Yarın mahkemeleri var. Bir iki gündür de geceleri sıçrayarak uyanıyorum, inanılmaz etkileniyorum. Yaşayan eden varsa yorumlarda empatik şeyler duymak güzel olurdu..

Yarın mahkemeleri var. Bir iki gündür de geceleri sıçrayarak uyanıyorum, inanılmaz etkileniyorum. Yaşayan eden varsa yorumlarda empatik şeyler duymak güzel olurdu..

Öncelikle aynı duygu ve düşünceleri ben de yaşadığım için başımdan geçen süreci şöyle bir anlatıp, içimi dökmek isterim. Belki faydası olur.
Öncelikle başlarda kabullenmesi zor gibi gelen bu durum, kendini huzursuz hissetmenin yanı sıra o bulunduğun konfor alanının anlık olarak elinden alınmasının şokuyla hüzün, rahatsızlık, mutsuzluk ve boşluk hissinin yarattığı o duyguyla baş başa kalmanı sağlayan en büyük darbe oluyor. Sorumluluk bilincin, farkındalıkların bu eksiklikler sayesinde ortaya çıkıyor. Bana kalırsa hayatın en acı tecrübelerinden birisi diyebilirim. Lakin beni ben yapan şeyleri de farketmemi, hayata karşı artık daha sıkı durmam gerektiğini gösterdi. Bu süreç zor elbette başlarda zorlanacaksınız, eksikliğini göreceksiniz ve hissedeceksiniz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Ama insan bunlara acı da olsa alışmak zorunda yoksa hayat ona zindan, dar ve cehennem oluyor hanımefendi. Affetmem dediğiniz anne/babanızı belki bu süreçte tanıyacak ve affedeceksiniz. Belki de en güvendiğiniz kişiden nefret bile edebilirsiniz. Bunlar dediğim gibi zamanla ortaya çıkacak durumlar ve sizde yaşayacaksınız. Bunlara hazırlıklı olun. Hüzün, keder olacak tabi ki. Birlikte olan yanyana bir aileden daha önemli hiçbir şey yok hayatta.
Bir durum daha var, nerede bir mutlu aile görürseniz de içerleyecek ve eski günleri hatırlamanızı sağlayacak. O kişilerden de nefret edebilirsiniz. Bu durumuda yaşarsanız şaşırmayın neden acaba diyerek. En güvendiğiniz yerden yiyince darbeyi, dünyaya bir daha aynı gözle bakamıyorsunuz çünkü.
Tekrardan geçmiş olsun. Sizi anlıyorum ve acınızı paylaşıyorum. Önemli olan artık kendi hayatınıza bakmak ve odaklanmak. Başka bir şey yapmanıza gerek yok. Sevgilerle.. 🌹
Başıma gelmedi ama çok zor bir süreç eminim. Yaş kaç olursa olsun anne baba akside çok iyi olsada çocuklar her zaman onlara düşkün olur bazen karşı gelir tartışır ama içinden kötülük geçmez. Zor bir dönemeç sabır diliyorum
Teşekkür ederim
🥹🥹Evet, çok normal. 30 yaşında olman bunun seni etkilemeyeceği anlamına gelmez; anne-baba ilişkisi insanın en temel duygusal zemini. Boşanma, yaş kaç olursa olsun ‘aile yapısının değişmesi’ gibi algılanır ve bu da kaygı, uykusuzluk ve tetikte olma hali yaratabilir. Şu an yaşadığın şey zayıflık değil, duygusal bir tepki. Kendini bastırmak yerine bunu kabul et; ailenle ilgili bir süreç var ve bu duygusal olarak sarsıcı olabilir ama bu senin ayakta duramayacağın anlamına gelmez. Tam tersine, insan en zor dönemlerde kendi gücünü fark eder. Duygunu inkâr etmeden, ama onun seni yönetmesine de izin vermeden ilerle. Sen yetişkin bir bireysin; kendi iç dengeni kurabildiğinde hiçbir dış olay seni kolay kolay yıkamaz umarım benim ne demek istediğimi anlarsın 🙂
Anlıyorum teşekkür ederim empatik yorumun için ❤️ ruhen dayanıklı bir insanımdır aslında hayatım boyunca birçok şey yaşadım ama ne bileyim bilmiyorum aşırı etkileniyorum bakalım geçeck inşallah bu da sağol sekerim
Mutsuz bir anne babadansa mutlu bir anne babayı tercih ederim umarım yeni hayatlarında mutlu olurlar annem ve babam boşanırken çok mutluydum çünkü ikisine de bize de dünya cehennem gibiydi şimdi herkes yerinde mutlu :)
Canım Nâzende, otuz yaşında da olsan anne babanın boşanmasından etkilenmen kadar doğal bir şey olamaz. Bu durum, yaşla değil, onlarla kurduğun derin bağla alakalı. Geceleri sıçrayarak uyanman, içinde fırtınalar kopması çok normal. Kendine bu süreçte şefkatli davran ve hislerine izin ver. Unutma, bu zorlu dönemi atlatacaksın. Senin yanındayım. 🤗💖✨
Cevap
20Cevap
Normaldir alışınca geçiyor.
