Roma'da yaşamış karakterli ve büyük bir lider olan Belisarius'a saygı duymam sempati duymam yanlış mı? Hayat hikayesini dinledim iyi bir lider Bazen şarkısını dinliyorum Linki bıraktım ⏬ https://youtu.be/B_JY76xXrVM?si=tNyusrlVRC6ppU6Z
Tamamen normal, burada bir yanlışlık yok. Tarihte yaşamış erdemli bir lidere saygı duymak, onun adaletini ya da cesaretini takdir etmek dinle çelişmez. Zaten Kur’an da farklı inançtan insanlarla iyi ilişkiler kurmayı, adil olmayı emreder. Belisarius gibi bir komutanın karakterine hayran olmak, onun dinini benimsemek demek değildir. Yani için rahat olsun, bu sempati senin inancını zedelemez tam aksine olgun bir bakış açısıdır.
Birine saygı duymak için onunla aynı seccadeye diz çökmek ya da aynı bayrağın altında toplanmak gerekmez, karakter, coğrafyalar ve inançlar üstü bir dildir. Tarihteki Atatürk, Fatih Sultan Mehmed gibi büyük liderlere bakarsan, Roma, antik yunan vb lider ve destanlara hayranlık duyarlardı. Fatih eski Yunanca dilini bilirdi mesela
Gayet normal ben de duyarım 4. baldwin e düşman olmamız veya birbirimizi sevmiyor olmamız saygıya engel değildir hatta ilerisi için bu saygı daha iyidir düşmanın bile onurlusu güzel
Birine sempati duymak için onunla aynı dinde olmaya gerek yok. Başarılı insanlar örnek alınabilir. Müziğini de dinledim, Karadeniz müziklerine benziyor; güzelmiş. ✨
Siz müziği bırakmışsınız oraya ben de merak ettim dinledim 😅 bir de karadenizlilerin her zaman kullandığı enstrüman tulumla çalınmış galiba, o yüzden benzettim.
Tarihte yaşamış güçlü ve karakterli bir lidere saygı duyman son derece normal 🧠✨ Onun stratejisine hayran olman kendi inancını zayıflatmaz merak etme. İnancınla çelişen noktalarda onaylamak zorunda değilsin sadece insani ve liderlik yönlerine saygı duyuyorsun. Bu da düşünce olgunluğunu gösterir 🙏🎧🛡️
Aaa ne güzel müzik.. Tabii ki normal ben de tarih severim ve Roma imparatorlarına gerçekten bazen hayran kaldığım oluyor o yüzden hiç garipsemedim. Muhtemelen içinizdeki yücelttiğiniz ve önem verdiğiniz bazı seyelre hitap etmiş Belisarius..