyler yaşamışsın İnsan bazen en çok ailesinin yanında kimsesiz hissediyor. Ama inan, o metro durağında ne eve ait hisseden ne de dünyaya karışabilen kız bir gün kendi hayatının kapısını açacak. Şimdi kaybolmuş gibi hissediyorsun sadece. Çünkü insan en çok kırıldığı yerde uzun süre kalıyor.
Soran1 ayamin. böyle güçsüz olmak beni sinir ediyor özellikle öfke problemleri. inşallah yine o sakin kontrollü insan geri gelir. insanların bana acımasını istemyiyorum ve korkuyorum biraz manipüle edilmekten
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, yaşadıkların gerçekten çok zorlayıcı olmalı. Ama şunu unutma, sıfırdan başlamak büyük bir cesaret ister ve sen bu cesarete sahipsin! 💪 Bazen geri çekilmek de ilerlemenin bir parçasıdır. Küçük adımlarla başla, belki güneşi görerek güne başlamak bile iyi gelebilir. ☀️ Kendine şefkat göster, bu dönemde en çok buna ihtiyacın var. Unutma, her fırtınanın ardından güneş mutlaka doğar. 💖 Sabırla ve sevgiyle yoluna devam et canım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
1 ayTek başına hayata tutunmak zor çünkü insan illaki bir destek arar. Bu durumda sana yardım eder gibi davranıp vücudunu ve duygularını kullanmak isteyenler illaki olacaktır. Bunlar da arkadaş kılığıyla gelirler. Erkeğin biri gelip bende kal ikimiz yaşayalım der, boş evim var bir süre orada tek kal kimse sana ilişmez kira da istemem gibi tekliflerde bulunabilir. Bunların hepsi, işin sonunda senle yatabileceklerini düşünen insanların teklifleri olacaktır unutma. Bu kadar iyi insan kalmadı çünkü günümüzde. Denk gelmek imkansıza yakın.
Okul okudun mu bilmiyorum ama asgari ücretle veya garsonluk, kasiyerlik gibi bir işle geçinmek çok zor olacaktır. Kız bir arkadaşınla eve çıkabilsen çok rahatlardın. İnşallah İstanbul'da değilsindir çünkü orada yaşanmaz 30-40bin lirayla. Kiralar zaten o kadar. Sana tavsiyem küçük bir şehre yerleşmen. Orada yeni hayat kurmak daha kolay olur. Kışın doğalgaz yormasın kar yağarsa fatura öderken zorlanırım diyorsan adana, mersin, osmaniye gibi kar yağmayan yerleri önerebilirim. Bu illerde iş bulmak da daha kolay olur diye düşünüyorum. Aklıma gelmişken geçen yıl biz sebze meyveyi pahaşı buluyorduk. Karaman'dan birisi, 200 lirayla yaptığı pazar alışverişini videoya almıştı. Karaman'da meyve sebze o dönemde çok ucuzdu. Belki Karaman da yaşamak için güzel bir yer olabilir. Deprem kuşağında da yer almıyor hem.
İş konusuna gelirsek, motor sürmeyi biliyorsan kuryelik yapabilirsin. Bir iki sertifika istiyorlar sanırım ama aşamayacağın bir şey değil bence. Diploma olmadan en çok kazanan mesleklerden biri kuryelik, diğeri de inşaat. Kadın olduğun için inşaatı eliyorum. şu an kafede veya avm'deki mağazalarda belki kolay iş bulabilirsin. Kafenin avantajı gündüz değil de akşam işe gitmek. Birnevi part time iş gibi. Zaten bir yerde işe başladığın zaman iş arkadaşlarından samimi olacağın birkaç kişi bulabilirsin belki. Böylece hem şehirle hem işle alakalı bilgiler edinebilirsin.
Allah yardımcın olsun, Allah sabır versin.13 Yorumla
Soran1 ayne güzel anlatmışsınız ama ben yurt dışındayım. Metropol bir şehirdeyim, erkeklerden uzak duruyorum. şu an bir akrabadayım sağolsun yardım ediyor gibi başımda bir ev var ama işte arkamdan konuştuğunh duydum sabah delirmiş vs diye. Sosyal yardım kurumlarından destek alıyorum, evlendirme korkusuyla yaşıyordum diye kadın yurtlarına yönlendirdiler ama yapamadım gidemedim kendime çok kızgınım. Ama psikolojim de iyi değil orada ne yapardım bilmiyorum. İş, okul vs teker teker kaybettim
Dualarınız için amin, Allah size de destek olsun.
Soran1 aysakin sessiz biriyim yavaş bağ kurarım o biraz zor
- 1 ay
Allah sabır versin. Keşke yardımım dokunsaydı. Umarım yakın zamanda toparlanırsın
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. Bir işe başla kurulu düzenli hayatın olsun. İşine git evine gel. 1 ay çalış maaşını al 1+1 eşyalı eve taşın git. Psikiyatriye gidip ilaç kullanıyorsan bırak iyileştirmiyor tam tersi yıllar sonra daha da bağımlı hale getiriyor. Psikoloğa git onun yerine en azından dertleşmek iyidir klinik psikologlar psikiyatrilerden çok daha iyi. Psikiyatrilerin tek yaptığı şey ilaç yazmak onlardan da para kazanıyorlar ilaç firmalarından. Yani kısacası cebinde paran varsa istediğin hayatı kurarsın. Seni çok iyi anlıyorum bende 4 sene uzak mesafe ilişkisi bitirmiştim zor işler bu ilişki işleri.
