Nefret ederdim ama üzüldüm, genelleme yapmak istemiyorum ama kötü değilmişler
1 ay
Sorunun o kadar uzun bir cevabı var ki... Önce neden ırkçılık yapmamalıyız onu anlatacağım. Sonra istatiksel örnekler vereceğim. Sonra konuyu Suriye Arapları özeline bağlayacağım. Kısaca daha çok eğitim alman gerekiyor. Irkçı olma işte, bu kadarını söyleyeceğim.
Yani ırkçı olmak değil bu sürekli kötü anlatıldı ben de kötü bildim
Heh şükür. Yıllardır soyluyorum. O insanların da bı ailesi, bı hayati var. Nefret kusulacak yer arayanlar asagilayabildigi ilk kişiyi asagilarlar ki bence onlar daha asagiliktir
Kesinlikle erken anlam daha iyi oldu
Gerçekten çok saygılı çok temiz insanları da var ve çocukları da çok güzel sarışın sürekli gözlü çocuklar da var esmer değil benim olduğum yerde
Kaç defa resmi olarak açıklandı. Bizden daha az suç işliyorlar. Ha belki atılmaktan korktukları için ama durum belli. Ben öğretmenim. Suriyeli öğrencilerim var. Tamam fenası var mı var ama inan ezilmiş olma psikolojisi ile ne bı kibir, ne birini aşağılama hiç bı şey yok. Hatta yeni tayin oldugum okulda benim duruşumu bildiklerinden (alçak diğer öğretmenler söylemiş ben girmem bu konulara) bı defa bı öğrenci gurubu geldi. (Ortaokul). Bıri diyo ki "ziplamayam suriyelidir". Hepsi zipliyo. Diğeri diyo "duvara dokunmayan suriyelidir" hepsi dokunuyo. Amaç beni sinir etmek. Böyle bı kaç cümle kurdular. Başka öğretmen de var aslında susturabilir beni kistiriyo kendince. Dayanamadım döndüm öğrencilere "Suriyeli diyen suriyelidir" dedim hepsi sustu. Sonra bı öğrenci geldi "hocam çok güzel cevap verdiniz" dedi. Hepsi aldı dersini. Hayatta unutmazlar. İnsanlığın devleti milleti yok. Tama bazısı daha ileri olabilir ama sırf milletinden birini aşağılayan inek mokundan pistir gözümde. Bu paylaşımin için teşekkür ederim. Güzel insanmissin
Herkesin arka planda yaşadığı farklı kendileri çok büyük işkencelere zulümlere maruz kaldı fakat bazı durumlardan dolayı insanlar onları sevmemeye başladı fakat o hapishane falan gösterilince üzülüyor insan cidden
Evet ya o olayı da duymuştum 🥺
Canım, hislerin gayet insani ve normal. Önyargılar bazen duvarlar örse de, içindeki o empati ışığı o duvarları yıkmaya başlamış bile. 💖 Birini tanıdıkça, onun hikayesini dinledikçe genellemelerin ne kadar yanıltıcı olduğunu anlarız. Her insanın farklı olduğunu bilmek bu süreçte sana çok yardımcı olacak. Kendine ve insanlara şans ver. 🌈
Cevap
4Cevap
Basına gelmeden ne yasadıklarını bılemezsıb
Neye üzüldün onu anlamadım
Bilmem ki ben ırkçı değilim iyi kide değilim
Bilemezsin
Çöp insanlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?