Yani anne babası ile pek arası yok ve iki taraftan da üvey kardeşleri var. Benim için sorun değil ama ailem duyunca karşı çıkar gibi hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım?
1 ay
Yani anne babası ile pek arası yok ve iki taraftan da üvey kardeşleri var. Benim için sorun değil ama ailem duyunca karşı çıkar gibi hissediyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Ailesi düzgün olmayan biriyle evlenmek beni çok korkutur ama sırf bu yüzden sevdiğim insandan vazgeçmek de istemem. Sonuçta hiç kimse kendi ailesini seçemiyor ve o insanın da bu durumda bir suçu yok. Benim için önemli olan, onun ailesinin yanlış davranışlarını ne kadar benimsediği veya onlara ne kadar mesafe koyabildiğidir. Eğer kendi sınırlarını çizebiliyorsa, ailesinin hatalarını görüp onlardan farklı bir hayat kurmaya kararlıysa ve beni o olumsuz ortamdan koruyabiliyorsa bu evlilik yürüyebilir. Ancak ailesine bağımlıysa, onların haksızlıklarına göz yumuyor ve bana da yansıtıyorsa, o zaman ömür boyu bu huzursuzluğu çekemem. Evleneceğim kişiyle yeni ve temiz bir sayfa açabileceğime inanırsam bu riski alırım, aksi halde sadece bir kişiyle değil, onun problemli ailesiyle de evlenmiş olacağımı biliyorum.
Şöyle, bir çocuğun annesinin babasının ayrı olması ya da üvey kardeşlerinin olması falan bunlar önemli değil. Önemli olan o çocuğun nasıl bir evde büyümüş olmasıdır ve günümüzde ailesiyle iletişimidir. Çünkü şekerim, sen bu adamla aile kurmayı planlıyorsan, “aile” anlayışınızın örtüşmesi lazım. Ailesiyle kopuk olan biri aile olmayı bilmiyordur. Elinde olsun ya da olmasın, haklı ya da haksız, büyüğündür diyemeyen kişi, aile de hiyerarşi bilmiyordur. Aileyle iletişim kesilebilir, ne bileyim her ailenin zor bireyleri vardır mesafeli olduğumuz, ama aile olmak, gerektiğinde hepsini görmezden gelip iyi günde (düğün dernek) ve kötü günde (cenaze taziye) bir araya gelebilmek demektir.
Yani ben şunu söylemek istiyorum aile ortamı geldiği yer evet önemli. İnsan ister istemez etkilenebiliyor. Ama önemli olan şudur sınır koyabiliyor mu sorunlu tarafları fark edip üstüne çalışmış mı kendi hayatını kurabilecek ve ilerletebilecek bir potansiyeli var mı sana olan davranışları nasıl bunlar önemli bence.
Çünkü tek taraflı sadece bir etken yüzünden bir insanı silmek bence doğru değil çünkü insan ailesini seçemiyo. Ama karakterini duruşunu bir yere kadar kendisi inşa ediyor. Hem ülkemizde ailesiyle problem yaşayan sıkıntısı olan birçok insan var Bu insanları çöpe mi atalım ne yapalım yani? Bu insanlar mutlu olmayı hak etmiyor mu? Evlenmesinler mi Ne kadar saçma
Evlenirken yalnızca o kişiyle değil, ilk önce onun ailesiyle evlenmiş oluyorsun. Misal bayramda onlara gitmen gerek, düğünde, sünnette, bebekte, gülmede, ağlamada... Her şeyde yüz yüze bakmak zorundasınız. Cenazede bile. Bu yüzden aile çok önemli. Onu düşünerek karar ver derim
Canım, önemli olan evleneceğin kişinin kalbi ve karakteri. Aile bağları herkeste farklı olabilir ve bu, kişinin kendi değerini belirlemez. Kendi ailenle konuşurken partnerinin sana hissettirdiklerini, iyi yönlerini anlatırsan belki onlar da anlayışla yaklaşır. Önemli olan senin ve eşinin birbirinize olan sevginiz ve uyumunuz. 🥰 İç sesini dinle ve mutlu olmaya odaklan. 🧘♀️💖
Cevap
34Cevap
ben evlenirim.