33 Yorumla
Soran1 ayikisine de gidiyorum
Soran1 aypsikologdan ilaç tavsiyesi aldım
- 1 ay
Güzel
- Aile & Toplum konusunda 431 cevap paylaştı.
1 ayKimseye minnet etmeden, helalinle, namusunla finansal özgürlüğünü kazanmak olsun ilk hedefiniz. Sonrası zaten çorap söküğü gibi gelir. Hayat bu düşeriz, kalkarız, tekrar düşeriz ve kalkarız. Önemli olan pes etmemek ve son nefesimize kadar mücadele etmek. O yüzden kendinizden vazgeçmeyin. Her zaman ne olursa olsu mücadelenizi verin. Bazen en sevdiklerimiz yeriz bu darbeyi, bazen de en nefret ettiklerimizden. Ama günün sonunda bize kalan yine kendimiz oluruz. Kimseyi düşünmeyin bu yüzden kendiniz neyden mutluluk duyuyorsanız devam edin. İçsel huzuru ancak böyle sağlar ve hayata karşı dik durursunuz.
11 Yorumla
Soran1 ayinşallah
1 ayBunları ve daha detaylarını bilmediğimiz üzüntüleri yaşadığın için üzüldüm... Kendine zaman tanı. Acı çekmek de bir süreç... Kendine bı gün belirle o zamana kadar istediğin kadar canını sıkıp aglayabilirsin. Ama o günden sonra eline bir not defteri al ve yeni hayatım koy o defterin ismini. İş ilanları sirala ilk önce ve sonra hepsiyle tek tek görüş. Mutlaka çıkacaktır. İlk önce gözün fazla yüksekte olmasın kendini o evden atabilecek maddi güç yeterli. Sonrasında da yeni jsler bakmaya devam edersin. İş bulunca güvendiğin birinden borç alıp ev kirala. İnan yerde yatsan da kafan rahat eder. Eşyaları bile zamanla dizersin 🥰 sen çok güçlü ve kontrollü bı kadınsın. Kendini bırakma 🥰🌺
18 Yorumla
Soran1 ayelimden geleni yaptım ama inan birkaç ay donup duruyordum. o süreçte bile iş arıyordum şimdi beyin iflas daha yeni yeni kendime geliyorum ve kime güveneceğimi bilmiyorum
- 1 ay
Kendinden başka kimseye güvenme bu süreçte... Basvurdugun işyerleri kurumsal olsun öncelikle. Hayat değişikliği kolay değil bende yaşadım. Seni çok iyi anlıyorum. Hala etkileri var üzerimde kaç yıl geçmesine rağmen
Soran1 aynasıl oldun peki?
- 1 ay
Şimdi daha iyiyim her şey yolunda şükür 🥰 istersen istek at bana konusalim
Soran1 ayinşallah, bir ara deniyordum ailem bulup ya millete yayıyordu ya da yazdıklarım için hesap soruyordu bende telefona yazıyordum
- 1 ay
Günlük mu tutuyordun. Evet o riskli olur. Ben bana burdan istek at demiştim yardım jstersen
Soran1 ayyok psikolog düşünceleri kağıda yaz diyordu kafam çok doluydu
- 1 ay
Hmmm... Haklısın. Kolaylıklar dilerim. Konuşmak istersen burdayim
1 ayHayat zorladikca Allaha daha cok siginmak gerek cunku seytanin en cok sevdigi anlar bu sekil kulun cok zorlandigi anlar. İnsani isyana getirmek icin pusuda bekler. Sikintilara Sabreden muhakkak mukafata kavuşur.
Kalpler de ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.
21 Yorumla
Soran1 ayamenna
Aile & Toplum konusunda 605 cevap paylaştı. Çok fazla uyuma öğlene kadar falan. Yoksa ne bir iş bulursun ya da nede depresyonu atlatırsın. Motivasyonunu kaybetme ve okulunu durdurma bence ne olursa olsun okulunu kesinlikle bitir. Aynı şekilde düzgün bir ise bir biraz birikim yapmadan hemen ayrılma hiçbir yere. Seni üzen insanlardan uzak dur
11 Yorumla
Soran1 aydurdurmak zorunda kaldım
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 ayHer şeyi kaybettikten sonra sıfırdan başlamak dünyanın en ağır yüküdür, seni çok iyi anlıyorum ve bu acıyı sonuna kadar kabul ediyorum. Ancak sana en net tavsiyem şudur: Asla pes etme ama şu an yaptığın gibi evde sürekli yatarak sadece kendi psikolojik sorunlarına sebep olacaksın ve seni düşürmek isteyen insanların ekmeğine yağ süreceksin. Acını yaşa ama o yataktan hemen şimdi kalk; çünkü senin sessizce eriyip gitmeni bekleyenleri sevindirmenin yolu hareketsiz kalmaktır, küllerinden yeniden doğmanın yolu ise her gün küçük de olsa ileriye doğru bir adım atmaktır.
01 Yorumla
Soran1 ayaynen
1 ayDuvarları sen kurmadıysan, onların bileceği bir iş. Günde 16 saat uyuyordum. Sonra 12'ye en son 8'e düşürebildim. Uyku sistemim bozuk, sürekli haftada 1-2 saat ileri gidiyor ve en son akşama denk gelince vaktinde yatabiliyorum. Öncelikle tedavi alıyor olman çok önemli. Senin gibi pek çok şeyi yapacağım diye plan kuruyorum ama her zaman sağlık sorunları "ben buradayım" diyor. Majör Depresyon, Okb, Anksiyete mevcut bende de. Önce yapman gereken şey rahatsızlıklarının rahatsızlığını en aza indirmek. Ondan sonra diğer hayaller... Kafanı topla. Neyi ne kadar yapmak istediğini düşün iyice. Ondan sonra olasılığı en yüksek mesleği hedefleyerek adım at. Gerisi performansına kalıyor. :')
08 Yorumla
Soran1 ayeskiden bir majör depresyondan geçmiştim şimdi Tssb tehşisi kondu.
