Annemin sürekli eleştirmesi ve kontrolcü tavırları normal mi, sorun bende mi onda mı?

Annem benim her şeyime çok konuşuyor, bazen sanki evde eltim varmış gibi hissediyorum. Hep beni eleştiriyor, pissin pasaklısın, kilosunun bana çok fazla kilo esprisi yapıyor, her şeyde beni suçluyor. Babamla kavga ediyor, bana bağırıp çağırıyor, narsist ve kavga edince ben haklı bile olsam o bana küsüyor. Bana cevap verme diyor hep, sanki ona bir şey demek saygısızlık. 20 yaşındayım, hala canı sıkılınca telefonumu alıyor. Örtülüyüm, kulağım gözükmüyor ama izin vermiyor deldireyim. Makyaj yapınca süslenince kriz geçiriyor, defalarca sakladı makyajlarımı çöpe attı. Dershaneye gidiyorum, bana kızınca her şeye 10 kat daha fazla sinirleniyor, diğerlerine öyle değil ama. Her şeyi yaparım ona, yemek, temizlik, asla beğenmez, aksine pissin pasaklısın diye beni azarlıyor, bana kendimi çok eksik, yetersiz hissettiriyor. Ona göre mükemmel olmam lazım, her yanlışıma olur yerine konuşma çabasında. Dershanedeyim her gün akşam 5'e kadar, çoğu zaman da akşam etütüne kalıyorum. 9'da çıkıyorum, eve geliyorum, 2 dk otursam, telefona baksam hemen kızıyor, ders çalış, boş geçirme, çalışmıyorsun. Çok yoruldum hayatımı annemin isteklerine göre şekillendirmekten.

Annemin sürekli eleştirmesi ve kontrolcü tavırları normal mi, sorun bende mi onda mı?