İnsan sosyal bir varlık. Böyle evrimleşmişiz. Tamamen tek başına gelişim sağlamak da bu yüzden mümkün olmuyor. Sistem kendini tüketmeye başlıyor. Uzun zamandır bu durumun içinde olduğum için olay yerinden bildiriyorum diyebilirim 😂
Yani derinleşmek de bir ihtiyaç. Derinleşmek isterken karşı tarafın o derinliği kaldıramayacağını fark etmek acı verici oluyor. Üzerine bir de hakaret ve suçlama ile karşılaşıyorsun.
Mesela alıngan ve psikopat olmakla itham edilmiştim en son kişisel alanımı koruduğum için.
Ben de gidip bir ağaçla falan evlenicem galiba yaa en sonundaa ehehe
1
8 Yorumla
Soran
1 ay
Ama bireysel gelişim, topluluk gelişimlerinden daima ilerde olcaktır. Kuziş.. Aboo : / uzun zamandır bu durumda olmana üzüldüm ben gelişme kat ettiğine inanıyorum... E öyle her insan aynı yükü taşıyamıyor... Bazı şeyler daha ağır olabiliyor.. bazı insanlara göre... İkisi birbirini tersi durumlar hiç böyle bir psikopat tanımadım bunu diyenin zihninden şüphe ederim.. iyi ki kişisel alanını korumuşsunn bu konuda seni tebrik ederim ehehe..
Sen yinede erken karar verme değerli kuziş , olcak olcak ehehe öyle görünüyorki biraz zorlayacak...
Kendi kulvarında insan bulmak bazen zor olabiliyor bunu en iyi ben anlarım... Fakat mükemmellik değil bahsettiğim. Kendi eksikliklerimi ve karşı tarafın eksikliklerini kapatabileceğim bir durumdan bahsediyorum... Mükemmeli değil kusurlar içindede olsa yaşayabilmek... Tam anlatamadım
Anlaşabildiğim kişilerde de şöyle bir durum oluyor. Ben bunu kişisel algılıyordum ama baya kitlesel bir durum olduğunu fark ettim en son.
Çoğu insan kadın erkek popüler kültürun ve dayatılan güzellik algılarının kölesi olmuş durumda. Haliyle ben kendimi bundan sıyırmış olduğum için garipseniyorum.
Oysa acınacak durumda olan kendileri. Mesela ben makyaj yapmayı boyanmayı sevmiyorum dedikten sonra ben senin saçını boyarım diyebiliyor. Bunu altın tepside bir ilgi emaresi olarak göstermeye çalışıyorlar. Çok istiyorsan al kendini boya diyince de alıngan oluyorum. Abi benim saçım hani malum benim bedenim.
Eee farklı düşünmenin bedeli var değerli kuziş... Bu anlaşılabilir bir durum yani.. Kendi zevki için , seni değiştirmeye çalışan insanlardan afedersin ama bi b... Olmaz yani..
İyi demişsin bundan alınan karsı taraf olmuş olcakki senj bu ibareyler itham edebiliyor...
Evet anlarım diye düşünüyorum en azından şimdiye kadar fark edebildim. Küstah ve bencil insanları hemen fark edebilirim ve asla onlar ile ne iletişime geçerim ne de arkadaşlık kurarım. Herkes o kişi ile iyi geçinse bile bana onun enerjisi geçmez ve bunu kimse değiştiremez. Zaten haklı çıkarım çoğunlukla ehehe çıkmadıklarımda olmuştur fakat ben zaten öyle önyargılı biri değilimdir - tanıyan bilir beni. Eğer ki huylanıyor isem birinden vardır bir uyumsuzluk. Ayrıca altı boş konuşmuyorum - dolu konuşuyorum, örneklerim var fakat dillendirmeye hiç niyetim yok çünki dillendirince yine hatalı ve çekemeyen taraf ben oluyorum. Susuyorum o yüzden bu mevzuları. Kısacası evet anlayabilirim onunla anlaşıp anlaşamayacığımı, derinleşmeye gerek yok hatta arttırıyorum benim onunla bi sohbet geçmişim bile olması gerekmez. Bazı zaman gözlemde bir çok şeyi açık eder. Her zaman değil evet ama bazı zaman. O yönde hislerime güveniyorum 🤗
1
12 Yorumla
Soran
1 ay
Bende ön yargılı olmak istemezdim ama çoğu zaman öyleyim neden bilmiyorum... Fakat senin ön yargılı olmamana sevindim... Bi ara dillendir yav hahaha bizde bilelim... "Gözlemle bile "vay be bende bunu bir gün yapabilecek miyim..
Bazı şeyler elimizde değil Psi. Önyargılı olman kötü bi şey değil - benimde elbet önyargılı olduğum konular vardır. Ha insanlara karşı değilim bilmiyorum bir çok kez “iyi insan” görüp kötülüklerine şahit olduğum gibi “kötülerini” görüp iyiliklerine şahit oldum..
