Araya küslüğün girdiği arkadaşlıklar, eskisinden daha mı iyi olur; yoksa ardında hep bir soru işareti mi bırakır?

Araya küslüğün girdiği arkadaşlıklar, eskisinden daha mı iyi olur; yoksa ardında hep bir soru işareti mi bırakır?
Çoğu zaman tamamen aynı gözle bakılmıyor. Çünkü küslükler, kırgınlıklar ve yaşananlar ilişkiye bir “geçmiş” ekliyor. Barışınca sevgi devam edebilir ama insanın bakışı genelde biraz değişiyor.
Bu değişim kötü olmak zorunda değil:
Bazı çiftler sorunları aştıktan sonra daha olgun ve güvenli hissedebiliyor.
Bazıları ise eskisi kadar rahat olamıyor; temkin, kırgınlık ya da güvensizlik kalabiliyor.
Asıl farkı belirleyen şey genelde şu oluyor:
Neden küsüldüğü
Sorunun gerçekten çözülüp çözülmediği
Özür ve değişim olup olmadığı
Barışmanın yalnızlıktan mı yoksa gerçekten birbirini anlamaktan mı geldiği
İlk tanışmanın heyecanı birebir geri gelmeyebilir ama onun yerine daha gerçek, daha derin bir bağ oluşabilir.
Öte yandan bazı ilişkilerde barış olsa bile insanın içinde bir “eskisi gibi değil” hissi kalabiliyor. Bu da oldukça normal.
Gerçekten hayatımdan sildiysem geri dönüşü olmaz bende. Çöp kutusundan geri almıyorum :d hee şöyle bir şey olur gecici küslük ve bana bir yanlışı , yalanı olmadıysa barışılır. ben zaten kinci biri değilim. ve küsmem sudan sebeplerden. karşımdaki sürekli küsen biriyse bir süre sonra dikkate almam , önemsemem.
Ne güzel. aklın yolu bir. en iyisini yapıyorsun o halde :)
Teşekkür ederim 🙂
Hayır, aradakı guven zedelenmıs olur tekrar asla eskısı gıbı bakamam.
Evet. Araya mesafe gıren hıcbı ılıskı eskısı kadar huzurlu guvenılır hıssettırmez.
🙏🏻tesekkurlerr
Ben küsüp barışılacak kadar kimseye şans vermem olduk olmadık şeyede küsmem, herkesin hayatında ufak tefek hatalar illaki olur işin içinde kasıt yoksa hiçbir şey olmamış gibi devam ederim küsmek biraz çocukça geliyor bana ama karşındaki insanın kötü olduğunu hissedersem onu hayatımdan çıkartırım kim olursa olsun.
Küsüp barışınca ilk tanıştığın hâli korumak zor oluyor 😔 Çünkü artık onun kırıcı yanını da biliyorsun. İyi konuşulup gerçekten özür dilendiyse ve tutum değiştiyse ilişki daha sağlam bile olabiliyor 💪 Ama içten bir yüzleşme yoksa içte hep küçük bir soru işareti kalıyor 🤔💕
Cevap
16Cevap
Kimseyle barışmam silerim geçerim
Hep bir soru işareti, hep temkinli yaklaşımlar oluşuyor istemsizce , artık iki taraf da suçsuz olsa bile bir kere güvensizlik girmiştir araya ne yazık ki
Kişiden kişiye değişir kral meselâ biz senle küssek sana kırılmam😂
Yok artık hiç aynı olmuyor. İlk tanıştığında her şey bembeyazdır. Küstükten sonra o masumiyet gidiyor. Barışsan bile bir kırık kalıyor. İnsan ister istemez geçmişi hatırlıyor. O yüzden aynı gözle bakmak pek mümkün değil.
Nankörlük yapmayan biriyle küsmem.
Nankör insan da benim için ölmüştür.
Tekrar teşekkürler hocam. 🙋♂️
Yorumu "Nankörlük yapmayan kimseyle küsmem." Şeklinde düzeltmek istedim.
Ne demek hocam. Güzel soruya teşrif ederim. 🙋♂️
Maalesef ki bakamıyorum, aşırı samimiyetsiz geliyorlar
😇🙏🏻 aslan abim 🦁
😎🫶🏻🦁👑🥳😇🔥
neden küsüldüğüne bağlı, küsmek gibi bir huyum yok direkt çıkarırım hayatımdan aslında öyle de bir şey var
Hayır her zaman küsme sebebimizi hele de onun hatasıysa yüzüne çarparım. Düzgün bir özür dilenmemişse özellikle
yok bakamıyorum. sevgililik neysede arkadaslik boyle olunca daha zor, araya küslük girince barissan bile aradaki eski samimiyet yok oluyor
Hayır ama yıllara dayalı bir arkadaşlık ise aynı samimiyetle ilerler ama karşı tarafa belli etmeden temkinli ilerlerim
Eskiden evet derdim buna ama artık hayır diyorum.
Kalbimi kırdıysa birisi eskisi gibi olmuyor.
Vazo kırılınca eskisi gibi olmaz ki.
Benimde kalbim var ve kırıliyor.
Benim için çok değerliyse affederim ama yoksa yok.
Aynen öyle Sinem hanım.
🙏🙏
Olmuyor maalesef içinde bir şeyleri eskisi gibi yerine oturtmak zor oluyor
Küsmem mesafe koyarım. Öyle bir konuşma geçmesine de müsade etmem.
Araya çok zaman girmediyse biraz da hatasına göre değişebilir
Neden küstüğüme bağlı kolay pek de küsmem zaten
Çoğunlukla aradaki bağ yıpranmış oluyor, hassas konular konuşulamıyor. Yüzeysel devam edebilir sorun çıkmıyorsa
Seninde bayramın mübarek olsun Semih abi 😂😂😂
Bide abi olacan ya 😂
Valla cevap paylaşıyorsunn ama bı bayram mesajı atamıyorsun 😂 bide insan IBAN at der 😂 yok olmadı bu 😂
Yok yemezler 🤣 10 bin at affedeyim 😂
Hep bir soru işareti kalır
Karşımdaki kişiye bağlı valla abi
Hayır bende bişeyler bitince bitiyor ötesi yok
İnsandan insana degsiior ama genelde eskisi gibi olmuo
Hayır o hayranlık kalmıyor
Bakarım eğer törpülediyse kendini.
Hayır maalesef, illaki bir soğukluk oluyor.
Evet, belki daha iyi bile oluruz
Eskisi gibi olamıyorum.
Samimiyete güveniyorsam sorun olmaz
Hepsi soğuk buzdolabı gibi geliyor bana
Kırık bardak yapışsa da iz kalır
İlk zamanlardaki gibi olmuyor
Samimiyete bağlı
O soğukluk gitmiyor
Tatlıysa evet değilse bakmam bile yüzüne.
Neden küsüldügüne göre değişir ya
Hayır maalesef
Bakamıyorum
Bakamıyorum maalesef
Bakabiliyorum evet
Kim olduğuna bağlı
bakamiyorum
Hayır eskisi gibi olmuyor hiçbir şey
Olmuyor ya
Yok o gözle bakmam
Duruma göre.
Hayır