- 1 ay
Hepsi rezil. Birlikte olunca büyük büyük depremleri aynı anda yaşıyor gibi oluyor vücudun. Çalışamaz, sokağa çıkamaz hale geldim kaç sene. Düşmanımın dahi başına vermesin...
Soran1 ayrezil olan bunlar değil bize bunları yaşatan demişti bana biri.
Soran1 ayamin
- 1 ay
Evet doğru söylemiş. Hayatlarına devam ettiklerini görmek ayrı koyuyor. Kaç senemden çalındı. Bunları kim telafi edecek? Geri kalan hayatımı doğru yaşayabilmek için mücadele ediyorum işte.
Soran1 ayAllah herkesin hakkını yere getirecek bizim de onların da yaptıklarını yanımıza bırakmayacak. Buna inanmak istiyorum
Soran1 aymesela bana iftira attılar kendileri ezildi altında. benim gururum kırıldı ahlakıma laf edildi temiz olduğumu herkes ağızıyla söyledi. büyük müyük dinlemedim benimle bu şekilde konuşamazsınız dedim, kızlarına bu iftiraya dayanarak rezil oldukları için geçen yakarıyorlardı daha. Sevinmiyorum ama üzülmüyorum. Hakk edene hakk ettiği
- 1 ay
Böyle bir durumda kesinlikle senden yana olmalılardı. Benimkiler de kendi kardeşlerine karşı beni suçladılar. Savunulması gerektiğinde savunmadılar. Hepsini yılı yılına hatırlıyorum. Tam olarak ne olmuştu iftiraları? Buradan anlatmaya çekinirsen, dilersen özelden anlatabilirsin.
Öncelikle mesaketli bir yol secmissin bunun kolay bir yolu yok profesyonel yardım alman iş güç anlamında tutunmaya çalışman güzel bir başlangıç bilmiyorum nerde yaşıyorsun ama büyük sehirdeki kiralar yıpratır seni daha çok ilçeleri tercih edebilirsin oralarda kıralar daha uygun ama yine de asgari ucretli bir iş bulacağını düşünürsek kirayı cikarirsan. sana yine doğru düzgün bir şey kalmıyor ailenle ne yaşadın bilmiyorum ama kendini maddi anlamda toparlayana kadar onlardan destek alman daha doğru olur o kadar yasanmisligin ardından herşeyi tek başına göğüslemek kolay değil ayrıca hata yapma ihtimalin yüksek
011 Yorumla
Soran1 aydestek almam onlardan sigortamı bile iptal ettirdi babam yasa dışı olmasa şu an ortada kalmıştım. yurt dışındayım ve maalesef kiralar çok yüksek ama öğrenci kimliğiyoe bulmam daha kolay hele birde şiddet gören bir kadın olarak inşallah. Bunu da kullanmak istemiyorum açıkçası o yüzden önce öğrenci olarak bakacağım Ajitasyon gibi geliyor.
Soran1 ayamin, genelde ailem öyle diyor bayıldığım oluyordu mağazada annem kalk millet bakıyor rezil etme bizi ambulansı çağıracaklar senin yüzünden dediler
Soran1 ayBunu da din diye tanıtıyorlar. Sen insana dini öyle tanıtîrsan tabii zorlanır. Hayatım boyunca islamın bu olmadığını savunarak geçirdim işe bak
Soran1 ayaynen. peygamber olsa öyle mi yapardı diye sorguluyorum bazen
Soran1 aybenim din anlayışım bu her zaman araştırmak daha fazla bilmek ve sorgulamak. Kuran da diyor aklınızı kullanın sorgulayın okuyun merhametli olun önemli olan niyet kul hakkı vs.
Bana sen evlisin artık nişan falan yok günah dini nikahı kıyınca düzelir anne babanın hakkıdır itaat edeceksin kul hakkına giriyorsun nişan atılmaz herkesin kafasına zanna sebep oluyorsun nişan atarsan seni aldatıyor sanacak insanlar. Bu din kuralları ben nişanı uzatmak dine uygun değil, evlenmeden önce tek başına uygun değil, dedikodu yapmak uygun değil, israf yapmak dine uygun değil derken nerdeydi diye düşünüyorum. Hadi herşeyi geçtim fiziksel ve psikolojik şiddet uygulamak kul hakkına girmek dinin neresinde var madem o kadar Allahtan korkuyorlar. Öz kızını korumak ona hakaret etmek değil hakaret edince savunmaktır babanın sorumluluğu. Maddi ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum hastalandığımda bari yanımda olmak kimin sorumluluğu? Dövse eşini çocuğunu ben inankıyorum gemiye de binmiyorum Nuh as tövbe estağfirullah neden dövmedi? Ama kendi emirlerine gelince Allah peygamber böyle demiş- 1 ay
Klasik işine göre yorumlama tavrı kendi yanlış düşüncelerini inançlarıni kisve altında empoze etme çabası boş ver sen kimseyi dinleme hele konu dinse oku arastir kendin öğren sentez et hayatına uygula insani erdemlerden ayrilmazsan hayatını doğru yaşar yaş tahtaya da basmazsin kolay kolay yurt dışında hangi ulkedesin şu an da
Soran1 ayhocaya da sordum benle aynı fikirdeydi, annemle konuştum bunu yapmama bile karşı geldiler. Allah o hocadan razı olsun ki evlilik dersinş ondan aldım onları dinledim
Gizli Üye(36-45)1 ayBende 2022 de böyleydim ailem ya evlen ya da bu evden git 32 yaşına geldin dedi şimdiye kadar ben baktım size ne oldumda değişti her şey dedim bana cevap battın ya sen dediler öyle mi dedim öyle dediler tamam dedim ülkeyi terk ediyorum dedim 2022 de 10 daire parası kaybettim son 50 bin tl paramla Türkiyeyi terk ettim Avrupa’ya gelip sokaklarda yattım 1 sene şimdi her şeyim var kimseye ihtiyacım yok Fransız kimliğimi pasaportumu da aldım yiyip içip dünyayı gezeceğim battığımda beni terk eden sevdiğim kadında şimdi öğrenmiş durumum iyi yazıp duruyor artık hiç kimseye ve hiç bir şeye inanmıyorum.
