1 ayHocam Ben böyle bir evliliği kendi ailemde gördüm.
Anannem ve dedem birbirlerine gerçekten aşık bir şekilde yaşayıp öyle vefat ettiler.
Dedem iş adamıydı, varlıklıydı ama en büyük zenginliği merhametiydi. Yetimlere yardım eder, insanlara ev açardı. İyi niyeti çok suistimal edildi, yakınlarından büyük ihanetler gördü. Yıllarca sigara içtiği için gırtlak kanserine yakalandı.
Son zamanlarında yoğun bakıma düştü. Doktorlar sürekli kan veriyordu ama bedeni artık dayanamıyordu. Günler geçtikçe elden ayaktan kesildi ve sonunda bitkisel hayata girdi.
İşin beni en çok etkileyen kısmı ise şu oldu:
Dedem hastaneye kaldırılmadan önce ananneme dönüp şöyle demiş:
“Hanım, şimdi bir dua edeceğim. Amin der misin?”
Anannem de “Derim tabii, ne diye dua edeceksin?” deyince dedem:
“Allah’ım birbirimizin acısını göstermesin. Birimizi diğerine muhtaç bırakmadan, birbirimizden habersiz al canımızı.”
demiş.
Anannem ağlayarak amin demiş.
Dedemden kısa süre sonra anannem de hastanede, muayene sırasında vefat etti.
Birbirlerinden sadece bir gün arayla gittiler.
Çocuktum ilk karnemi almış onlara getireceğim esnada zil takıp oynayan yengemden öğrendim ölüm haberini Ağladığım ve üzüldüğüm süreci net hatırlamıyorum fakat Annemin dediğine göre günlerce ağlamışım. Tek hatırladığım bir türlü inanamıyordum öldüklerine ve anannemi kırmıştım bir ara O söylediğim laf yıllarca yük oldu bana.
Şimdi dönüp bakınca anlıyorum; gerçek sevgi hâlâ var ama artık çok nadir. Ego savaşlarının, yapay ilişkilerin arasında iyi bir insan bulursanız kıymetini bilin. Çünkü huzur, dış görünüşten ya da gösterişten çok daha değerli.
21 Yorumla- 1 ay
"Allahım bize birbirimizin acısını gösterme Birbirimizden habersiz al canımızı birimizi diğeri olmadan yaşatma" diye dua edince anannem ağlayarak amin demiş, dağınık yazı için kusura bakmayın. 🙌🏻
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 436 cevap paylaştı. Var Rahmetli annanem ve dedemin ilişkisi ben bire bir ilk gözden gören birisi olarak söylemek istiyorum ikiside çok tatlı insanlardı her gittikleri yerde saygı ile karşılanırlardı bir gün olsun bir birlerine kötü söz söylediklerini duymadım kavga ettiklerini görmedim her zaman iyi ve şefkatli insan oldular ölene kadar da birlikte kaldılar
20 Yorumla
1 ayTürkiye’de az var. Çünkü erkek anneleri sapık, erkekler pısırık. Oğlu kocası, gelinini kuması gibi gören kadın sapık değil de ne? Kocasından sevgi görmemiş kadınlar oğullarını sahiplenir deyip asıl suçluyu erkek gibi gösterseler de alakası yok. Kocasından sevgi gören kadın da sapıklık yapabiliyor. Karısından sevgi görmemiş erkek damadını kuma gibi görmez. Böyle kötü huylar maalesef kadınlarda var. Tedavi olmaları lâzım. Erkekler annelerine hadlerini bildirseler, bu kaynanalar bu kadar terbiyesizlik yapamaz. Karısı için karısını üzen hadsiz annesini dövmeyecek olan erkek evlenmesin. Erkek eşine sahip çıkmak zorunda. Anne oğlunu doğurup büyütünce onun işi artık biter. Anne geçici, eş kalıcıdır. Anne çocukluk bitene kadar, eş ömür bitene kadar lazımdır. “Anne bulunmaz, eş bulunur” diye anneyi eşe tercih etmek, fransiyumu altına tercih etmek kadar aptalcadır. Fransiyum altından daha az diye altından daha değerli olmaz çünkü değeri sayı değil nitelik belirler. Anne oğlunu karısı için doğurup büyütür, oğlu evlenince asıl sahibine teslim eder. Artık ona susup oturmak, uzaktan izlemek düşer. Gelin adayları kaynananın gözünü en başından korkutmalı, soğuk ve sert olmalı. En başında yüz verirseniz tepenize çıkarlar. Kaynananıza soğuk olup eşinizi manipüle edin; mutluluğun formülü bu. Çünkü maalesef Türk erkekleri çocuk gibiler, olgunlaşmıyorlar; sizi elin kadınına ezdirirler. Bu yüzden sizi değil, annelerini savunurlar.