Evlenilmez. Bence evlilik sadece iki insanla sınırlı bir konu değil; aile yapısı ve geçmiş de uzun vadede önemli bir etki yaratabiliyor. Anne babasıyla ciddi bağ sorunları olan, parçalanmış ve karmaşık aile ilişkileri içinde büyüyen biriyle evlenmek ileride farklı problemleri beraberinde getirebilir. Çünkü insan farkında olmadan büyüdüğü ortamın izlerini taşıyabiliyor. Bazen sadece “benim için sorun değil” demek yetmez; uzun vadede aile uyumu, geçmiş travmaların ilişkiye yansıması ve çevresel etkiler de önemli hale gelir. Bu yüzden böyle bir konuda çok dikkatli düşünmek gerekir.
Önemli olan karşı taraf, ailesinin seviyesizliğinin farkında mı ve sizi o aileyle ne derece muhattap ediyor, bu önemli. Tamam aile bu atsan atılmaz satsan satılmaz ama kendini geliştirmektir esas ve artık senin ailen eşindir, bunu unutmamak lazım.
Alışkanlıklarin ve karakterin irsiligi vardır tecrübeyle de bu soze katılıyorum bazen arada farkındalık yaşayıp ailesinden daha çok kendini gelistiren , ailesine sahip çıkan değer veren insanlarda var elbette.. Eş namzetini iyi analiz et tanımadan, emin olmadan girme asla..
düzgün olmayandan kasıt ailesi ve / veya kendisi suça karışmış kişilerse, ahlaki açıdan yozlaşmış kişilerse evlilik zor olur ben kesinlikle bu kişilerle evliliği tavsiye etmem. Boşanmış ailelerin çocukları mutlu evlilik kurabilir mi diye soruyorsan bu konunun uzmanı değilim, bilimsel ve istatistiksel çalışmaları okumadım ama sadece kişisel kanaat olarak söylüyorum, armut dibine düşer diyeceğim...
Evlilik öncesi bakılması gereken önemli bir şey. Yalnız tek başına bu konuyla karar verilecek bir konu değil.. benim eşimle ilk tanistigimizda ailesiyle normal bı aile gbiydi. Hem anne hem babasının ikinci evliligi. Yani herkesin birbiriyle sorunları var... Annesi baya problemli birisi. Aile bağları çok farklı... Eğer niyetlendiysen ailenle görüşmeden önce sen onun ailesiyle tanismalisin.
Anne babasıyla niye arası yok? Büyürken neler yaşamış? Bunlar terapiyle aşılabilir. Aile problemi yaşayan bir sürü insan var. Çöpe mi atalım o zaman bu insanları? Başka biriyle tanissan onun da ailesiyle problemi olabilir. Senin ailenin izin vermeme durumuna gelince, hayatınla ilgili her konuda son kararı sen vermelisin. Veremiyorsan evlenme zaten..
Aile ilişkisi şu açıdan önemli Eğer aile ilişkiye sıcak bakmıyorsa sürekli müdahale etme gereksiniminde bulunuyorsa, abartılı düşüncelere sahipse en önemlisi kendi çocuğunu da o şekilde büyüttüyse bu sorun olabilir.
Ama çocuk onlardan çok ayrı düşünüyorsa onlara bağımlı değilse ailesi ile arasında saygıyı bozmayacak ölçüde mesafe varsa ailenin düzgün olup olmamasının bir önemi olmaz.
Alimden zalim, zalimden alim doğar derler. Bu hiç belli olmayabilir. Ama baska bir atasözü da Armut dibine düşer de diyor. Yani bana kalsa sıcak bakmazdım
Anne babası ayrı diye aile yamuk mu oluyor kahjsjs ben ilk soruyu okuyunca ailesi sorun yapan herşeye karışan bir şey sanmıştım öyle olsaydı olmazdı ama sırf anne babası ayrı diye senin böyle olman saçma kjdjjd
Yarın problem çıktığında ki çıkması çok olası bir durum sen beni biliyordun kimle evlendiğini biliyordun der. Emin ol normal ailelerin bile ailesi her ota b*ka karışıyor bir üveyler felan uğraşırsın...