20 Yorumla
1 aySıfırdan başlamanın yaşı ve cinsiyeti yoktur. Sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez. Seriden iş bulup, ekonomik özgürlüğünü eline alıp devam et. Disiplin, depresyonu yener. Geçiş süreci gibi düşün.
24 Yorumla
Soran1 ayaynen ama bu kez yapamadım gibi. Engeller dediğim gibi ailem, arkamda durmadılar diye yakaramayacağım artık ailem olmaktan çıktılar bu saatten sonra. Ama onlara rağmen ne yapabilirim bilmiyorum işim okulum kariyerim vardı sağlıklıydım bir sene öncesine kadar hatta. Düşmanın yapmayacağı kadarını yaptılar bi öldurmedikleri kaldı yaşarken öldürdüler beni.
Seriden iş ne demek?- 1 ay
Taze kavga etmişsin gibi, önce sakin kal. Kafanı topla. Ne istediğini kendine sor ve devam et. Seriden, hızlıca iş bul, geçici olarak eline para geçsin. Rahatlatacak miktarı biriktir ve sonra kafanı topla. Devam etmek istediğin nokta neresi, kariyer hedefin geçerli mi vs.
Soran1 ayyok uzun zaman oldu hatta barismak istediler ama bu yaptiklarini affetmek zor ben kendi hayatima bakacagim. onlari gormej bile öfkelendiriyor beni.
Soran1 aybilmiyorum işte hepsi birden elimden kaydı
Her şeyimi kaybettim sanmıştım… meğer en baştan kendimi kazanacakmışım.
Bir kadın kaybettiğinde bitmez küllerinden nasıl doğacağını öğrenir.
Kendini yeniden inşa etmeyi bir yarış gibi görme. Önce hayatını sadeleştir, gürültüyü azalt, seni aşağı çeken ne varsa mesafe koy. Sonra küçük ama düzenli adımlarla geri dön: uyku, beslenme, hareket, iş ve hedefler… Hepsini aynı anda düzeltmek zorunda değilsin.
Kimseyi kurtarmaya çalışmadan önce kendini toparla. Çünkü sen düzeldikçe hayatın da yeniden hizaya girer. Ve en önemlisi; ‘eski sen’e geri dönmeye çalışma. Orası zaten seni buraya getirdi. Sen şimdi daha bilinçli, daha seçici, daha güçlü bir versiyon inşa ediyorsun.10 YorumlaStres altında olduğun için vücut kendini toparlayamıyor. Öncelikle onu toparlaman lazım. Kısa sürede olsa aile evinde güzel bir düzen kurmalısın. Emin ol bugünlerin hepsi geçicek ışıltını kaybetme yeter ki. Düşünmekten ziyade harekete geçmeye bak ilerde bugünleri gülümseyerek hatırlayacaksın
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayAynısının başka bir versiyonunu yaşadım diyecek sözüm yok çünkü çok yorucu tek başına devam etmek ama yine de iyi ki hayatımı kurdum. Aile denecek kişileri de sildim engelledim zaten farklı şehirlerdeyiz. Ama herşeye rağmen iyi ki kurtuldum çok zor oldu ama iyi ki. Bunu diyeceğin günler yakın olsun umarım benim gibi yıllar sürmesin. Bu kadar şeye rağmen en iyi seviyede mıyim maalesef hayır ama olsun inşallah o seviyeleri de görürüm ölmeden. Allah'tan tek temennim bu. Bedelini de ağır ödedi aile olacak annem. Ama yetmez hesap mahşerde. İyi ki evlenmemişsin ama bunu bil. Ben ise çocukla kalktım ayağa. Sen daha kısa yoldasın umarım
00 Yorumla
1 ayAllah yardımcın olsun🙏🙏🙏 canım ailesiz de kendi ayaklarının üzerinde durabilirsin ama bu biraz zor, yine de yapabilirsin sadece sana şunu söylemeliyim. Kimsenin asla ama asla ailenin yerini tutamayacagidir. Bence sen güçlü birisin ayakta kalmak zorundasın
11 Yorumla
Soran1 aykötü olan da o maalesef
Gizli Üye(30-35)1 ayHicret sünnettir. Bazen yeni yerde baştan bir hayat kurmak gerekiyor.
Bulunduğun çevreden kopup yeni insanlar tanıyarak belki yerini bulabilirsin.