30 Yorumla
"Valla kızlar, 'mutlu evlilik' dediğiniz şeyin perde arkası genelde çok başka oluyor, kendimizi kandırmayalım. Çevremde görüyorum; kız gidiyor 1.90’lık, kemikli yüzlü, tabiri caizse tam bir 'aygır' olan exini unutamıyor ama gidip geleceğini garantiye almak için 1.75’lik, iyi maaşlı, efendi bir mühendisle ya da memurla evleniyor.
Adam sanıyor ki karım beni çok seviyor, halbuki kız o adamın sadece sunduğu imkanları ve cüzdanını seviyor. Yatak odasında o eski sevgilisindeki derinliği, o baskınlığı ve o genetik üstünlüğü bulamayınca da evlilik 'sağlıklı' değil, sadece 'katlanılabilir' bir hal alıyor.
Bence bir kadın gerçekten genetik olarak hayran olmadığı, yanında kendini minicik ve 'fethedilmiş' hissetmediği bir adamla evleniyorsa o evlilikte gerçek mutluluk imkansız. Adam 'beta' bir sağlayıcı olmaktan öteye gidemez, kadın da ömür boyu o eski heyecanların yasını tutar. Yani ölene kadar süren şey mutluluk değil, genelde karşılıklı bir tiyatro ve mecburiyet oluyor. Ben şahsen yanında 'Chad' gibi durmayan bir adamla aynı eve girip ömrümü çürütmem, vizyon meselesi sonuçta."11 Yorumla- 1 ay
Eski sevgilim yok öyle dalyan gibi ama bahsettiğin 175 adamla evliyim. Biraz haklısın ama Chad gibi adamla evli arkadaşımda mutsuz. Bende mutsuzum
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, kesinlikle var! 🥰 Evlilik dediğin karşılıklı sevgiyle, anlayışla ve emekle büyüyen bir yolculuk. Önemli olan zorluklarda birbirine sımsıkı sarılmak, değişime ayak uydurmak ve her yeni günü birlikte coşkuyla karşılamak. Eşimle biz de bu yolda yürüyoruz, aşkımız zamanla daha da derinleşiyor. Yeter ki emek ver, sevgiyle yaklaş. 💖✨👫
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
60Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 1 ayevet çok var
00 Yorumla
1 ayayyy tatlim gercekten cok safsin tamam mi oyle olene kadar mutluluk falan ancak masallarda olur eger yanindaki erkek seni o yataktaki performansiyla cervixine kadar doyuramiyorsa o evlilik uc gune huzurevi yil donumune doner benden soylemesi ;)
kizlar dürüst olalim o cervix vurusu olmayan bi iliskide kadinligini hissedemedigin icin bi sure sonra o "iyi kalpli" ama yetersiz kocana karsi icinde sadece nefret birikio... sonra neden aldatmalar artti diyolar!! e sen gidip 15 cmlik vizyonsuz bi tiple evlenirsen ruhun da vucudun da ac kalir tabi tamam mi?
gercek mutluluk o her gece seni tam anlamiyla tamamlayan o derinligi hissettiren 1.90lik kumral bi devle olur anca... o doluluk hissi yoksa o evlilik sadece ayni evde yasayan iki arkadasliktan ibarettir valla hic kendinizi kandirmayin o cervix vurusu yoksa o ask da biter o sadakat de biter her sey biter yaniii bayyyy :DDD
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı.
