Evlenemezmişim falan
Yemek yapmayı bilmiyorum bedensel engelliyim sorumsuzum falan hakkım yokmuş
Evlenemezmişim falan
Yemek yapmayı bilmiyorum bedensel engelliyim sorumsuzum falan hakkım yokmuş
Aşağılamak yerine gerçekleri söylemişte olabilirler öyle düşün
Bana da oluyor ve bazen öyle de olabilir diye düşünüyorum.
Sorumluluklarımı yerine getirebiliyor muyum diye düşünürüm mesela
Hayat bu her zaman eksikliğinden vurulacaksın önemli olan duymak değil takmamaktır evet zordur ama takmayacaksın ama takmıyorum diyip te boş bırakmayacaksın önüne bakacaksın
Sen sen ol sen oldukça gelen gelsin gelmeyen de gelmesin. Sen sana yetecek iken başkasına muhtaç kalırsan elde görülürsün ailen sanak ötü diye denize açılırsan sıgındığın liman hurdalığın olur yıkılırsın denize açılmak istersin bir liman bulma umudu ile lakin hurdalıktan cıkan gemi olduğun için dalgalara baş edemez batarsın. unutma SEN KENDİ LİMANIN OL SEN BİLGİYİ ARASTIOR O DURUMDAN NASIL CIKACAKSIN ONA GÖRE HAREKET ET BANA YARDIM EDIN DEME
Ailenin böyle konuşması senin değerinle ilgili değil onların bakış açısıyla ilgili 💔 Bu sözler çok yaralayıcı çünkü en yakınlarının yanında kendini güvende hissetmek istersin. Evlenmek de yemek öğrenmek de sorumluluk da zamanla gelişen şeyler 💪 Engelin de senin insan olarak değerini asla azaltmaz.
Mümkünse biriyle tek tek konuşmayı dene annen ya da güvendiğin bir akraba olabilir. Duygularını net söyle “Bunları duyunca kendimi çok değersiz hissediyorum” de 🌸 Destek alabilirsen online terapi de işine yarar. Sen sevgiye saygıya ve mutlu bir hayata fazlasıyla layıksın 💖✨
Cevap
3Cevap
Tek engelin sorumsuzluk bu denilenler içinde. Sorumsuz olmanı düzelt gerisi hallolur. Aldırma takılma.
Evlenirsem düzelirdim
Belki
Hayır yanlış. Evlenince düzelinmiyor düzelince evlen.
Herkesin illa dengi vardır karşına çıkması için dua et
Bazı aileler sadece aşağılamayı biliyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?