Timam üstü kapalı dillendiririm sana 😀
Yaparsın, yapamazsanda dert etme herkes her şeyi yapabilmek zorunda değil. Seninde ustalık alanın başka yerler 😌
Umarım kötü bir şey değildir ön yargılı olmam ama nedense öyle geliyor... Bazen ummadığım zamanlarda kalp kırabiliyorum... Ya olayları anladığım ama söylememem gereken bir şekilde söylüyorum ya da bilmeden farklı bir şekilde sonuçlanıyor.. öyle işte... Garip bir durum bahsettiğin... Kötüyken iylik yapmak ve iyi iken kötülük yapmak garip...
Usta olduğum konu yok yav ahaha.. Ama dert etmiyorum yani
Daha kötüsü ben bir şey demeden bile yanlış anlaşılmıştım. Kafada kuranlar çok bu zamanda boş ver ehehe seni sürekli yanlış anlayan birisi var ise artık sorun sende değildir ondadır 😂
Hayır yanlış ifade etmiş olabilirim fakat iyi ve kötüyü “ “ arasında yazdım yani iyi gibi görünenler ve kötü gibi görünenler olarak bahsetmek istedim. orada önyargıyı vurgulamak istedim.
Yani birisi uzaktan “iyi” gibi görünür ve öyle sanarsın fakat kötülüğüne şahit olmuşsundur.
Ve birisini “kötü” sanarsın ama aslında hiç öyle değildir pamuk gibi kalbi vardır 😀
Bir komşumuz vardı , dışardan cok sert görünürdü ama adaletliydi... Başka bir komşumuz vardı cok iyi kalpli görünürdü ama öyle değilmiş sonra anladık...
Ben biraz farklı düşünüyorum şu konuda ; çoğunluk kendi gibi bir profil ister yaşamında. Ancak bence eş demek bile sizi tamamlayacak olan bir parça. Sen güler yüzlü bir insansın ancak derin değilsin hayata yüzeysel olarak bakan birisin diyelim ki. Biri geldi o tam anlamıyla hayatı farklı kıldı yeniden anlamlamdırma yönünde düşündürdü belki seni. O zaman sende eksik olan duyguyu O, tanımladı ve tamamladı. Birini ilk bakışta anlayamayız ancak ⚡enerjisi bize geçerse O uyum sağlanabilir.
2
18 Yorumla
Soran
1 ay
E bu çok güzel bir bakış açısı... Evet coğunluk öyle ister fakat öylede sıkıcı olurdu yav...
Gelsin tanımlasın ve tamamlasın tabiki... fakat yollar bozuk , otobanlar trafiğe kapalı.. hgs sistemi yok gibi bişi imkansız yani...
O zaman bir bilet kesip kendi içine doğru yolculuk yapabilirsin. Bazen kendini dinlemeyi unuttuğun için ne istediğini bulmakta güçlük bile çekersin. Rica ediyorum, mutlu kal. ✨🎈
Benimkisi biraz ruh okuryazarlığı sanırım... Birinin bakışındaki o samimiyeti ya da kelimelerinin arkasındaki boşluğu anlamak için uzun cümlelere ihtiyacım olmuyor. Hayat, enerjimi aşağı çeken insanlara harcanmayacak kadar kısa ve kıymetli. O yüzden daha ilk andan o anlamlı bağı kurup kuramayacağımı hissediyorum. Şimdiye kadar yanılmadım; çünkü gerçek kalite, nerede olsa kendini sessizce belli ediyor.
1
3 Yorumla
Soran
1 ay
Ruh okur yazarlığı bu çok anlamlı... Hayatı bu kadar anlamlı bulmanız beni şaşırttı.. fakat kısmende olsa anlıyorum...
Beni şaşırtan şey aslında hayatın anlamlı olması değil, insanların bazen kendi değerini unutacak kadar hoyratlaşması sanırım… 😊 Yine de insan bazı bakışlarda huzuru, bazı kelimelerde yorgunluğu hissediyor. Herkes anlatmasa da enerjisi konuşuyor biraz. Ben de artık kalbimi yoran değil, ruhuma iyi gelen insanları seçmeye çalışıyorum. Kısmen anlaman bile güzel geldi açıkçası 🌸
Bazı insanlarda ilk 5 dakikada “bu çocukla yürür bu iş” hissi alıyorum 😂✨ Beden dili, ses tonu, espri anlayışı ve sınır koyma şekli çok şey söylüyor. Ama her sezgi de doğru çıkmıyor tabii. Sen de hislerine güvenebilirsin ama tanımaya da fırsat vermek önemli 💫🧠🌿
0
2 Yorumla
Soran
1 ay
Ne ad verelim bunların tümünü kapsayan yeni bir şey