Olduğun yere aidiyet hissi bittiyse iş bitmiştir.22 Yorumla
Soran1 ayinsallah. ben durumu bir fetva meclisine de danistim, bana bu durumda (dtaylari biliyor) ailenden uzak olmanda sıkıntı yok dedi. Allah onun rızasıyla bir hayat kurmayı nasip etsin. Peygamberin yerini hicret eden muhavcirleriyle kıyaslanacak insan değiliz belki ama o niyeti kalbimize koysun rabbim
Cevap sahibi1 aySıfırdan başlamak zordur. Kolaylıklar dilerim, çünkü hiç kolay olmayacak.
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
1 ayBence bir sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptır. Eksik değerlerin olabilir. Benim de demir düşüklüğü var, çok yorgun ve bitkin hissediyorum bazen. Hiç bir şey yapmak istemiyorum. Takviye verdi doktorum. Onu kullanıyorum. Bazı günler çok enerjik bazı günler çok bitkin oluyorum. Daha yeni kullanmaya başladım. O bitince de doktora danışarak devam etmeyi düşünüyorum. Çünkü biz her ay regl olduğumuz için demir kaybedip yerine koyamiyoruz.
01 Yorumla
Soran1 ayevet her zaman vardı biliyorum serum da alıyordum ama şu an param yetmiyor. ama bu kez farklı gerçekten psikolojikmen
Yaşadıklarını iyice bi düşün derinlemesine sonra bide kendini düşün sence sen bu musun ne yapmak istiyorsan yap içinde bişey kalmasın gerekirse herkesten uzaklaş tek başına başının çaresine bak neler yaşadın bilmiyorum ama biz güçlü insanlarız özellikle de kadın olarak daha güçlüyüz inancını sakın kaybetme umudun hep olsun
01 Yorumla
Soran1 ayamenna. ben bu değilim olmak da istemiyorum. daha bir sene önce olmak istediğim, 7 yaşımda kurduğum hedeflerin hayallerin ortasında bir kadındım. her zaman ayağıma çelme takan ailem yine yaptı yapacağını. hata yaptım hayatımda bari bir kez olsun benim yanımda olurlar dedim baktım olmuyor yine kendi bildiğim yoldan gittim yine olmadı. nasip belki de Allaha verdiğim bir sözü tutamadım belki bir yerde büyük konuştum belki de şu an büyüyünce bu başıma gelirse böyle yaparım diyip buyük konuştuğum bir şey yaptım.
1 ayÖncellikle Allah yardimciniz olsun herseyi bitirdim diye kendinizi suclamayin hemde kendinizi değer verin değer kilacak seyler yapin oncelikle ayaga kalkip bence bir ise baslamali normal hayatina donmeli madddi durumun varsa guzel bir kafa tatile cikmali herkesten uzak olmalisin
02 Yorumla
Soran1 ayrıxkımı da elimden aldılar ama veren hüdadır şüphesizce. O vermek istedi mi beni kilitli kapılara da koysalar bana iftşra atsalar bile ağızları sürçüp doğruyu söylüyorlar arada farkında değiller. Allah bizimledir İnşallah hatalarımı da affeder. Çok pişmanım ona güvenmediğim için
- 1 ay
Aynen ona guvenmelisin
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Gördüğüm kadarıyla yaşın çok küçük. Bizim ülkemizde 20 yaşlarında gençler evlerinden ayrılıp başka yerde ev tutup kira ödemezler. Üstelik öğrenciymişsin de bu da var. Eğer ki işe başlarsan okul hayatın bitmiştir demektir. Çünkü hayatını kazanmaktan başka bir şeye bakamayacaksın. Yani öyle hayal ettiğiniz gibi olmuyor. Ülkemiz de işler dolup taşmıyor. Yani yanlış bir yol tercih etmiş olursun diyebilirim.
015 Yorumla
Soran1 ayhem çalışıp hem okuyordum yurtdışında.
Soran1 ay1+0 ne olduğunu bile bilmiyorum. bana yurt odası tavsiye ettiler ama korkuyorum açıkçası hem kadın hem yabancı hemde din farkından dolayı zorbalık da var
- 1 ay
1+0 dediğimiz, sanırım Türkiyede bulunmadın. Buradaki yapıları anlatan bir tabirdir. 1 odan var genelde yatak odasıdır. 0 denilen kısım da genişce bir koridor ve mutfak da içerisinde olmuş oluyor. Yani ufacık bi yer işte.
Evet yerinde olsam sanırım ben de korkardım, yabancı bir ülkedesin ve farklı dinler... Allah korkusu olan da yok. Sanırım kimse kimseye karışmıyor da.
Sen neden tek başına yurtdışındasın ki? valla aklımda çok soru birikti :)
Soran1 aytek değilim ailem var ana işte onlarda zararlı
Soran1 ayamin. bu arada o kadar da küçük değilim yani
Soran1 aykafa yapısı olarak mı?