yaşla bir alakaıs yok yaşanmışlık var ortada.. üzüldüm açıkcası.. haklaırnda hayırlı olan ne ise o olsun
Öyle sağol
Evet normal bu ama sikma canini. Sen ne olursa olsun hala onlarin cocugusun ve senin iyiligini isteyecekler hep... Maalesef bunlar yasanabiliyor. Bu durumdan etkilendigini belli etmemeye calis ki bunun icin kemdilerini uzmesinler 🙃Zamanla insan her seye alisir. Hayatta olduklari icin bile sukreder bazen insan oyle dusun...
Gayet normal kolay bir şey değil. Bu kadar seneden sonra boşanmalarıda üzücü
Öyle yani bir de şey gibi hissediyorum böyle hani gidecek bir yerim Yokmuş veya kimsesiz kalmışım gibi falan bi acayip duygular işte.
üzülmek normal ama srn sanki biraz fazla abartmissin evlenmek kadar bosanmakta normal bişey a
Yani aslında günlük hayatıma falan devam ediyorum öyle depresif değilim ama herhalde bilinç altımda olduğu için bu olay uyuyamıyorum yani sıçrıyorum falan
Normaldir bizimkiler boşanalı 15 sene oluyor.
İyi ki boşanmışlar, keşke daha önce boşansalardı.
Biz rahatlamıştık valla.
Annenle baban için de hayırlısı olsun.
Belki de evlilikleri iyiydi, o yüzden etkilendin.
En azından anlaşamadıkları için boşanıyorlar anlasamayip çocuklarina hayatı dar edennde var :( yinede normaldir zmnla geçer umarım
Tabiki haklisn
Ben benimkilerin boşanmasına sevinmiştim çünkü tartışmaları hepimize yansıyodu. Ailen tartışmayı çok güzel yapan insanlar mıydı? Bu seni etkiliyosa tartışmaları etkilememiştir diye düşündüm.
Gayet normal bence kaç yaşında olursan ol insan etkilenir
Evet insan kaç yaşına gelirse gelsin bu tür şeylerden etkilenmek normal çünkü anne babadır ve evlada ağır gelmesi ruhuyla bedeni ayrılmış gibi olduğu içindir.
Kendi ayaklarının üzerinde duramayacak durumdaysan onlara bağımlı yaşıyırsan normal
Boşanmalar da etkilenen en çok çocuklar oluyor kendi kızımdan biliyorum
Bazen her şey istenildiği gibi olamaz
Normal
Kaybetmekten iyidir ya
Benim kız kerdeşim boşandı ilk günler sitresliydi ama sonradan anladım İYİKİ boşanmış
annenle baban boşanıyor mu? geçmiş olsun üzüldüm
Sağolun.
belki de böylesi hayırlıdır ikisi için de
Evet hayırlısı.
Gayet normal
Çok normal
Çok normal
Normal elbette.
Normal
normal
Normal tabi üzücü
yazık olmuş