Beni öldüreceklerini söylüyorlar dedi, polise git ihbar et dedim. Ne korkucam ya onlardan dedi, sırf kendi kanlarından değil diye çocuğa miras vermemek için peşindeler şaka gibi ya.
1 ay
Hiçbir şey yapamazlar. Anne babanın mirası 1. dereceden yakınına yani çocuğa kalır. Amcası boşuna korkutuyor. Mirastan 1 lira alamaz. Çocuk mahkemeye versin gerekirse devletten koruma istesin. Bu miras işleri tehlikeli.
Mahkemeye vermeye de gerek yok çocuk gitsin savcılığa dilekçe verip akrabalarından dolayı koruma talebi isteyebilir. Miras direk çocuğun üzerine otomatik işliyor anne baba vefat ettiğinde bunu bilsin. Amcasıgil kandırmaya çalışır yok vergisi çıkar parası sıkıntı işin içinden çıkamazsın gibisinden hiçbir denilene kulak asmasın.
Abi sevgilim öz evlatları değil 4 yaşında yetimhaneden alınmış bir çocuk. Üvey anne babası 6 ay önce trafik kazasında vefat etti yaşlıydı ikiside. Babasindan baya miras kaldı amcası sen bizim kanimizdan değilsin demiş dünden beri telefonlarına ulaşmıyordum peşimdeler falan dedi anlattı biraz. Polise şikayetçi ol dedim, korkak miyim ben dedi 19 yaşında oda ne yapacağını bilemiyor. Sonra konuşalım diyip kapattı zaten.
Sevgilim o ailenin soy adını taşıyor zaten
Eğer çocuk resmî olarak evlat edinilmişse, hukukta öz çocuk gibi değerlendirilir. Üvey akrabalarının karın ağrısı da bu yönde. Bunu araştırsın. Hatta avukatla görüşsün.
Tamam o zaman soy ismini taşıyorsa resmiyette de evlat oluyor. O yüzden miras direk çocuğun. Amcası 1 kuruş alamaz.
Durum çok ağır ve stresli 😞 Önce can güvenliği önemli, tehdit varsa mutlaka polise gitmesi gerekiyor 🚔 “Korkmuyorum” demesi güçlü durma çabası ama tehdit şakaya gelmez.
Miras konusunda da bir avukata danışması şart 🧾 Haklıysa hukuken alabilir. Sen yanında dur, onu yalnız hissettirmemen büyük destek olur ❤️
Cevap
2Cevap
Yasal hakkı olduktan sonra buna engel olamazlar. Dava açıp hakkını alabilir.
Sevgilin seni kekliyor
Neden keklesin ya bu işin şakasımi olur
Anne babadan kalan miras zaten öldükleri gibi sevgiline geçer amcasının vereceği bir şey yok.
Amcasının söz hakkı 0
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?