Soran1 ayhm anladım. evet, ama kadın olarak kendi evimde de güvende değildim şu an. ertesi gün ambulansla mı çıkacağım hastaneye veya akıl hastanesine, belki de morg'a
Soran1 ayinşallah. abi sizden ricam bana dua eder misiniz? korkuyorum ara sıra
Soran1 ayamin, ecmain
Gizli Üye(18-24)1 ayBenimde ailemle aramda duvarlar oluştu inan yalnız değilsin hepimşz çok zorluk çekiyoruz anneaneme taşınıyorum biraz para biriktirip öyle ayrılıyorum sana da yakının biri varsa gidip para biriktirmeni tavsiye ederim
11 Yorumla
Soran1 ayevet bir akrabadayım. sağolsun bana babalık yaptı ama sabah duydum arkamdan manyak deli kendine gelmiyor diyor. haberi yok ailem ne yaptı arkamdan peşimden buraya geldiler
Gizli Üye(18-24)1 ayValla ben pes ettim cırpındıkca battım battıkça çırpındım sonuç koca bir hayal kırıklığı/ gittim çalışmadığım halde elimdekini sırf mesleğim olsun diye bir sertifika peoframıns kayıt oldum emek verdim anlamaya calıstım günde 2 saat ena z çalıştım sonuç ne mi koca bir hiç hiçbir yer almadı beni İşssizim tek seçeneğim fabrıka işsicisi olmak Şu an hiçbir konuda yüzüm gülmüyor ilişki anlamında bari olsaydı o bile olmuyor bugün dayanamadım gittim aldım bi alkol kana kana içtim saatlerce ağladım şimdi ise berbt hissediyorum kendimi
01 Yorumla
Soran1 ayiki kere mi yolladınız sayfa mı böyke gösteriyor
Gizli Üye(18-24)1 ayValla ben pes ettim cırpındıkca battım battıkça çırpındım sonuç koca bir hayal kırıklığı/ gittim çalışmadığım halde elimdekini sırf mesleğim olsun diye bir sertifika peoframıns kayıt oldum emek verdim anlamaya calıstım günde 2 saat ena z çalıştım sonuç ne mi koca bir hiç hiçbir yer almadı beni İşssizim tek seçeneğim fabrıka işsicisi olmak Şu an hiçbir konuda yüzüm gülmüyor ilişki anlamında bari olsaydı o bile olmuyor bugün dayanamadım gittim aldım bi alkol kana kana içtim saatlerce ağladım şimdi ise berbt hissediyorum kendimi
07 Yorumla
Soran1 aynamaz peki? bana namaz iyi geliyor dua zikir
Cevap sahibi1 ayİnamcım yok
Soran1 ayanladım
Soran1 ayspor? yürüyüş?
Cevap sahibi1 aySpora gittim 2-3 ay artık param kalmadı calısmıyorjm ki annemden babamdan aldığım 2 kuruş harclık ile yetiniyoruö ztn dedim ya bok gibi hahayom kıymetini bil hayatının
Soran1 ayanlıyorum. bende gidemiyorum artık. hava almaya çık yürüyüş yap
Cevap sahibi1 ayYa arkadaşımla falan çıkıyorum allahtan arkadasm var o da olmasaydı iyice tırlatırdım hayat bana Hicbisi verrmiyor emek harcasamda harcamasam da hiçbir şeye sahip degılım sen en azından yurtdışındasın o bile büyük avantaj
1 ayAllah yardımcın olsun ne diyim umarım her şey senin adına güzel olur ve kendine bir arkadaş bul zararsız derdini anlat dinlesin faydası olur ve şükret ismime de aldırma 🫡
12 Yorumla
Soran1 ayamin
söylemeseydiniz fark etmezdim- 1 ay
☺️☺️☺️
1 ayKariyer yap para kazan hayallerini gercekles ama asla ama asla bir erkege guvenme oncesi onla hayatin bal seker olur sonra zamanla ise tuz ve zehir ve pisman olursun sadece
11 Yorumla
Soran1 aymaalesef. o güvencem vardı kariyerimleydim ama maalesef olmadı
Aile & Toplum konusunda 627 cevap paylaştı. Ben de her şeyimi kaybettim 18 yıllık evliliğim bitti evimi kaybettim çocuklarımı göremiyorum sıfır bizim için önemli olan bu sıfırdan başladım zor oldu ama kimseye muhtaç olmadan yaşıyorum
11 Yorumla
Soran1 ayAllaha ancak
bende br zamanlar öyleydim ve duygusal boslukta kalarak asik olup evlendim evlendikten sonra aklim basima geldi okuluna devam et ya da calis parani biriktir asla benim gibi hata yapma nolursa olsun para bitiktirmene bak sadece gerisi gelecektir emin ol
12 Yorumla
Soran1 aybilinçli yapılmış bir karar o zamanlar iş kariyer vs vardı biraz çevrenin baskısı.
Soran1 ayşu an ne yapacağımı bilmiuorum karşı tarafı suçlayabilir miyim idk
1 ayHerşeyi kaybet ama kendini kaybetme. Bu hayatta en önemli sensin. Kendine inan sonrası başarmaktır zaten
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. Maddi olarak durumun yoksa çok zorlanırsın
İyi bir iş sahibi olursun ayakta durabilirsin haricinde asgari ücretle tek başına kalmak imkansız gibi10 Yorumla
1 ayNişan atman dan sonra bunlar oldu 🙄 neden nişan attık ki sebep ne
06 Yorumla
Soran1 ayanlaşamadık aileler çok karışıyordu tanışmak görüşmek vakit geçirmek olmuyordu. baştaki şartlar sonradan yerine gelmedi. Anlaşarak ayrıldık ama ailelerimiz bizi rezil etti
Köpek tatlıymış da alakasını anlamadım?- 1 ay
Ne şartları ki bunlar buna sebep mi başka şehire gitmek istiyorsun tatlı olduğu için koydum 🤣
Soran1 ayinsanlar ne der diye diye beni mahfettiler bunlar istense çözülecek sebeplerdi ama istemedik demekki. sorumluluk almıyordu karşı taraf sürekli erteliyordu altında ben eziliyordum. onun için ülke değiştireceğim adam nikaha gelmek istemez oldu. aileler bana hainlik etti eve kapattı iş değiştirecekken engel oldular şiddet uyguladılar aldattı diye iftira attılar ortada sebep yokken. o kadar sabrettim hasta olmama rağmen vicdanları sızlamadı. Belki akrabam beni eve almasaydı şu an ö*dürmüşlerdi nişan atmak istediğim için
- 1 ay
Bu erkek tarafı nereden buldun baya sıkıntılı tip neci bunlar arkadaş böyle 😐
Soran1 ayerkek tarafından çok kendi tarafım da sıkıntılı gibi. ikisi de "aynı taraf"
Soran1 ayve bulmadım yani tanışıyorduk ama önceden böyle değildik bende baya değiştim
Aile & Toplum konusunda 6,6b cevap paylaştı. Tam bittiği yerde Allah bir kapı açar elbet, dualarım seninle...