Karşı tarafın ailesi büyük sorun... eğer seni muhattap etmeyecekse ilişkine devam edebilirsin... yok iyide olsam kötüde olsam eğer ciddiye dönersek iyi geçin derse... ki böyleler... o zaman yoluna bak
Sadece eşinle evlenmiyorsun ayrıca ailesiylede evleniyorsun aile çok önemli
Şimdi karşı tarafın ailesi sorunlu ise eğer sana sürekli müdahale etmeye çalışırlar evleneceğin adam buna müsaade etmeyecekse sorun olmaz Ailesiyle evlenmiyorsun neticede.
Armut dibine duser.. cok cook iyi dusun. Ne kadar vicdan, merhametli olsada buyudugu yer orasi.
Bence çok insafsızca olur bu. O insanın da sevilmeye ihtiyacı vardır.
Unutma sadece siz değil aileler de evlenicek ailenin sorun çıkaracağını düşünüyor ya da hissediyorsan hiç kalkışma derim
Ailesi ile evlenmiyorum sonucta arada olan mesafeyi korursak bi sorun çıkmaz diye düşünüyorum
Ailesine düşkün değilse sorun yok beni sevmesi değer vermesi sadık ve dürüst olması yeterli
Ailedeki tüm kötü enerji ona sirayet edebileceği için hayır
Ailesiyle görüşmemesi benim için sorun değil
psikolojik sıkıntıları olan bir ailesi varsa evlenilmez, kurtulamazsınız
ailesi evlilikte her şeye dahil olmayacaksa evlenilir
Evlenilmez sadece eşinle değil ailesi ile de evlenıyorsun
Hayır asla aile evleneceğim kadının yansımasıdır aile. aile kötüyse sıkıntı
Evlenirim ben
Ailesi önemli değil kendi karakteri önemli
Bi insan kişiliğinin özünde ailesini barındırır. Canım cicim ayı bitince ailesinden bir parçayla yaşayacaksın ona göre düşün
Neden evlenilmesin ki ailesi kötü diye evlenecek kişi de kötü olacak diye bir şey yok yani her alimden bir zalim her zalimden de bir alım meydana gelir
ailesiyle değil kendisiyle evleniyoruz niye evlenilmesin adam düzgünse bi güzel evlenilir aileyle de belirli sınırlar içerisinde görüşülür bi mesafe konur bitti gitti
İyice bı araştır niye öyle olmuş berduş mı Zerdüşt mu ailesi bozuk yuvadan pek düzgün aslan çıkmaz (iyiler olabilir illaki )
Ailesi nasıl insanlar ve ne kadar hayatına karışıyorlar bunlar önemli
Ailesi biraz farklı tanismadim ama bizim aile yapısına göre değil. Yani tekrar evlenmiş iki taraf da
Eğer sana daha cok deger veriyorsa ailesinden uzaklaşır zaten ama yok her olayda ailesinin yanindaysa hic evlenme onunka degil ailesiyle evlenmis olursun
İyi tanımaya çalış erkekler kendini cok iyi gizliyor
iyi biriyse sorun etme. kimseyide ailesiyle yargilama. kimse anne baba jardesini secemezki. onun sucu degil
İleride problemleriniz olur o da yetmez seni yengeç sepeti gibi ayağından tutup aşağı çeken çöpleri üstlenmiş olursun annemden biliyorum sakın lütfen
Problemleriniz aile kaynaklı da kalmaz şahsi olur ve bu tamamen karşı taraftan kaynaklanır btw
Şimdi ki türk kızları düzgün birini begenmiyor ki ailesine baksın 🤣
Evleneceğin kişinin ailesı de önemli ama sen evlendikten sonra onlarla mesafeli olacaksanız olur
Düzgün değil diyince bende esrarkeş falan sandım
ailesine çekmediyse evlenilir de seni de kendilerine benzetmesinler dikkat
Kesinlikle olmaz aile çok önemli ilerde ya oda aynısını yaparsa
Çocuğun ailesi böyleyse çocuğun suçu ne
Yani dusundurebilir
Hayır çünkü aile ilişkisi insanı etkiliyor
Aile ilişkileri önemli bir göstergedir.
illa o aila sıkıntısı sanada saplanır
O sizin bir tercihiniz
Karakterini net analiz etmek lazım
Karar senin ellindedir
ikinizle alakalı bir durum bence