1 ayEvet var.
Kimi bunun farkına eşlerden biri diğerini kaybedince anlıyor.
(Gerçekten mutlu bir hayatının ve ilişkisi olduğunu.)
Kimi hala yaşıyorken bir birine yaşatıyor.
Ancak bunu yaşayabilmek ve yaşatabilmek için önce insan olabilmek ve insan tanımını doğru yapabilmek şart maalesef.
Doğruları ve gerçekleri bilmek yetmez.
Bunları kişi kendi hayatına entegre edebildiği ölçüde ya mutlu olur ya da mutsuz.10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. evlilik var mı bi kere soru o. bu biraz devletin aile on yılı ilan etmesine 3 cocuk yapın demesine benziyor. o zamanda bu dusunce geciyor aklımda. ya insanlar evlenmiyor. ne cocugu. evlenmeden cocuk yapılabilir ama toplum ne kadar da esnesede aile icindeki gibi sayı olmaz. o kültür su anda yok olcak gibi de değil yakın zamanda. mesele evlenmiyor insanlar. onu bırak cok kısı sap. manitasız. cillop gibi kızlar boşta. guvenmiyor kımse kımseye. bi de herkes asırı ozgur artık.
10 Yorumlamutluluk ve sağlıklılıktan ne beklendiğine bağlı 😊 sorunsuz, emeksiz, sorumluluksuz yaşamaya odaklı bir nesle hiç bir evlilik sağlıklı ve mutlu gelmez.
426 Yorumla
Soran1 ayÖyle bişey kastedmiyoruz tabikide ama
- 1 ay
yanlış anlamayın beni her 3 yeni evliden 2 si çok geçmeden boşanır durumda, bu evlilik muessesesinin bozukluğundan değil illaki taraflarda bi problem var di mi? Derinlemesine çevremde vukuu bulan ayrılıklara bakınca çoğu evlilikte niyetin "yuva" olmak olmadığı sonucuna varıyorum. İnsan birşekilde büyüdüğü ortamı örnek alıyor ya kendine kendi aileme bakıyorum annemle babam görücü usulü evlenmişler, yaşım 34 olmak üzre bir kez olsun yüksek sesle kavga ettiklerini duymadım. Mutlu ve sağlıklı bir evlilikleri var, Babaannem ve dedem rahmetlilerin de öyleydi mutlu ve sağlıklı bir evlilikleri vardı. Çünkü neyin ne olduğunu kavrayabilmişlerdi, çünkü dünya "kendi" etraflarında dönmüyordu ve bunu biliyorlardı.
- 1 ay
böyle bi ortamda büyüyünce, mevcut düzende bana yalnızlığı seçmek düşüyor çünküüü bu devrin insanı değilim moduna giriyor insan. Bende öyle oldu. Doğum günümü hatırlamadı diye boşanan, yataktaki performansından ötürü birbirini aldatan, eşine ettiği hizmetten rahatsız olan (kadın veya erkek), maddiyat ve keyf üzere inşaaya odaklanılmış hayatlar.