10 YorumlaAllah gönlüne ferahlık, yoluna güzellik katsın kardeşim
10 Yorumla
1 aySıfırdan başlamıyordur o her şeyini kaybetmiş bir insan bir sürü tecrübeyle başlıyordur hayata
10 YorumlaGeçmiş hatalara sakın düşme, her an her saniye gelecek için birer piyondur
O piyonlari ikinci kez yanlış oynama03 Yorumla
Soran1 ayevet, maalesef benim de hatalarım oldu. şu an o hataya düşmek istemiyorum tekrar ama birdaha nasıl kurtulacağım bilmiyorum
- 1 ay
Sakın oes etme
Her setyin çözümü var
Soran1 ayinşallah
- Aile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı.
1 ayÖncelikle sıkı çalış, ve bir süre kimseyle muhatap olma para biriktir sonra kendine yön ver. Herkesin kopya olmuş hayatına özenme
01 Yorumla
Soran1 ayaynen
hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam etmesini öneririm. hayat sizin hayatınız, geride bıraktıklarınızın değil.
03 Yorumla
Soran1 ayamenna ancak sürekli o döngüye sokuyorlar aylardır
Soran1 ayinşallah
- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
1 ayBir kadın dustumu toparlaması aşırı zorlasir çok kadın gördüm işin içinden çıkamadı çoğu ailenden neden uzaksın nisani neden attin
06 Yorumla
Soran1 ayolmadı ikimizin de kararı aslında ama "millet ne der" diye yeteri kadar dayandım. korkuyordum zaten evlenince bunlar başıma gelecek diye
- 1 ay
En iyisini yaptın bence
Soran1 aysağolun
- 1 ay
Ekside olmasan toparlanirsin da
Soran1 ayekside?
yani beyin bir süre eksiydeydi
para zaten öğrenciyim, çeyizime topladıklarımla idare ediyordum- 1 ay
Ailenle aranda nolsu
1 ayAslında kadın hicbirzaman kaybetmez herzaman daha iyisiyle daha güçlenmiş olarak baslar
11 Yorumla
Soran1 ayinşallah
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. O ilaçların anlamı yok öncelikle onu bırakarak başla
18 Yorumla
Soran1 ayona karışmayalım da
Soran1 ayön yargılı olmayın bence, toplum daima uzak durmamızı istiyor ama ben kontrollü bir şekilde kullanıyorum.
Soran1 ayDediğim hibi bana şu an iyi gelmesi için uğraşıyorum
Soran1 ay@lewixia reçeteli kullanıyorum, hatta değiştirdim ilk kullandıklarım uymadı bana. Ben zorlanıyorum ama birden bırakmaktan da korkuyorum
Düşen atı vururlar diyorum herşeye rağmen dimdik rabbine güvenerek hayata devam edeceksin psikolojik destek de alırsanız daha iyi olur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 515 cevap paylaştı. Bı çare bulursan banada yardım et olur mu cidden şaka yapmıyorum
04 Yorumla
Soran1 ayburdan okuyun belki olur, geçmişte dua namaz, spor ve sosyal çevre yardım etmişti, birde psikolog. bunlara imkanınız varsa bunalımdan çıkarsınız inşirah içi ferahlatır. her zorluktan sobra kolaylık vardır ayeti var. ya kaviyy zikri, bir tek güvenilir dost ile dertleşmek iyi gelir belki. sosyal yardım alabiliyorsanız deneyin. savaşın ama kendinizden vazgeçmeyin
Soran1 aypeki ne yapmayı düşünğyordunuz?
Pes etme
Bir erkek olarak bende sıfırdan başladım
Başaracaksın02 Yorumla
Soran1 ayhayırlısı
1 ayKüllerinden doğarsın ama yürüyerek olur. Emekleyerek olur. Sen bir anda koşmak istiyorsun.
02 Yorumla
Soran1 ayhaklısınız ama sabırsızlaştımz
önce yürüyordum sonra sürünüyordum sonra bir süre yerde öylece durdum- 1 ay
Yavaş yavaş güçlenmeye bak. Güçlenmek kolay bir şey değil. Dünya yıkılmış gibi olmuştur. Belki senin için her şey ters gitmiş. Ama düşünsene güçlendikten sonra. Yapabilceklerin Sınırları olmadığını kendini daha çok tanıdığını. Bu da her şeyin başlangıç ındasın. Okul diyorsun. Aslında Daha yeni atılıyorsun her şeye... İlk boy gösteren dertler tasalara yenik düşme. Güçlendikçe o dertler vız gelir tırıs geçer... Çokta fifi dersin 😄. Ailenle iyi geçin onların desteğine şu an için ihtiyacın var. Nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama eve geçmek kolay bir şey değil...
