Bu olay kaç ay önce yaşandı ama hâlâ karşıma çıktığında sinirim bozuluyor, hep gençlere ön yargıyla yaklaşırlar saygısız terbiyesiz falan diye alın buyrun, insanlıktan nasibini almamış bir amcamız. Diyor ki niye söylemiyorsun bacağından engelin olduğunu, geri kafalı insan çocuğun söylemesine gerek mi var sence normalde birinin kucağına oturur musun sen otobüste nasıl bir beyin bu? Valla ülkemizin insanlarını asla anlayamıyorum çok pişkinler, yazık.
Otobüste engelli gence yapılan saygısızlık hakkında ne düşünüyorsunuz?
Küçücük bir şehirde 36 tane yaratık erkek Allah bin bir türlü perişan etsin inşAllah tarafından 13 yaşındaki bir kız tecavüze uğradı toplu tecavüz büyük küçük karışık, yani bu dayının yaptıkları bana şaşırtıcı gelmiyor neler neler oluyor çocuklar neler yaşıyor çocuk işçinin makatına bilmem ne sokularak hava verip öldürüldü sen ise bu haberi mi kafaya takıyorsun emin ol bu, bu ülkede olmuş en ufak şeylerden biri. İnsanlar o kadar o kadar hadsiz it güzel kardeşim haysiyetsiz namussuzlar ki artık bu haberde olan şeylere şaşırmıyorum çünkü bin katı olan daha kötü şeyler yaşanıyor, insan olmayı bile başaramayan yaratıklarla dolu her yer ulan ay ne dicemi bilmiyorum artık insan varlığı midemi bulandırıyor insan olacağıma hamam böceği olaydım
Her şeyi sindirebilirim öyle ki ikbal Ayşegül olayı bile bana bu tecavüzden daha masum geliyor artık kötülükleri karşılaştırarak keşke o olacağına şu olsaymiş diyorum inanılmaz üzgün, öfkeli, umutsuz, karamsarım
Öfkeni anlayabiliyorum da bu tarz haberleri kafaya takıp bizim bu mahlukatlara karşıı önlemler almamız gerekiyor, zaten tecavüz kaçırılma kadınların tacize uğraması ikbal ayşegül olayı bir çoğumuzun psikolojisini ve sinirini alt üst etti, her hafta kadınların öldürülüp haberlere çıkmasından çok rahatsızım, gerekeni devlette yapmıyor ne yazık ki.
İğrenç bir şey tek kelimeyle iğrenç. engelli birine bu şekilde konuşmak cahillikten de öte saygısızlıktır. Kimsenin kimseyi yargılama, küçük görme ya da engeli üzerinden hesap sorma hakkı yok. Toplum dediğin şey böyle insanlar yüzünden geri kalıyor zaten.
Bu adamın yaptığı tam bir rezillik. Engelli biri zaten otomatik olarak öncelik hakkına sahip kimse kanıt sunmak zorunda değil. Hem bu kadar saygısızlık yapıp sonra da gençleri suçlamak büyük ikiyüzlülük. Ne yazık ki her yaştan terbiyesiz var. İnsanlığı yaşta değil karakterde arayacaksın.
Bu tarz videoları gördükçe senin gibi ben de içten içe öfkeleniyorum 😔 Toplum olarak empati yoksunluğu çok fazla. Engelli birinin “engelimi söylemek zorundayım” noktasına itilmesi bile başlı başına acı 💔 Ama şunu unutma, sen bu duruma üzülüp tepki veriyorsan demek ki hâlâ umut var. Senin duyarlılığın yeni neslin gücü 🌱🧡
Millet engeli sadece görünen bir şey olarak görüyor ya yahu kardeşim engelli ve yaşlılara yer veriniz kısmı aslında zorunlu bir şey değil sadece bir rica hani yaşlı diye ben sana yerimi vermek zorunda değilim sonucta benim param. Ayrıca ben o çocuğun yerinde olsam şikayetci olurdum o adamdan zaten engelli olduğu icin kat ve kat para alırdı
Olay zaten epey gündem oldu ve tepki gördü, bu beyinsiz insan engelli bir kardeşimizin kucağına oturuyor yer vermiyor diye, sonrada pişkin pişkin tepki gösteriyor, kardeşimizde kayıda alıyor.