Soran1 ayİki taraf benim dediğim olsun dediği için boşanıyorlar bence
Soran1 ayÇok kötü bence de hizmet ettiği için rahatsız olan herkes ne yapması gerektiğini bilmeli kimse kimseye yük olmamalı yok şu kadın işi erkek işi diye bişey yok
Soran1 ayRol çalmayı biraz açar mısınız ne yapınca rol çalınıyor merak ettim
- 1 ay
Şimdi ben dümdük konuşunca cinsiyetiçiye çıkacak adım ama doğru tektir. Geçim erkeğin sorumluluğudur, kadın bu rolü çalmayacak. Çocuklar bakıcıların, kayınana kayınbabaların değil annenin sorumluluğudur bu rol anneden çalınmayacak, anne bu rolden "kendi ayakları üzere durmak" uğruna kaçmayacak. İş erkeğin sorumluluğu olduğu için, ev kadın sorumluluğu olacak (erkek hiç bişey el atmasın demiyorum)
Soran1 ayİş erkeğin sorumluluğu olsa bile el atacak
Soran1 ayBoş zamanlarında değil yorgunlugu geçince el atmalı hemen
- 1 ay
Madem açık konuştum açık açık devam edeyim. Erkek kadına köledir geçimde, kadın erkeğe köle değildir hiç bir şeyde. Birden fazla çocuk olan hali hayal edemiyorum ama çocuksuz halde düşünürsek olayı, kadın er kişi eve geldiğinde onla vakit geçirebilmek için iş bırakmamış olur, yetişmediyse işler erkek hatun kişi ile vakit geçirebilmek için hatuna yardım eder. Ama Er kişiyi de hatun kişisine de öncelikle soluklanabilmek, dinlenebilmek hali lazım gelir.
Soran1 ayEvet şimdi oldu
- 1 ay
Çok güzel yazmışsınız fakat kadınların da mesleğinin olduğunu ve çalışabildikleri detayını atlamışsınız sanki. Dışarıda çalışmak evdeki sorumluluktan kaçmak demek değildir ki. Hayat müşterek sonuçta.
- 1 ay
@Nightwalk35 söylediğim gibi ben çocuğun bakıcı, kayınana, kayınbaba elinde değil öz annesiyle büyümesi gerektiğini düşünüyorum. Çocuk yoksa evlilikte kadın istediği işi yapsın hatta evde hiç bi işe bakmasın "benim" gözüme batmaz. Ama çocuk varsa değişiyor durum.
- 1 ay
Çalışan annelere 2 sene ücretsiz izin hakkı veriliyor çocuklarına bakabilmeleri için. Çocuklar belli bir yaşa gelince de çalışmaya devam edilebilir. Yani çocuk bakmak, yetiştirmek için fiziksel olarak gereken çaba birkaç yıldan ibadet. Geriye kalan zamanlarda herkes işinde gücünde çalışabilir. Çocuk ile ilgilenmek hem anne, hem de baba için ömür boyudur zaten. Çocuğun tüm sorumluluğunu anneye yüklerseniz babalık kavramı nerede kalıyor?
- 1 ay
@Nightwalk35 çocuğun tüm sorumluluğunu anneye yüklemiyorum. Allah evin geçimini erkeğe sorumluluk kılmış, evde olduğunda erkek babadır ilgilenecek ama çocuk iki tarafta çalışıyor diye ana babayı akşamdan akşama görmeyecek. Bunu söylemek istiyorum.
- 1 ay
Tamam o konuda haklısın
- 1 ay
Ama dediğim gibi yani çocuğun fiziksel bakıma muhtaç olduğu süre birkaç seneden ibaret. Anne sadece o süre zarfında çalışmasa yeterli. Ondan sonrasında çocuk zaten kreşe, okula başlıyor, sosyalleşmeye ve bireyleşmeye adım atıyor. Bu süreç de kadın için çalışmaya bir engel teşkil etmiyor
- 1 ay
@Nightwalk35 öyle moda moda huşuu içinde ibadet halinde bir hayatım yok ama Allah'ın yüklediği sorumlulukları es geçerek, zorunda olmadığımız şeylere de zorunda havasına girip aslında aile yapısını hiç etmek isteyenlerin ekmeğine bal sürdüğü için üzülüyorum ben. Cinsiyetçilik yapmıyorum, Allah'ın yüklediği sorumluluktan konuşuyorum. Daha iyi bi hayat daha rahat bi hayat çift maaş da çift maaş sonra baba polis ana öğretmen çocuk katil oluyor.
- 1 ay
Elbette Allah evi geçindirme sorumluluğunu erkeklere yüklemiş zaten bu konuda tamamen hemfikiriz de, yine aynı Allah kadınların çalışmasına yasak koymamış sonuçta öyle değil mi? Hem annenin hem de babanın çalışmasını çocuğunun katil olmasına nasılsın baglayabiliyorsun? Birbiriyle çok alakasız konular. Benim de annem babam ikisi de çalışıyordu ama çok şükür ne katil oldum ne de suça karıştım. Çalışmak çocuk yetiştirmeye engel değil. Bu durum çalışmaktan bağımsız olarak çocukları doğru şekilde yetiştirmek ve doğru eğitimi vermek ile ilgili. Dediğinde haklı olsan annesi ev hanımı olan hiçkimsenin suça bulaşmamış olması gerekirdi. Lütfen mantıklı tezler ileri sürelim.
- 1 ay
@Nightwalk35 kadına çalışmak yasak veya her çalışanın çocuğu kötü veya çalışmayanların çocuğu iyi anlamında vermedim o örneği, dünya derdine düşüp çocuklarımızı hiç ediyoruz anlamında söyledim. Hz Hatice tüccarken ben kadına çalışmak yasak nasıl diyeyim. 🤝
- 1 ay
Tamam şimdi anlaştık 👍🏻👍🏻
- 1 ay
@Nightwalk35 💐 🤝
- Aile & Toplum konusunda 728 cevap paylaştı.
1 ayBen yeni evlenmiştim fakat şu an boşanma aşamasındayım. İlk olarak aşk ve sevgi geçici ama saygı her şey saygı var ise kalıcı, mutlu ve huzurlu evlilikler oluyor.
Birde eşinle aynı fikirlere sahip olmak en iyisidir…00 Yorumla
1 ayÖlene kadar mutlu ve sağlıklı bir hayat geçiriyor musun? Hayır. Bunu evlilikten beklemek bana saçma geliyor. Tabiki evlilik çok güzel bir şey ancak inişleri çıkışları olacak, mutlu ettiği veya mutsuz ettiği zamanlar olacak. Hayat gibi..
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Her evlilikte problemler olur. Her zaman güllük gülistanlık olmaz. Ölene kadar evli kalan coook kişi var. Insan bir defa kafasinda Ayrılırım düşüncesi varsa zaten o evlilik gitmez. Bir defa bu dusunceden kendinizi soyutlamaniz lazim
00 Yorumla
1 aySevdiğim kız ile birbirimize sözümüz var
Evlendiğimizde bir dağ evinde Ömür süreceğiz insansız teknolojisiz
Yapay ve boş insanlardan uzak
Kendiside kabul etti En iyi mutluluk bence bu
Yoruldum
Dövsende sövsende bir şey anlamayacak insanların suratına bile bakasım yok.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 964 cevap paylaştı.
1 ayÖlene kadar süren evlilikler var ama mutlu olduğu şüpheli..
42 Yorumla- 1 ay
- Aile & Toplum konusunda 6,9b cevap paylaştı.
m 1 aySadakatli ve beyni çürümemis kişilerin hayatı öyle. Diğerleri ise ne yaptığını bile bilmeyenlerdir
10 Yorumla
1 ayHerkes kötü, samimiyetsiz, iğrenç ve aşağılık ç değil tabi. Düzgün iyi insanlar birbirini bulursa mutlu evlilikler ortaya çıkar.
10 YorumlaVar ama ciddi evlilik düşüne kadın kaldı mı onu bilmiyorum
20 Yorumlaİşte böyle büyük beklentiler mutsuzlukların giriş kapılarıdır. Evlilik hayatım ta kendisidir ve iniş çıkışlarla doludur
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Vardır belki. En iyi evlilik çocuksuz evlilik. Zaten bir bebeğin altını bezlemek büyütmek bile çile.
00 Yorumla
1 ayDoğru insanla denk gelen evlilikler günümüzde çok az, eski evlilikler belki..
10 Yorumla
1 ayYok denecek kadar az. Dört duvar arasında ne olduğunu bir Allah bilir bir de ilgili iki kişi.
00 YorumlaBir gün evlenmeyi başarırsam bu soruya o zaman bakarım.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Var sancak henüz yaşanmadı. Ben daha bekliyorum. 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayStabil sürekli mutluluk diyorsan asla öyle bişey yok ama ortalamasını alırsan mutluluk ağır basar sevgi varsa
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
1 ayHayat böyle bir şey değilki.
İnişli çıkışlı her zaman.
Evliliklerde böyle. Önemli olan devam ettirebilme gücüne sahip olmak.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 ayHayır, bu boş inançla evleneyim demeyin, yoksa üzülürsünüz
11 Yorumla
Cevap sahibi1 ayİmkansız diyen abiyi dinleyin siz
1 ayAmcamlar en yakın örneğim yıllardır birbirine çok saygılılar hâlâ tabiki de bunu amcamın cenazede gecelikle akrabaların önüne çıkan sevgilisine borçlu yengem
00 Yorumlaailesinden kopan ailesiyle evli olmayan erkekle evlenirseniz sağlıklı bi evliliğiniz olur
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 ayVar ama duzgun insana denk gelmek onemli. Fakat geçmişte bence daha cok vardi. Su anda seçenek cok fazla. O yüzden herkes başkasının pesinde elindekiyle yetinen az sayıda var. Evliler daha av peşinde gördüğüm kadarıyla
10 Yorumla
1 ayVardır ufak şeyleri sorun etmeyen kavga kaos çıkarmayan sorunları ortak çözen gözü para malda olmayan piskopat sevmeyenlerde
00 Yorumla
1 ayYok bence br süre sonra alıltık artık be ye dönüyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 644 cevap paylaştı.
1 ayVardır illa ki
10 Yorumla
1 ayvardır.. dizilerde, filmlerde falan mesela;)
00 YorumlaEskiler öyleymiş
00 Yorumla
1 ayvardır elbette
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Var da istisna çok az
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
1 ayÇok nadir de olsa var
00 Yorumla Saygı ve sevgi olursa olur yoksa yok
00 Yorumla
1 ayVar da size yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Herkes istiyor ama yapacak yok
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
1 ayBence yok olsada aşırı nadir
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. evet oyle evliliklerde var
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı.
1 ayVar tabi olmaz mı
00 Yorumla Pes etmeyeceğim bulacağım bende
00 Yorumlaİyi sevişen insanlar bir ömür mutlu olur hardcor
00 YorumlaSanmam keşke olsaydı beni bulsaydi🙏🏻
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,8b cevap paylaştı.
1 ay:))) motonoslasip suren vardir belki
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Var tabi. Karşılıklı iyi niyet olunca.
00 Yorumla
1 ayEskilerden görüyoruz, örnekleri var
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 354 cevap paylaştı. Hiç zannetmiyorum
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 ayBen ile yenneferin evliliği
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 ayVar ve çok imreniyorum
10 YorumlaAz da olsa var gibiler.
30 YorumlaVar ama çok dikkatli bi seçim gerektirir
20 YorumlaEvleneceksin heralde
03 Yorumla
Soran1 ayBöyle evlilik hayalini kurabilirim 😍😍
Soran1 ayTeşekkür ederim
Vardır fakat nadir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 373 cevap paylaştı.
1 ayVar.
10 Yorumla Ona inanarak yaşıyoruz
10 Yorumla
1 ayYoktur
10 YorumlaBen 17 yıllık ilişkimleyim galiba olur ya
12 Yorumla
1 ayVardır çok var
10 YorumlaVar tabiki
10 Yorumla
1 ayOlabilir bence neden olmasin
10 Yorumla
1 ayVar tabi