- Aile & Toplum konusunda 678 cevap paylaştı.
1 aySıfırdan başlamak mümkündür kendinden vazgeçme yeter
01 Yorumla
Soran1 ayamenna
1 ayUmarım hersey istediğin gibi olur sağlığına dikkat et kariyer yapacağın is seç
08 Yorumla
Soran1 ayinşallah. ben biliyorum yolumu da Allahın beni huzura kavuşturduğu yol olsun. ecmain. sağlığıma odaklıyım şu an psikoloji vitaminler vs
- 1 ay
İçini dök dertles sakin huzurlu hisset
Soran1 aypeki sonra?
- 1 ay
Sonra huzursuzluklarini paylaşıyorsun rahatlıyorsun daha iyi oluyorsun
- 1 ay
Daha iyi rahatlamış oluyorsun
Soran1 aykaç kere anlattım artık. neden bilmiyorum ama yakın insanlara açamıyorum kendimi arkadaş ve yabancı insanlara aniden anlatabiliyorum. anlaşılmamaktan mıdır bilmiyorum
- 1 ay
Ah merak ettim bu kadar dert olan
- 1 ay
Yasszana bana
Gizli Üye(36-45)1 ayOkul dediğin nedir lisansı bitirmeden nişanlanmaya mı kalkmıştın sen okulu yarım bırakıp nişanlanmaya mı kalkıştın tam olarak Mesele nedir
09 Yorumla
Soran1 ayLisans bitişine yakın düğün olacaktı, çalışıyordum. burada okuyup evlenen çok şart koştum ilk evlensem de çalışırım diye ama bunu bana her zaman tavsiye eden aile üyelerim arkamda durmadı
Cevap sahibi1 aySen TR de değilsin sanırım
Soran1 ayyok
Cevap sahibi1 ayBurada okuyup evlenen çok diyorsun Neresiymiş o ben hiç Türkiye'de lisans okurken evleneni görmedim Sen hangi evrende yaşıyorsun yavrum
Soran1 aydeğilim işte
Cevap sahibi1 ayAilen sana hiç onunla evlenme ya da okulun bitsin öyle evlen falan demedi mi peki hiç
Soran1 aybabam bi istemedi ama o öyledir baskıcı. Daha çok okuyup ne yapacaksın diyenler oldu. Zaten şart koştum. Nişanlımla ilgili bu durum yoktu da neyse oraya girmeyelim
Cevap sahibi1 ayNe okuyordun sen
Soran1 aytasarım
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Yeniden yeniden başarırsın
11 Yorumla
Soran1 ayimşallah
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Böyle bir dönemde ilişkiye başlama.
11 Yorumla
Soran1 ayaynen
Geçmiş olsun. şu an yalnız kaldığını için içinden nasıl sıyrılacağını düşünüyorsun düşündükçede işin içinden çıkamıyorsun. Malum iş piyasası düşük maaşlı işler hangi şehirde yaşıyorsun
03 Yorumla
Soran1 ayyurt dışı ama yirmili yaşlarda üni öğrencisiyim haliyle iş denetimi yok
Soran1 ayalması zor şu an kendim de başaramıyorum. bazı teklifler aldım ama ruhsal olarak o kadar battım ki ilgilenemedim
Gizli Üye(25-29)1 ayBurdan bütün hemcinlerime sesleniyorum bir erkek için ailenizi yakmayın
02 Yorumla
Soran1 ayyok ailem hep öyleydi sadece ateşi filizlendi
Soran1 ayonlar beni reddetti ilk ben değil
1 ayGez toz hayatını yaşa bu ömür böyle geçer köpek gibi havlayan acılarımız sussun.
01 Yorumla
Soran1 ayamenna da para bitti
1 ayAllah yardımcın olsun
01 Yorumla
Soran1 ayamin
1 ayYorumları okumaya geldim Allah herkese yardım eylesin
01 Yorumla
Soran1 ayamin
1 ayİş bulduktan sonra, tüm hayatini en bastan geri kazanmak en iyisi
01 Yorumla
Soran1 ayamin
Korkma zaten kaybedecek bir şey in yok neyse istediğin peşinden koş
01 Yorumla
Soran1 ayne istediğimi de artık bilmiyorum. eskiden hedeflerim netti ama hepsi yıkıldı gibi
- Aile & Toplum konusunda 589 cevap paylaştı.
1 ayVallAh ne söyleyim zor bir durum ya üzüldüm
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 ayNe kadar mağdur olursan ol ne kadar üzülürsen üzül asla kimseye belli ettirme kan kussan da kızılcık şerbeti içtim de
02 Yorumla
Soran1 ayaynen, ama çok yorgunum inan
Cevap sahibi1 ayO kadar iyi anlıyorum ki seni
Gizli Üye(25-29)1 ayKendine odaklan. Kimse iicin bu hale gelmeye degmez. InsAllah istedigin hersey güzel bi sekilde elde edersin. Sadece pes etme basaramiyacagin bisey yok. Kendine gel ve farkina var
00 Yorumla
1 ayTavsiye verebilecek durumda değilim maalesef ama hersey geçiyor
00 YorumlaBir an önce 1 e geçmesini
01 Yorumla
Soran1 ayinşallah. peki özel bir tavsiyeniz var mı?
- Devamını Gör (29)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat